Den nye kampanjen for Coops økologiske merkevare Änglamark skal skape oppmerksomhet rundt bruk av sprøytemidler i matvarer. Løsningen ble å sette farge på det som vanligvis er umulig å se med det blotte øye.

- Mange tenker at økologisk mat er bedre, men er ikke overbeviste nok til å velge det. Sprøytemidler er verken synlige eller umiddelbart merkbare på kroppen, og det er derfor veldig lett å lukke øynene og håpe på det beste. Ja, rett og slett forbli likegyldig til det hele. Deepscreen-ideen minner mottakeren på at de er der, selv om de ikke syns, sier kreatørene bak ideen i reklamebyrået WAL, Hanna Wennstam og Anna Johansen.

De gikk til topps i den kommersielle kategorien i Ocean Outdoor Norways Digital Creative Competition i fjor der premien er gjennomføring av ideen og 1,5 millioner kroner i visningsverdi. 

Vinnerideen er denne uken å se på Oslo Bussterminals digitale utendørsflater og såkalte Deep Screen (se videoen i bunnen av saken).

- Kreativitet er vårt viktigste våpen i kampen mot ignoranse, på samme lest som Grill Perfekt ønsker vi å gjøre det vi kan for at budskapet vårt kommer frem, og da må vi også jobbe helt ned på formatnivå, det har vi gjort også her, sier markedssjef i Coop, Per Olav Andersen.

Digital Creative Competition er et internasjonalt konsept i Ocean som har som mål å forskyve grenser innen utendørsformatet (OOH). Det kåres vinnere både i veldedige og kommersielle kategorier.

- Det er stort fokus på kreative ideer i OOH om dagen, og vi er vårt ansvar bevisst i å la kreative miiljøer utforske og utfolde seg med gode ideer på våre flater for å fremme kanalens fortreffelighet, sier Thomas Haave i Ocean.