Tidligere AntiDiffer-ansatte starter opp med blanke ark

Etter et drøyt halvår i tenkeboksen, er Ben Christensen klar til å fortelle om sitt nye byrå.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Etter først å ha mistet sjefen og deretter den ene av de to eierne, er nå partner og nyslått byråleder Ben Christensen ferdig med å være i tenkeboksen med sitt nye byråkonsept. Byrået, som tidligere het Anti Differ, har fått både nytt navn og ny eierstruktur og det nye navnet blir Differ Pragma. Ifølge Christensen skal Differ Pragma være «et innovasjonsbyrå som hjelper merkevarer å få mer konkurransekraft.»

- Vi jobber som et hvilket som helst oppstartsselskap med våre kunder, da vi alle har bakgrunn som gründere, kombinert med at vi har jobbet for små og større merkevarer både i Norge og internasjonalt, sier Ben Christensen, daglig leder og partner i det nye Differ Pragma til Kampanje.  

Han sier det for Differ Pragma vil være viktig «å utvikle konkurransefortrinn» og deretter «revitalisere produkter og tjenester som leverer på disse driverne».

- Dette gjør at vi tilrettelegger for at det du kommuniserer er direkte knyttet opp til det kunden vil ha, i stedet for at man forsøker å skape oppmerksomhet for noe mange egentlig er likegyldig til, fortsetter han.

Les også: Anti trekker seg ut av designbyrå – Christensen får jobben med å «bygge et nytt selskap»

Selskapet fikk en betydelig reduksjon hos eksisterende kunder, samtidig som man ikke lykkes å erstatte dette med nye oppdrag på kort tid. Ben Christensen, ny sjef i Differ Pragma

Nytt eierskap

Sammen med de to designerne Aron Lindegård og Caspar Heide skal han eie 49 prosent av Differ Pragma, mens det svenske konsulentselskapet Differ Xlent fortsetter på eiersiden ved å ta de resterende 51 prosent av aksjene.  

- Hva blir forskjellen på Anti Differ og Differ Pragma utover ansatte og eierskapet?

- Vi har endret forretningsmodell og kan tilby noe nytt til markedet. Vi har bygget alle våre prosesser og metoder på nytt, alliert oss med nye samarbeidspartnere som har samme tilnærming som oss, og kan med dette levere på en helt annen måte, hvor vi er mindre avhengig av å selge månedsverk og lange prosesser. Rett og slett en mer pragmatisk rigg, sier han.

Byrået kommer til å dele lokaler med søsterselskapene i Differ Strategy Consulting og Folden Advisory og teknologiselskapet Xlent.

- Selv om vi i oppstarten er få, så har vi en stor familie av søsterselskaper og partnere. I tillegg har vi friheten til å samarbeide med hvem som helst, og hjelper også våre oppdragsgivere med å finne strategiske partnere når det trengs, sier han.

- Glad vi kom oss gjennom fjoråret

Ben Christensen kom til det som het Anti Differ i 2021 etter noen år som selvstendig konsulent, partner i Teft og leder av det tidligere reklamebyrået Empefire. Han ville i februar i år ikke røpe hva som var de nye planene etter at den forrige sjefen og gründeren Ann-Kristin Hansen sluttet og Anti trakk seg ut. Han ønsket den gang heller ikke å kommentere noe på alle endringene.

-  Vil du si noe i dag om hvordan du opplevde endringene?

- Jeg ble spurt av eierne om å ta over som daglig leder i selskapet i november i fjor. Dette som følge av at Ann-Kristin Hansen ga seg som daglig leder, og at selskapet hadde økonomiske utfordringer som følge av for høy bemanning i forhold til oppdragsmengde. Selskapet fikk en betydelig reduksjon hos eksisterende kunder, samtidig som man ikke lykkes å erstatte dette med nye oppdrag på kort tid.  Da er det krevende å unngå permittering, og jeg er glad for at vi kom oss gjennom fjoråret hvor de permitterte raskt fikk nye arbeidsgivere, samtidig som vi var opptatt av å ivareta gjenværende ansatte, oppdragsgivere og ikke minst bygge et fundament for et nytt selskap, sier Christensen.

Les også: Tidligere reklamesjef blir partner i nytt byrå: - Gleder meg til å lansere nye digitale produkter

Starter med blanke ark

Ser en på tallene til Anti Differ i fjor falt omsetningen fra 12,6 millioner kroner i 2021 til fjorårets 9,3 millioner kroner og selskapet gikk med snaue to millioner kroner i underskudd.

- Hvordan kommer tallene for 2022 til å prege driften i Differ Pragma fremover?

- Det var en avgjørende forutsetning at vi fikk mulighet til å starte med blanke ark, og vi er takknemlige for at både Anti og Differ delte denne forståelsen og har nullstilt selskapets gjeld, sier han.

Ben Christensen sier den «den pragmatiske tilnærmingen til det som skal gjøres» har gitt selskapet oppdrag og at Differ Pragma allerede har «flere spennende prosjekter i loopen».

- Vi utvikler for tiden markedsledende tjenester innen eiendom, bistår i lansering av merkevarer både i Norge og internasjonalt, sier Christensen. 

Et av disse oppdragene er lanseringen av en norsk merkevare i New York, men Christensen ønsker imidlertid ikke å si hvem som er kunden her.

- Selskapet er fortsatt i pilotfase, og vil gjerne se de lykkes før vi slipper nyheten om hvem dette er, sier han.

Tidligere AntiDiffer-ansatte starter opp med blanke ark