Hennig-Olsen Is skriver seg som første annonsør opp på kundelisten til det helt nye reklamebyrået Smeh. Byrået ble lansert rett før sommeren og ledes av tidligere Nord DDB-partner Aleksander Hetland.

Deres nye kunde har betydelig flere år på baken. Smeh skal blant annet være med på planleggingen av iskremprodusentens 100-årsjubileum neste år.

- Vi var på utkikk etter et byrå som ikke bare leverer de beste kreative løsningene, men også effektfull reklame. For oss er det viktig med en byråpartner som virkelig går i dybden på merkevaren vår og ønsker å være involvert i hele prosessen fra en beslutning blir tatt i styrerommet til den ender opp som reklame, sier markedsdirektør Marianne Høy Erikstad i Hennig-Olsen Is. 

Les mer: Petter Stordalen starter reklamebyrå med Aleksander Hetland

- Viktigere enn navnet på døra
Hun tok over jobben som markedsdirektør i januar og startet ganske raskt jakten på en mer langsiktig byrårelasjon enn iskremprodusenten har hatt de siste årene.

- Vi har jobbet med litt ulike byråer. Jeg ønsket å finne en god partner som vi kan jobbe langsiktig med, sier hun.

Samtidig fortsetter Hennig-Olsen samarbeidet med det lokale kristiansandsbyrået S & B-N som blant annet jobber med butikkmateriell.

- Hvordan er det å være første kunde hos Smeh?

- Det er helt nydelig. Vi hadde en god prosess og synes de skilte seg godt ut. Det som var viktig var å finne ut av arbeidsmetodikk og tankesettet til byrået. Vi forstod veldig fort at vi var veldig like der. Det er viktigere enn navnet på døra og størrelsen på byrået.

Smeh er en del av Petter Stordalens Storm-konsern og består i tillegg til Aleksander Hetland av prosjektleder Vilje Mohn og kreatørene Torstein Skogedal og Thomas Eltvik. Mohn, Skogedal og Eltvik kommer alle sist fra Try, men de to førstnevnte har tidligere jobbet med Hetland i Nord DDB.

- Det er fantastisk å få et så tradisjonsrikt og spennende selskap som Hennig-Olsen Is som vår første kunde. Vi startet Smeh for å bevise at et reklamebyrå kan være blant kundenes viktigste forretningspartnere, og med Hennig-Olsen Is skal vi sette teorien ut i praksis, sier Aleksander Hetland.

Les mer: Skal lede nytt byråeventyr for Petter Stordalen: - Jeg tror veldig på det kreative

Støtter DNB-direktør
Markedsdirektøren i Hennig-Olsen Is skriver samtidig under på innlegget til DNBs markedsdirektør Aina Lemoen Lunde om at annonsører ofte legger for mye press på byråene når de inviterer til byråkonkurranser. Derfor forsøkte Hennig-Olsen å gjennomføre en effektiv konkurranse med en begrenset oppgave.

- Jeg støtter veldig hennes tanke om å ha gode prosesser og rettferdige vilkår. Vår oppgave handlet om å lære byrået å kjenne, og forstå metodikken og synet deres på merkevarebygging, sier Erikstad.

Ifølgehenne løste tre byråer oppgaven til Hennig-Olsen Is, og byråene som ikke vant ble kompensert for tiden.

Nå gleder markedsdirektøren seg til «et kjempespennende» 2024.

- Vi har akkurat begynt å jobbe med Smeh og vi er kjempefornøyde med dialogen så langt. De er veldig involvert og dykker ned i merkevaren. Dette er ikke bare snakk om å lage en reklamefilm, det er veldig mye mer enn det.