For 17. året på rad arrangeres refleksdagen av Trygg Trafikk. Dagen faller alltid på den tredje torsdagen i oktober, og markeres over hele landet med en oppfordring for å få enda flere til å bruke refleks.

Aker Solutions tar trafikksikkerhet på største alvor og har flere ganger bidratt til markeringen. 

- Vi har flere ganger arrangert ulike aktiviteter og delt ut reflekser til ansatte og i lokalsamfunnet for å løfte fokuset på trafikksikkerhet. Refleks er et veldig konkret og effektivt tiltak for å øke sikkerheten, og det er naturlig for oss som en industribedrift å markere dette, sier Odd Naustdal, til Kampanje.

- En innertier
Han er kommunikasjonssjef i Aker Solutions i New Build-segmentet, og forteller at de i år har kjøpt inn omkring 17000 reflekser som skal få ny eier i løpet av dagen. I år gjør industrigiganten mer enn å bare dele ut reflekser.

- Da Viggo Venn vant Britain's got Talent-finalen, tenkte vi at han passet som hånd i hanske til å kommunisere trafikksikkerhet på en leken, positiv og morsom måte.

Komiker og klovn Viggo Venn, ble for alvor kjent gjennom Britain's got Talent der den blide kongsbergenseren vrengte av seg refleksvester til stor jubel fra publikum. Konkurransen tilsvarer Norske Talenter, og 34-åringen stakk til slutt av med seieren og premien på 250.000 pund, som tilsvarer 3,4 millioner norske kroner. 

- Først og fremst synes vi Viggo Venn har en jordnær stil og en positivitet som vi liker veldig godt. Vi har tro på at det også på en alvorlig tematikk som helse, miljø og sikkerhet kan brukes humor, latter og glede for å bygge sikkerhetskultur. Vi opplevde at hans positivitet, energi og bruk av refleksvest var en innertier i forhold til denne tematikken.

Aker Solutions markerer dagen med Viggo Venn og en ny dans som vise frem i en nesten tre minutter lang video.

- Vi har laget en egen «sikkerhets-dans» og byr på oss selv, forteller Naustdal.

Bygger internkultur
Selskapet har kjøpt inn reflekser til alle ansatte i selskapet. Torsdag kveld avsluttes med et show på Stord, der refleks-Venn Viggo også stiller opp.

- På Stord har vi det største verftet vårt, men i videoen viser vi frem hele bredden i alle som jobber i selskapet. Dette har også bidratt til internt engasjement og bygger videre på en HMS-orientert internkultur.

Videoen med sikkerhets-dansen er sammensatt av klipp av de ansatte på mange ulike Aker Solutions lokasjoner. 

- Vi inviterte alle de ansatte til å være med, så vi har klipp både fra inn- og utland av ansatte som danser. Vi håper å sette fokus på trafikksikkerhet og trygghet, bidra til at flere bruker refleks og samtidig bruke kampanjen til å bygge HMS-kultur internt og minne om viktigheten av å tenke sikkerhet både på jobb og fritid.

Det meste av produksjonen er inhouse, fra idé til filming, og flere ansatte i kommunikasjons- og HMS-avdelingene har vært sentrale i arbeidet. 

- Vi koblet på Tada litt ut i prosessen for litt kreativ sparring, kapasitet og å få hjelp til teknisk gjennomføring. Men ideen har vi kommet opp med selv. I tillegg til trafikksikkerhet retter vi også fokus mot HMS (helse, miljø og sikkerhet) i bred forstand, for å ytterligere løfte frem og gi innhold til slagordet vårt: «Alle skal trygt hjem». Det er en stor del av vår internkultur og noe vi er veldig stolte av.