Diplom-Is bytter ut Pol etter fem år - nytt byrå skal konkurrere med gammel kjenning

Diplom-Is har valgt reklamebyrået Nord DDB som sitt nye kreative byrå og strategiske partner.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Denne uken ble det klart at Diplom-Is velger Nord DDB som sitt nye reklamebyrå. Markedsdirektør i Diplom-Is, Marianne Grøtte, forteller til Kampanje at byrået, som ledes av Eddie D'Sa, trakk det lengste strået i en utvidet pitchprosess hvor de hadde invitert et bredt utvalg byråer til konkurranse.

- Hvorfor landet dere på Nord DDB? 

- Vi opplever at Nord DDB er særdeles fremoverlent om hvordan de tenker rundt kommunikasjonsfaget. Som de fleste andre merkevarer handler det om å forvalte det man kommer fra, og samtidig utfordre det etablerte. Det viste de på en god måte, sier Grøtte. 

Grøtte ønsker ikke å gå i detaljer på verdi eller lengde på kontrakten, men gir Kampanje følgende kommentar på selve avtalen:

- Kommunikasjon er en viktig del av vår vekststrategi, og vi vil investere i kommunikasjon sammen med Nord DDB. Vi ønsker et langsiktig og strategisk samarbeid. 

Avtalen med Nord DDB betyr samtidig at samarbeidet med Pol er over etter fem år.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Pol. Det er ikke unaturlig at man etter fem år tester ut hvordan markedet er, og at man føler et behov for et nytt blikk på merkekontoen, sier Grøtte.

Les også: 32 byråer kjempet om Visit Norways millionkontrakt: - Denne seieren var utrolig digg

Iskrem:

Eddie D'Sa, byråleder i Nord DDB, skal i iskrigen mot en gammel kjenning.

Iskrig?

Nyheten om byråvalget ble først kjent gjennom en pressemelding tirsdag morgen. Diplom-Is skriver i den at de var på utkikk etter et byrå som kunne ta merkevaren deres videre på «reisen».

- Akkurat som oss, er Nord DDB lidenskapelig opptatt av å skape sterke kreative konsepter og merkevarehistorier som leverer på tvers av kampanjer, målgrupper og uttak, skriver Diplom-Is i meldingen.

- Nord DDB har bevist både i Gullblyanten og på Anfo Effekt at de gjennom sterke kreative idéer skaper stor effekt for merkevarer, sier Grøtte, i samme melding.

I likhet med Diplos-Is har en annen is-giganten byttet byrå nylig. Kampanje kunne forrige onsdag melde at Hennig-Olsen ble første kunde hos det Petter Stordalens nyoppstartede byrå Smeh.

- Blir det bydd opp til iskrig i Norge? 

- Det er gøy at to aktører som opererer i samme marked, og som har vært i samme marked i nesten like lang tid, på samme tidspunkt går inn for ny byråsamarbeidspartner.

Les også: Hennig-Olsen blir første kunde hos Smeh: - Helt nydelig

- Det er tidligere Nord DDB-ansatt Aleksander Hetland som styrer byrået til Hennig-Olsen. Du er ikke redd for at kommunikasjonen vil bli lik? 

- Nei, det er vi ikke. Dette er noe vi i Diplom-Is skal utvikle i samarbeid med Nord DDB.

Smeh:

Aleksander Hetland, byråleder i Smeh, kunne forrige uke fortelle at de fikk Hennig-Olsen på kundelisten, som første kunde i byrået.

«Feelgood» merkevare.

Henritte Fürst Johansen og Jens Østrem, Nord DDBs kreative team forteller at de ser frem til å jobbe med en «feelgood» merkevare.

-Diplom-Is vekker så mange gode minner. Det er sommer og sol, barndom, feiring av det store og det små. Dette er med andre ord en skikkelig feelgood merkevare. Vi har i hvert fall ikke ennå sett en sur person spise is, så vi gleder oss stort til å spre is-glede til det norske folk, sier det kreative teamet.

Rådgiver i Nord DDB, Guri Berndtsson Sanders, forteller at de skal sørge for å skape nye iskremøyeblikk for det norske folk.

-Vi er veldig stolte av å få lov til å jobbe med en så kjent og ikonisk merkevare som Diplom-Is. De har vært en del av den norske folkesjela helt siden 1930. I NORD DDB har vi et stort fokus på kreativitet, men vi må også forstå kundene våre, produktene, kategoridriverne og konkurransebildet for å sikre effekt. Vi gleder oss til å ta fatt på dette arbeidet med det dyktige teamet hos Diplom-is, sier hun.

Byråleder i Nord DDB, Eddie D'Sa, blir imidlertid noe kryptisk på spørsmål om hvordan det skal bli å konkurrere mot sin gamle læregutt Aleksander Hetland og nyetableringen Smeh.

- Vi er i en spennende bransje hvor det alltid vil være nye byråer. For oss i Nord DDB handler det om å fortsette å jobbe med vår tilnærming, som er basert på å løse kundenes utfordringer ved å bruke kreativitet for å drive effekt. Det har vi hatt stor suksess med og det er en metodikk vi skal fortsette å videreutvikle.

Byråleder:

Therese Becke og Pol er ferdig med Diplom-Is etter fem år med dem som kunde.

Forlater Pol etter fem år

Therese Becke, byråleder i Pol, forteller til Kampanje at de ikke deltok i konkurransen om Diplom-Is.

- Hvordan har det vært å jobbe med Diplom-Is?

- Det har vært spennende å jobbe med dem, Diplom-Is er en merkevare som mange har et forhold til, og vi har fått jobbe med fine og flinke folk. Vi ønsker dem lykke til videre, sier Becke.

Becke henger imidlertid ikke med hodet etter å mistet Diplom-Is til Nord DDB, og forteller at de har flere prosesser som pågår.

- Hvordan opplever du markedet for tiden?

- Det oppleves som at flere kunder sitter på gjerdet og venter, noe som ikke er så rart tatt i betraktning at det er usikre tider for mange. Samtidig er det også noen som velger å utnytte nettopp det rommet, og som ønsker nye tanker på utfordringene de står overfor, sier hun.

Diplom-Is bytter ut Pol etter fem år - nytt byrå skal konkurrere med gammel kjenning