SMFB-duo sa opp samtidig - går videre til samme selskap

En måned før SMFB Dinamo ble slått konkurs hadde allerede SMFB-gründer Stig Bjølbakk og Stine Langehaug sagt opp stillingene sine.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Onsdag kveld sprakk nyheten om at SMFB Dinamo var slått konkurs, men bare timer senere samme kveld ble det bekreftet at byrået lever videre, etter at Invex Group la inn bud på konkursboet.

Det er foreløpig uklart hvor mange av de rundt 50 ansatte som får bli med over i nye Dinamo. En ting som er helt sikkert, er at det i hvert fall ikke inkluderer Stine Langehaug, som har vært i SMFB siden 2014, og som i februar fikk rollen som leder for reklame og innhold i SMFB Dinamo.

Til Kampanje bekrefter hun at hennes tid i byrået er over. 

- Jeg sa opp stillingen min for en måned siden, sier Langehaug og understreker at det er helt uavhengig av konkursen.

Nyheten onsdag kveld kom overraskende på henne. 

- Det kom like bardust på meg som for alle andre. Ingen av oss har visst noe om dette eller at det gikk mot en konkurs, men det viser hvor tøft det er i reklamebransjen akkurat nå.

Les mer: SMFB Dinamo er slått konkurs

Vil tilføre «SMFB-craziness»

Det er foreløpig ikke bestemt når hun forsvinner ut dørene i Storgata, men Langehaug avslører at hun går sammen med Stig Bjølbakk, som er en av de fem opprinnelige gründerne i SMFB.

Neste stopp for SMFB-duoen går til Oceans-gruppen, som består av selskapene Los & Co, Neue, Tba og Gnist.

Bjølbakk hadde sin siste dag torsdag, og regner med å være på plass hos ny arbeidsgiver i løpet av neste måned. At SMFB Dinamo slet økonomisk var ingen hemmelighet for ham.

- Det har jeg vært klar over en stund, og var klar over da jeg sa opp i slutten av august. Jeg har også savnet det vi hadde i SMFB da vi var på topp, og må si at jeg ikke helt kjente igjen byrået på slutten, sier Bjølbakk.

Han kjenner godt til Jan Christian Fosseidbråten, og beundrer det han har fått til i Oceans.

- Jeg vet at han er en bra fyr som har bygget opp flere selskaper med bra kunder og mange muligheter. Det blir uvant å gå fra SMFB som har vært en del av meg i 20 år, men på mange måter føler jeg nå at jeg kommer til dekket bord i et godt etablert selskap. Jeg tror det blir mange spennende utfordringer og jeg håper jeg kan bidra med å tilføre litt «SMFB-craziness» og kreativitet i alle ledd.

Les mer: SMFB-gründerne ville sette hele overskuddet på ruletten - 20 år senere gikk byrået konkurs

- Oppriktig lei oss

Langehaug snakker entusiastisk om fremtiden.

- Vi gleder oss. Nå skal vi jobbe videre med det vi kan best og beviselig har gjort bra. I Ocean kommer vi inn i et selskap som har vunnet mange kunder, som gjør at vi får lov til å gjøre det vi kan best. For min del er det å skape salgsutløsende reklame, og for Stig innebærer det å lage reklame som treffer bredt. 

- Vi ser fram til å komme i gang, men vi er oppriktig lei oss for det som har skjedd og føler virkelig med alle gode venner og kolleger.

Grunnlegger i Oceans, Jan Christian Fosseidbråten forklarer at det har vært en lengre dialog med Langehaug og Bjølbakk - og at den startet lenge før konkursen var et faktum. Han mener begge har kvaliteter som trengs i Oceans, og gleder seg til å få begge om bord.

- Stine har erfaring med effektiv produksjon av konsepter, og vi ønsker at hun skal se på vår produksjonslogistikk og optimalisere den. Stig er en merittert og anerkjent kreatør, og han kommer til å jobbe med flere kunder og prosjekter hos oss. Og sammen kommer de til å styrke vår retail satsing, forklarer Fosseidbråten.

SMFB-duo sa opp samtidig - går videre til samme selskap