I en ny markedsføringskampanje har Ark Bokhandel, i samarbeid med forlaget Aschehoug, filmproduksjonsselskapet Sølvrev og teknologiselskapet Seen, lansert en personlig tilpasset video for å markedsføre Jo Nesbøs nye bok, «Kongen av Os».

Det er teknologiselskapet Seen som gjør filmen unik til Arks kundeklubbmedlemmer med en personalisert hilsen i filmen. Hvert enkelt medlem får sitt navn opplest og skrevet på bilskiltet, samt bosted og nærmeste Ark butikk vist i reklamefilmen.

Produksjonen av filmen, og det kreativer, er det filmselskapet Sølvrev som står bak. Christer Dyngeland og Sigurd Fossen har stått for idé og regi.

- Sølvrev har virkelig klart å fange essensen av Nesbøs skrivestil, noe som gir en visuell og emosjonell tilknytning til teksten, sier Kjersti Myre, kommersiell sjef i Aschehoug.

- Vi er svært glade for samarbeidet med Ark, Sølvrev og Seen. Jo Nesbø er en unik historieforteller med over 55 millioner solgte bøker verden over. Når han utgir ny bok, er det en begivenhet. Dette ønsker vi å markere ved å gjøre noe nytt markedsføringsmessig, sier Silje Tretvoll, markedssjef for skjønnlitteratur i Aschehoug.

Se reklamefilmen her:


Kampanjen distribueres personlig til medlemmer av Arks lojalitetsprogram «Ark-Venn» og vil også vises på betalte plattformer blant annet Instagram, Facebook og YouTube.

- Etter å ha gjort flere kampanjer med personalisert film med både Seen og Sølvrev med meget gode resultater, har vi sett at filmene fortjener mer oppmerksomhet, også i betalte medier, og sikrer en god merkevare miks og en fin helhet, sier markedssjef i Ark, Gustav Eddy Larsen.

Nesbøs nye roman er oppfølgeren til boken «Kongeriket» som ble utgitt i 2020 og som har solgt i over 200.000 eksemplarer i alle formater i Norge. Voiceover er lest av skuespiller Thorbjørn Harr, som også er stemmen bak Nesbøs lydbøker.