Det siste året har kunstig intelligens vært på alles lepper og i Kampanjes spalter. Med så mye hype rundt fenomenet, er det fort gjort å sitte igjen med «buzzword fatigue» og miste fokus på hva KI egentlig betyr for deg som markedsfører. For hvor skal du begynne? Hva er egentlig det relevante bruksområdet for kunstig intelligens i reklame?

Typisk for store hyper, er det lett å overvurdere potensialet på kort sikt. Når det ikke realiseres store gevinster umiddelbart, kan man risikere å se andre veier og dermed undervurdere effekten på lengre sikt. Det som er helt sikkert er at det er mulig å utnytte både analytisk, prediktiv og generativ KI her og nå, og det vil bidra til at du som markedsfører får bedre resultater enn om du lot være.

Så hvordan kommer du i gang? 

  • Bygg et godt utgangspunkt for å ta i bruk KI

Alt starter med data av høy kvalitet. Du trenger en klar plan for hvordan du skal samle og bruke informasjonen. Husk å tagge nettsiden din godt slik at du kan se hva besøkende gjør der. Det kan også være lurt å bruke verktøy som Google Analytics 4 for å få dypere innsikt i dataene dine. Sett klare mål for hva du vil oppnå med dataene, slik at du kan bruke dem effektivt.

  • Bruk KI-drevne kampanjer for å skape lønnsom vekst

Med data av høy kvalitet på plass, er neste steg å ta i bruk KI-drevne kampanjer for å gjøre markedsføringen din mer effektiv. Dette betyr å bruke KI for å optimalisere resultater i sanntid, slik at du treffer riktig publikum og bruker budsjettet ditt smartere. For eksempel kan du kombinere KI-drevne søkeannonser med Googles Performance Max for å oppdage nye forretningsmuligheter og bruke smart budgivning på tvers av kampanjene for å investere i konverteringene som er viktigst. Du setter målene dine og laster opp kreativer, og KI hjelper deg med å nå dem ved å kjøre effektive annonsekampanjer på tvers av kanaler.

  • Endre tankesett og organiser dere for suksess

Det siste på sjekklisten er like viktig som data og teknologi, men fullstendig avhengig av mennesker. Det er avgjørende med en felles visjon fundert i eksperimentering og smidighet for å få mest ut av kunstig intelligens. Godt samarbeid mellom ulike avdelinger, som markedsføring og finans, er essensielt. Alle må jobbe sammen og være enige om hvordan de skal bruke ressursene sine på best mulig måte.

En analyse vi gjorde i samarbeid med Harvard Business Review, viser hvor viktig det er med en tilnærming basert på testing, læring, og skalering - hvor det er mulig å feile og lære kjapt.

Det er derimot krevende for mange selskaper å stadig omfordele budsjetter til der de største mulighetene finnes. Silotenkning på medieflater, som igjen overføres til budsjetter og avdelinger, er ofte en stor hindring for å oppnå resultater.

Innføringen av KI representerer et paradigmeskifte i markedsføringsverden. Ved å ta i bruk KI kan markedsførere heller fokusere på å markedsføre.

Ved å overlate oppgaver som budgivning, finne målgruppene, generere innsikt, optimalisere resultatene og skalere kreative formater til KI, frigjøres markedsførere til å konsentrere seg om de aspektene av markedsføringen der menneskelig innsikt og kreativitet er avgjørende. Markedsførere får mer kapasitet til å fokusere på strategi, posisjonering, målsetting, kreativt design, eksperimentering og den helhetlige vurderingen av effektmålinger.

Det er dette det handler om dersom du tar i bruk kunstig intelligens i markedsføringen nå. KI gjør ting smart, men det er smarte mennesker i kombinasjon med KI som utløser det største potensialet. Gå fra «hype» til handling i det nye året, og bane vei for innovativ og effektiv markedsføring drevet av teknologiske fremskritt og menneskelig kreativitet.