På Cannes-festivalens siste dag knallet norsk reklamebransje til med et gull i den aller gjeveste kategorien i konkurransen. Gjennom hele den siste uken har norsk og internasjonal reklameindustri konkurrert om å ha laget de aller beste reklamejobbene i en drøss forskjellige kategorier, men fredag kveld kunne Pol-teamet Rikke Sofie Jacobsen og kreatør Pia Lystad gå opp på scenen for å motta gullet i den gjeveste kategorien for beste reklamefilm.

- Jeg er redd, men på en bra måte. Det er helt vilt, sier Rikke Sofie Jacobsen til Kampanje rett etter prisutdelingen.

Les også: Gull til Posten og Pols skeive julefilm i Cannes: - Dette var fantastisk

Filmen som gikk til topps, var den allerede prisvinnende filmen «When Harry met Santa». Men til forskjell fra konkurransene i Norge i Gullblyanten og Gullfisken på TV 2, målte reklamebyrået Pol nå krefter med alle verdens reklamebyråer om de gjeve løvestatuettene.

- En gulløve i Cannes er det et karrierehøydepunkt?

- Vi tullet i sted og sa at nå er det over. Det er det største man kan oppleve, sier Jacobsen.

- Har litt blackout
Det er en internasjonal jury som samlet konkluderte med at den norske TV-reklamen er blant verdens beste i den mest prestisjefulle reklamekonkurransen i Cannes Lions. Applausen var stor da de norske vinnerne ble ropt opp. 

- Jeg har litt blackout, men det var god stemning gjennom hele kvelden. Men det er klart det er ekstra stas når klappingen og budskapet kommer. Det er varmt og rørende, sier Pia Lystad. 

Her kan du se videointervjuet med de ferske gullvinnerne direkte fra croisetten i Cannes etter prisutdelingen.

- Vi er verdensmestre i reklamefilm
«When Harry met Santa» skildrer en gryende romanse mellom julenissen og Harry, og avsluttes med et heftig kyss mellom de to. Ideen bak filmen tar utgangspunkt i at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. Til stede på prisutdelingen var også kunden Posten og markedsdirektør Monica Solberg.

- Vi er målløse. Vi er verdensmestre i reklamefilm. Dette betyr mye for oss, det betyr mye for Pol og det betyr mye for Posten, sier Solberg til Kampanje.

I Pol har teamet foruten Jacobsen og Lystad bestått av rådgiver Marius Eriksen og prosjektleder Kristin Eidså Brantzeg Scheele. Filmen er produsert av B-Reel med Sacarias Kiusalaas på regi.

Les også: Millioner verden over har sett Postens kjærlighetshistorie: - Vi er overveldet