Har vært ansatt i Dinamo tre ganger - nå er det slutt for kreativ leder

- Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært et par frustrerende år, sier Espen Vegard Dysvik Hagen.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Etter seks og et halvt år i Dinamo, fordelt over tre perioder, er det slutt for Espen Vegard Dysvik Hagen. Han bekrefter overfor Kampanje at han ikke har fått et tilbud om å bli med videre, i det som skal bli det «nye» Dinamo.

- Min siste arbeidsdag i SMFB Dinamo var onsdag forrige uke, forteller Dysvik Hagen til Kampanje.

Og erkjenner at nyheten kom overraskende på ham, og etterlater blandede følelser.

- Jeg ønsker nye Dinamo lykke til videre, og jeg er spent på fortsettelsen, sier han, uten å ville utdype noe mer.

Les mer: Pølsemaker taper millioner på SMFB Dinamo-konkurs

- Som å komme hjem til en dysfunksjonell familie

Hans første møte med Dinamo var tilbake i 2000, i rollen som tekstforfatter. I fire år ble han værende før turen gikk videre til blant annet Reklamebyrået Hei!, og DDB Oslo. I november 2017 var han på nytt på plass i Dinamo som tekstforfatter og kreatør, før han fem måneder senere tok turen til Geelmuyden Kiese. 

I oktober 2021 var han for tredje gang tilbake, og denne gangen som kreativ leder, før Dinamo-reisen tok slutt forrige onsdag, da nyheten om at SMFB Dinamo var slått konkurs ble kjent.

Les mer: SMFB Dinamo skylder over 40 millioner kroner

- Da jeg kom tilbake for to år siden var det som å komme hjem, men til en litt dysfunksjonell familie som ommøblerte barndomshjemmet etter en dadaistisk innfallsmetode. Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært et par frustrerende år. Spesielt etter at min allierte og gode kollega Heidi Holm sluttet som daglig leder, og vi gikk over til å ikke ha en operativ ledelse. Da ble det vanskelig å se hvor og hva vi ville. 

- En måned pause, før jeg legger meg hikstende i fosterstilling

Den neste måneden skal han bruke på hytta og hjemme på Nesodden, for å nyte det han kaller for de små gledene i livet.

- Først skal jeg slappe av og steke meg en blodig biff, pusse på klosser, grave og løfte tunge ting på hytta i Nevlunghavn. Deretter skal jeg begynne å stresse og mase med å finne ut hva jeg skal gjøre fremover. Det blir en måned pause, før jeg legger meg hikstende i fosterstilling, spøker han. 

- Ser du lyst på fremtiden?

- Jeg håper jeg finner et reklamebyrå som har behov for en kreativ rådgiver med lang erfaring, men den eneste planen jeg har akkurat nå, er å nyte utsikten. Så kommer det eventuelt en tid for å være bekymret over hva fremtiden bringer - hvis det ikke har ordnet seg med nye muligheter innen den tid. 

I etterkant av konkurs-nyheten, har det blitt kjent at SMFB-grunder Stig Bjølbakk og Stine Langehaug går sammen videre til Oceans-gruppen, som blant annet huser Los & Co. De to sa opp stillingen sin før byrået gikk konkurs.

Ønsker ikke å kommentere

Bare timer etter at konkursen ble kjent onsdag kveld forrige uke, kunne byråleder Hølje Tefre bekrefte til Kampanje at byrået gjenoppstår som «nye» Dinamo. Det skjer ved at Invex Group, som er majoritetseier i SMFB Holding, har lagt inn et bud på konkursboet.

Mandag fikk Tefre en rekke spørsmål fra Kampanje, blant annet om byråets videre planer og drift siden konkursen ble kjent, kommunikasjon med eksisterende kunder, hva vi kan forvente av nye Dinamo, og ikke minst situasjonen for byråets rundt 50 ansatte.

Disse spørsmålene har han ikke svart på. Tefre sier at han ikke ønsker å kommentere hva tidligere ansatte har sagt til Kampanje.

- Men jeg har stor forståelse for at det er en krevende situasjon for alle de involverte, sier Tefre til Kampanje tirsdag.

Har vært ansatt i Dinamo tre ganger - nå er det slutt for kreativ leder