Tine har ambisiøse planer for 2020. Selskapet lanserer nå et nytt reklamekonsept og en ny profil for Jarlsberg på det internasjonale markedet. Det er reklamebyrået SMFB som står bak konseptet, som skal inspirere både briter og amerikanere til å bytte ut cheddar med Jarlsberg.

- Vi ønsker at Jarlsberg skal bli en større del av folks hverdagsliv også i utlandet, sier Silje Lindborg, International Marketing Manager hos Tine. 

Lindborg sier de som en liten aktør internasjonalt vil møte sterk konkurranse og at de derfor må fremstå relevant for målgruppen.

- Skal vi bli tenkt på oftere når de går i ostedisken er det viktig å øke kjennskapen og framstå som relevant for målgruppa. Det handler om å bli vurdert av de unge voksne som liker å prøve nye ting på kjøkkenet i hverdagen, sier Lindborg.

Her kan du se en av de nye filmene:

 

Kampen om ostesmørbrødet
Tine har valgt seg ut et spesifikt område hvor hvor de skal posisjonere Jarslsberg utenlands, nemlig ostesmørbrødet.

- Amerikanerne kaller det «grilled cheese sandwich», britene «toastie». Uansett er denne kategorien stor i de internasjonale markedene. Det er enkel og nedpå hverdagsmat med et lite snev av luksus, sier Lindborg.

De nye filmene skal kun gå utenfor Norge forteller Lindborg, med USA, Storbritannia, Canada, Australia, Tyskland og Sverige som de største og viktigste markedene. Filmene skal vises i sosiale medier, hovedsakelig på Instagram og Facebook.

Det er svenske Bleck som har produsert filmene med Daniel Lundh på regi.

Her kan du se en annen snutt:

 

Håper folk trekker på smilebåndet
SMFB er byrået ansvarlig for Jarlsberg-kontoen i det globale markedet. Rådgiver Kjersti Kristiansen forteller at de håper folk trekker litt på smilebåndet når de ser de ulike kampanjefilmene.

- Kampanjen har til hensikt å være et friskt pust på mediets premisser i denne kategorien. Vi håper å friste og inspirere målgruppen til å bruke Jarlsberg oftere. Vi håper også at vi får folk til å trekke litt på smilebåndet og bli gradvis mer glad i Jarlsberg for hver lille snutt de ser. Målet er ikke minst at den tydelige tilstedeværelsen gjennom året vil flytte Jarlsberg litt lenger frem i bevisstheten, sier Kristiansen.

I SMFB har kreatørene Carl Erik Conforto, André KootCamilla Antoinette Bøgh og Helene Bjarre Solbakken jobbet med kampanjen. Kjersti Kristiansen var rådgiver, Henriette Valeur prosjektleder, Catharina Eberlin grafisk designer, mens Mikkel Såghus har jobbet med motion design.