Stordalens nye reklamebyrå tar form med tidligere Try-team: - Skal doble oss innen kort tid

Byråleder Aleksander Hetland henter tidligere kollegaer til Smeh.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

I mai ble det kjent at tidligere partner og rådgiver i Nord DDB, Aleksander Hetland, skal lede et helt nytt reklamebyrå i Petter Stordalens Storm-konsern. Smeh, som byrået skal hete, fikk før sommeren på plass Try-partner Vilje Mohn som prosjektleder og medeier. Nå kan Hetland også offentliggjøre de to siste brikkene i partner-kvartetten som skal stable det nye byråeventyret på beina, og dermed får vi også forklaringen på byrånavnet.

Kreatørene Torstein Skogedal og Thomas Eltvik forlater nemlig Try etter halvannet år for å bli partnere i Smeh. De har tidligere jobbet med Aleksander Hetland i Nord DDB, og sammen står de bak en rekke prisvinnende kampanjer for McDonald's, inkludert «Stjel våre ansatte», «Take away your takeaway» og «Ikke heng på McDonald’s».

I mai i fjor meldte Skogedal og Eltvik overgang til Try-huset, men der ble de altså ikke værende lenge.

- Vi vet det er mange kreatører som går med en liten drøm i magen om å starte byrå, og det å få gjøre det med den flinkeste rådgiveren og flinkeste prosjektlederen vi kjenner er selvfølgelig helt rått. Som nyoppstartet byrå kommer vi til å ha mye å bevise, men vi har klokkertro på den måten Smeh skal jobbe på, sier Eltvik.

Og da har du trolig allerede skjønt at byrånavnet Smeh er satt sammen av etternavnene til Skogedal, Mohn, Eltvik og Hetland.

Les mer: Skal lede nytt byråeventyr for Petter Stordalen: - Jeg tror veldig på det kreative

- Har et veldig solid fundament

Aleksander Hetland er godt fornøyd med gjenforeningen med det tidligere McDonald's-teamet. Han har stor tro på at det nye byrået skal klare å gjenskape magien for nye kunder.

 - Jeg har jobbet med veldig mange forskjellige kunder, men har hatt en bra «run» med McDonald’s. Det er noen prinsipper der som har skapt prisvinnende kreativitet og effekt, og som jeg har veldig tro på. Hvis vi kan bygge et byrå på de prinsippene med teamet som har vært med på reisen fra start og som jeg har jobbet med i fem år, så har vi et veldig solid fundament, sier han til Kampanje.

- Det er jo ikke alle annonsører som er McDonald’s. Kan de samme prinsippene brukes på alle?

- Det er klart det legger litt føringer på hvilke kunder vi går etter. Vi vil ha kunder som slipper oss tett inn på seg og som vi kan jobbe med som samarbeidspartnere, og ikke bare leverandører av sporadiske reklameuttak, sier Hetland og legger til:

- Det betyr ikke at man må være McDonald’s-størrelse for å jobbe med oss, men man må se helhetlig på reklame og ha et langsiktig perspektiv på merkevaren.

- Har dere posisjonert dere for å kjempe om McDonald’s?

- Vi kan nok ikke det med det første. McDonald’s sitter godt i Nord DDB-systemet. Vi har tro på oss selv og har mer enn nok å gjøre med å hente egne kunder.

- Har dere hentet inn noen kunder du kan nevne?

- Ikke foreløpig, men snart.

Gull-team:

Aleksander Hetland, Torstein Skogedal og Thomas Eltvik sammen med Mari Husby fra McDonald’s på Gullblyanten der det daværende Nord DDB-teamet gikk til topps i effekt-kategorien. Foto: Stine Østby

- Vi skal bli dødsbra på akkurat dette

 De fire partnerne har inntatt Inkognitogata 33, der også søsterbyråene Storm Communication og Storm Samfunn sitter.

- Hvor stort lokale har dere sikret dere?

- Vi har fått et passe stort lokale, sånn at vi kan doble oss i størrelse på ganske kort tid. Det gir oss rom for å vokse, så får vi se hva neste steg er etter det. Det er topp å komme inn i ordnede former sånn at vi slipper å styre med logistikk, interiør og kontor. Vi er «keen» på å jobbe med å vinne kunder, sier Hetland.

Han ser for seg at de på lang sikt skal være mellom 20 og 30 ansatte i Smeh.

- Vi må bli store nok til å være et medium-pluss stort byrå. Det handler om å ha kapasitet til å jobbe med store kunder og samtidig ha mulighet til å pitsje.

- Trenger dere også mediebyråkompetanse på huset sånn som markedet utvikler seg?

- Jeg tror svaret på det er nei. Vi skal bli dødsbra på akkurat dette. Det finnes mange inntektsstrømmer man kan ha som byrå, men det er noe med å stå støtt i de tingene man leverer og ikke være avhengig av å ha størst mulig «share of wallet».

Dermed utelukker Hetland at de vil gå hybridbyråer som WAL, Try og Publicis i næringen. Førstnevnte rokket nylig hele byråbransjen da de sikret seg mediekontoen til Coop foran et av landets største byrånettverk.

- Og til slutt, hvorfor Smeh og ikke Hems?

- Ha ha. Jeg liker ordet Smeh. Du får følelsen av at det er noe håndverk. Det er litt gøy å si. Og så var domenenavnet ledig, humrer Hetland.

Stordalens nye reklamebyrå tar form med tidligere Try-team: - Skal doble oss innen kort tid