Har det noe å si for klima- og miljøsaken hva vi gjør i «Lille Norge»? Ja, er svaret i den nye kampanjen fra Infinitum. Der får vi se hvordan den norske pantesuksessen inspirerer andre land til å følge etter.
Portugal, Slovakia og Australia er noen av landene som har etablert egne pantesystemer, eller som jobber med lovverk for å innføre det, etter modell fra Norge.
- Det er utrolig fint at vi kan hjelpe andre land å innføre egne pantesystemer og gi de veiledning for suksess fra start. Slovakia slo sitt eget mål om 60 prosent resirkulering med 10 prosent allerede første år i drift. Og så langt i år, har det blitt levert inn mer enn 9 milliarder flasker og bokser gjennom det Australske pantesystemet «Return and Earn» i New South Wales, sier Randi Haavik Varberg i Infinitum.
Det er Pulse Communication som står bak kampanjen.
- Infinitum fortalte at de skulle få besøk av en delegasjon fra Kina. Vi stilte spørsmål rundt dette og oppdaget at flere utenlandske panteordninger faktisk er inspirert av, og konstruert etter, den norske, sier tekstforfatter i Pulse Communications, Stian Taknes Eriksen.
Målet deres er å oppnå en pantegrad på 100 prosent.
- Om ni av ti er godt nok til å få giganter som Australia til å følge etter kan vi bare forestille oss hvor mange vi vil få med om vi panter hver eneste flaske og boks. Med dette ønsker vi å motivere nordmenn til å pante hver eneste flaske og boks samtidig som vi påvirker andre til å gjøre det samme, sier rådgiver Preben Øiamo.
Filmen er produsert av Fenomen, med Daniel Fahre på regi. OMD er mediebyrået.
Kommentér