Som så mange andre konferanser og prisfester måtte også årets Gulltaggen-arrangement avlyses på grunn av koronaviruset, men selv om det ikke ble noen fysisk scene der landets beste digitale kommunikasjonsjobber kunne skinne, kan Kampanje i dag, i samarbeid med interesseorganisasjonen INMA, likevel avsløre hvilke byråer, annonsører og nye produkter og tjenester som fortjener æren.

- Det er utrolig mange bra jobber i år, så jeg gleder meg til å dele disse med alle og inspirere bransjen til å bruke teknologi og digitale flater også fremover, sier Camilla Grund i INMA.

Les også: Få medaljeoversikten i Gulltaggen her : - Utrolig mange bra jobber

Årets opptelling viser at det er Try som er den store vinneren med hele tre gullmedaljer, samt prisen «Best in show» for jobben «422 Livsviktige Facebook-filmer» for kunden Røde Kors. Totalt fikk Try hele 12 priser hvorav syv metall, fem diplomer i tillegg den gjeve utmerkelsen «Best in show». Røde Kors-jobben alene vinner tre gull, ett sølv og to diplomer i en rekke forskjellige kategorier.  

- Det var et veldig høyt nivå på jobbene som var kvalifisert til «Best in show» og det var en vanskelig avgjørelse. Juryen har lagt vekt på å premiere en jobb som er «typisk Gulltaggen» og som kan inspirere på tvers av fagdisipliner, sier åres jurygeneral, Gro Larsson.

Som nest beste byrå totalt i årets Gulltaggen kommer byrået Anorak, som totalt fikk fem utmerkelser, men søsterbyrået til Try, Pol, ble tredje bestre byrå med én gull og like mange sølv.

Totalt er det i år blitt kåret vinnere i hele 13 ulike kategorier fordelt på fire fagområder. Disse er «Innholdsmarkedsføring», «Reklame og kommunikasjon», «Design og teknologi» og «Mediestrategi».

Her kan du laste ned hele vinneroversikten på samtlige jobber. 

Best på innholdsmarkedsføring
Borrer en ned i de fire fagkategoriene er det Forsvarets mediesenter, Try, Manus og Anorak som topper innenfor klassen for «Innholdsmarkedsføring». Her ble det igjen delt ut heder og ære innen fire kategorier; «Beste Innholdsmarkedsføring», «Årets Nyskapning», «Beste Influencer Marketing» og «Håndverk».

I kategorien «Beste Innholdsmarkedsføring» ble det gull til Try for jobben «Who Run The World» for kunden DNB. Her ble det sølv til Kitchen sammen med kunden Meny og bronse til Manus og VG for jobben «Åres viktigste låt».

I kategorien «Årets Nyskapning» ble det full Schibsted-dominans og selv om det ikke delt ut noe gull gikk Manus gikk til topps med sølv for jobben «Årets viktigste låt» for VG, men bronsen her gikk til VG Partnerstudio.

Gullet i «Beste Influencer Marketing» gikk til Anorak for jobben #signaturkolleksjonen utført for Amnesty. Her gikk sølvet til Spoon, for et arbeid for kunden CC Vest og bronsen gikk til DNB og Gambit H+K med jobben for å bygge egne influencere i sosiale medier.

Kategorien «Håndverk» innen innholdsmarkedsføring ble vunnet av Forsvarets mediesenter, mens sølvet gikk til Schibsted Partnerstudio og Norsk luftambulanse. Aller Concept Store og Vizeum fikk bronse for arbeidet med «Spionen» for Nordisk Film.

På gulljakt i Gulltaggen:

I fagdisiplinen Innenfor fagdisiplinen «Reklame og kommunikasjon» ble det gull til både Torgeir Vierdal i Anorak og Eddie D'Sa i Nord DDB. Håkon Fretheim og Per Høj måtte nøye seg med en bronse, mens Ole Hustad i Morgenstern ikke deltok i årets Gulltaggen denne gangen. Her de fire under årets Gullblyanten. Foto: Eivor Eriksen.

Nytt reklame-gull til Nord DDB
Innen fagdisiplinen «Reklame og kommunikasjon» ble det i år delt ut priser i kategoriene «Enkeltarbeid», «Integrert Kampanje», «Sosiale Medier» og «Online Video» og her var det reklamebyråene Try, Anorak, Pol og Nord DDB som tok det edleste metallet. Gull i kategorien «Sosiale Medier» innen fagdisiplinen reklame og kommunikasjon gikk til Try med jobben «422 Livsviktige Facebookfilmer» for Røde Kors. Det ble ikke delt ut noe sølv i «Sosiale Medier», men New Work og Kitchen fikk bronse for arbeidet «Whopper Hack» for Burger King.

I kategorien «Online Video» ble det gull til Anorak med «Sånn føles det» for Komplett. Try fikk både sølvet og to bronser i denne kategorien.  I kategorien «Enkeltarbeid» ble det gull til Pol med «Ringevikar på Hamar» for kunden Norsk Tipping. Her ble det sølv til Anorak for sitt arbeid med kunden Amnesty. Det ble ikke utdelt noen bronse.

I den gjeve kategorien «Integrert Kampanje» havnet gullet hos Nord DDB for kampanjen «Stjel våre ansatte» for McDonald’s og byrået fortsetter dermed å markere seg i stadig flere kategorier etter å ha vært nede i bølgedal i flere år. Sølvet gikk til Try og DNB for jobben «Who run the world?». Bronsen gikk til Per Høj og Orkla.

Design-gull:

Innenfor fagdisiplinen «Design og teknologi» ble det gull i kategorien «Produkt og tjenester» til oppstartsselskapet til tidligere Netlife-rådgiver Ida Aalen, Confrere. Foto: Eivor Eriksen.

Design og teknologi-gull til Ida Aalen
Fagområdet «Design og teknologi» premierer arbeider innen kategoriene «Produkt og tjenester», «Kreativ Bruk av Teknologi» og «Håndverk Design» og her var det HyperRedink, Confrere og Blank som gikk til topps.

I kategorien «Håndverk Design» ble det gull til HyperRedink med kampanjen «Demo – et rollespill om demokrati og demokratiske verdier» der Stortinget var oppdragsgiver. Her ble det sølv til byrået Also Known As for jobben «Karpe SAS Plus». Bronsen gikk til Unfold.

I kategorien «Produkt og tjenester» ble det gull til oppstartsselskapet til tidligere Netlife-rådgiver Ida Aalen, Confrere. Sølvet gikk til Unfold for «Vibbo – en tjeneste fra OBOS», for kunden OBOS, mens HyperRedink og Stortinget markerte seg også her med metall for jobben «Demo», men denne gangen bronse.

I kategorien «Kreativ Bruk av Teknologi» ble det gull og seier til byrået Blank for «SAS Skien» med Chirag Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid som kunder. Sølvet her gikk til Pol for jobben «Ringevikar fra Hamar» for Norsk Tipping, mens bronsen gikk til RED Tactic og En Tur.

Try, Vizeum og Starcom fikk medie-gull
I kategorien «Enkeltarbeid» innen «Mediestrategi» ble det nok et gull til Try med sin «422 Livsviktige Facebookfilmer» for Røde Kors, mens sølvet her gikk til Anorak, for jobben «#signaturkolleksjonen» for kunden Amnesty. PHD og Coop Mega fikk bronse.

Det ble delt ut to gull i kategorien «Kampanje» i år. Det ene gullet gikk til Vizeum og DNB for jobben «#huninvesterer», mens det andre gullet gikk til Starcom og Burger King. Starcom tok også to bronser - en med Høyskolen Kristiania og en med Circle K.

Årets jurygeneral:

Årets jurygeneral har vært Gro Larsson i reklamebyrået Per Høj.

- Fagjuryordningen har hatt positiv effekt
Årets juryordning har fordelt seg på fire overordnede fagdisipliner. Gro Larsson fra Per Høj har vært årets jurygeneral og holdt styr på fire juryledere og hele 40 jurymedlemmer. De øvrige jurylederne har vært Jens-Petter Aarhus, kreativ direktør og partner i Anorak (Reklame og kommunikasjon), Pia Tryland, daglig leder i Chili Publications (Innholdsmarkedsføring), Thomas Johansen, digitaldirektør i PHD (Mediestrategi) og Marita Viken, senior designer og partner i Unfold (Design og teknologi).

- Med både godt etablerte byråer og mindre, relativt ukjente miljøer som hevder seg på pallen, så kan det se ut til at overgangen til fagjuryer allerede i år har hatt en positiv effekt på å få frem mangfoldet. Det har vært mange spennende arbeider som har blitt vurdert, og kreativiteten og gjennomføringsevnen innen digital kommunikasjon holder et høyt nivå, sier jurygeneral Gro Larsson.

Totalt delte de fire jurylederne ut til sammen 12 gull, 11 sølv, 14 bronser og 16 diplomer i årets Gulltaggen i tillegg til prisen «Best in show», spesialprisen Cannes Young Lions Digital, som ble delt ut tidligere denne uken og INMA styrets Ærespris som kommer i neste uke.

Les også: Anti-talenter til topps i Gulltaggen – klare for Cannes neste år

Les også: Vinner-duo med ambisjon om eget byrå i 2030 (annonsørinnhold)