Orginasjonen for det globale design- og reklamesamfunnet D&DA (Design and Art Direction), har nylig slupet shortlisten til årets priser. Totalt har Norge fire på shortlist som kjemper om å gå helt til topps blant verdens beste kreative arbeider og å vinne en prestisjetung «Pencil».

De fire på shortlist er Stereoscope, Dansekampen, Stavanger Glød og Ikea.

- Shortlist i D&AD henger veldig høyt, så det er god stemning i byrået, sier Caroline Riis og Eirik Sørensen i Try Reklame til Kampanje.

Det prisbelønte makkerparet i Try Reklame har jobbet side om side de siste syv årene og har vunnet det meste som er å vinne, både her hjemme og i utlandet. Duoen er nominert for kampanjen «Life is Not an Ikea Catalogoue» sammen med Ikea. Try-huset kan i år glede seg over to av fire nominasjoner, ettersom Try Design står bak Dansekampen-logoen som også er shortlistet.

Les mer: Try bryter grand prix-tørken i Gullblyanten: - En forbannelse

Riis og Sørensen sikret også shortlist i design- og reklamekonkurransen i 2021 for Ikea med kampanjen «The Trash Collection».

- Nåløyet for å vinne en blyant er ekstremt smalt og normalt premieres veldig få jobber hvert år, sammenlignet med andre konkurranser. D&AD er vanligvis ikke en konkurranse vi sender inn til, bare innimellom hvis vi har ekstra trua på en kampanje, forklarer makkerparet i Try.

- Derfor er det veldig gøy å få en nominasjon i år.

D&AD deles ut i London 22. mai.