Les siste nytt om saken her: SMFB Dinamo-eier kjøper konkursbo: - Et lett valg

De to tradisjonsrike byråene SMFB og Dinamo som slo seg sammen i fjor har gått konkurs. Det melder E24

Leif Petter Madsen i Wikborg Rein Advokatfirma er oppnevnt som bostyrer, og bekrefter til E24 at byråene er gått konkurs.

- Svak kundeutvikling og relativt høy gjeld, sier Madsen om bakgrunnen for konkursen til E24.

Bostyreren peker også på at de har opplevd et dramatisk fall i etterspørsel fra kunder.

Nylig kunne Kampanje fortelle at SMFB endte 2022 med et underskudd på 5,2 millioner kroner før skatt. Samtidig falt byråinntekten med 35 prosent. For Dinamos del gikk det litt bedre. Overskuddet krympet derimot og selskapet gikk i break even. Samtidig endte Dinamo opp med en byråinntekt på 44,1 millioner kroner.

- Fjoråret var preget av tøffe tak og jeg tror ikke 2023 blir noe bedre. Vi kan ikke legge oss ned å grine av den grunn. Vi må stå opp om morgenen og prøve å sveive i gang det vi kan, sa byråleder Hølje Tefre til Kampanje i august.

Dinamo er et av Norges mest kjente kommunikasjonshus, og var tidligere blant de største reklamebyråene i Norge. De seneste årene har det derimot gått trått for byrået som ble stiftet i 1996 av reklamenestor Ingebrigt Steen Jensen.