Sølvfisk-juryen har valgt Finn.no og Morgenstern som vinner av Sølvfisken for mai. Reklamefilmen, Squeeze Day, er laget in-house med Lars Kristian Flemmen på regi. Det kreative teamet i Morgenstern besår av Sebastian Lien Prestø og Anders Muurman Holm

Les også: Finn klemmer til i ny kampanje – synger om nordmenns favorittkonsept

Dette den andre Sølvfisken til Finn, og den fjerde for Morgenstern i år. Dermed har Morgenstern vunnet fire av fem Sølvfisker i 2024. Morgenstern har også vunnet Sølvfisk for flyselskapet Widerøe og regnsskapsprogrammet PowerOffice. 

- Hvordan er det å vinne enda en Sølvfisk?

- Det er helt fantastisk, det kommer som en bonus for godt arbeid. Nå kan vi ta sommerferie med god samvittighet, sier Muurman Holm.

- Nå har Morgenstern enda flere vinnersjanser - hva tenker du om mulighetene for å vinne Gullfisken?

- Vi tar ingen seier på forskudd. Det hadde vært kjempegøy å vinne Gullfisken, men vi merker at nivået på reklamefilmer er på vei opp og at det lages veldig mye bra.

Finn vant også Sølvfisken for januar for Finn jobb. Denne gangen er det Finn reiser som sørger for en ny nominasjon til neste års Gullfisk. 

Les også: Kan ta hat-trick i Gullfisken: - Gøy å være med å kjempe

Juryens begrunnelse går som følger; 

- I en tid der reklameformatene blir stadig raskere, blir det ofte ikke plass til mer enn «løp og kjøp!». Sånn sett, er det kanskje ikke rart at reklametrøttheten, og -irritasjonen, blant det norske folk er stigende. Da er det ekstra deilig med en reklamefilm som tar seg tid og egentlig ikke ligner på en reklamefilm i det hele tatt. Og som nettopp derfor blir bedre reklame enn alt annet. 

- Sølvfisken i mai er en film som både du og tanta di ler av og som man bare vil se om igjen, siden den er så full av lekne ideer og detaljer. Som for eksempel at hovedpersonen kaster en oppblåsbar badehai i ansiktet på en liten jente, som derfor sitter med plaster over øyet i siste bilde. Sølvfisken i mai går til «Squeeze day» for Finn Reise, og juryen håper filmen inspirerer flere annonsører til å tenke litt annerledes.

Se Sølvfisk-vinneren fra mai her: