Dette sier kundene etter SMFB Dinamo-konkursen: - Ser gjennom kontrakten

Flere kunder varsler allerede at de blir med videre, mens andre er ordknappe.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Anette Johansen-Desjardin Journalist

For en uke siden sprakk nyheten om at SMFB Dinamo var slått konkurs. Fortsatt er det uklart hvor mange av de 50 ansatte som er med i fremtidsplanene til nye Dinamo som skal ledes av Hølje Tefre. Noen ansatte har allerede flagget at de står uten jobb, og enkelte sa opp før selskapet ble slått konkurs.

Les mer: Har vært ansatt i Dinamo tre ganger - nå er det slutt for kreativ leder

Dinamo, som fusjonerte med SMFB for ett år siden, har flere profilerte aktører på kundelisten. Blant annet Circle K, Kreftforeningen, Sporveien, Dressmann, Fisherman's Friend, Østbanehallen og HK Norge.

Flere av kundene melder om at det er «business as usual».

-  Vi har hatt god dialog etter konkursen og rundt oppstart, så dette har ikke fått noen følger for oss, sier Stine Strachan til Kampanje. 

Hun er kommunikasjonssjef i Bane NOR, og uttaler seg på vegne av Østbanehallen.

- Jeg har ingen kommentar

Kreftforeningen har benyttet seg av SMFB Dinamo ved flere anledninger, blant annet til utforming av enkelte aksjoner og kreative uttak. Leder for kommunikasjon og innsamling, Andreas Bjørnstad, sier til Kampanje at Kreftforeningen så langt er kjempefornøyde med samarbeidet.

- Da nyheten kom, ble vi raskt og godt forsikret om at det pågående samarbeidet, alle leveransene og at oppfølgingen kom til å bli ivaretatt, sier Bjørnstad, og legger til:

- Som kunde opplever vi ikke å bli rammet av konkursen. Vi har troen på at de kommer til å bygge seg opp igjen med den samme kvaliteten.

Markedsdirektør Magnus Berger i Circle K er ordknapp når Kampanje tar kontakt for å høre hvordan konkursen påvirker dem. 

- Jeg har ingen kommentar til dette dessverre, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

Circle K var opprinnelig en SMFB-kunde, og byrået står blant annet bak reklamefilmene om familien Andersen, i serien «A slice of life».

- Vi regner med at Dinamo vil ta initiativ til et møte

Sporveien, som er Norges største leverandør av kollektivtransport, er også å finne på kundelisten. Konserndirektør for kommunikasjon og samfunn i Sporveien, Torgeir Kristiansen, sier at de har fått informasjon om situasjonen og har god dialog med Dinamo om deres situasjon som kunde.

- Vi regner med at Dinamo vil ta initiativ til et møte for å gi oss ytterligere informasjon, opplyser Kristiansen til Kampanje.

Sporveien har i utgangspunktet en avtale med Dinamo frem til sommeren 2024.

- Vi er i ferd med å se gjennom vår kontrakt, med tanke på hvilke konsekvenser den nye situasjonen vil få for oss.

Byråleder Hølje Tefre har tidligere sagt til Kampanje at de vil forsøke å ivareta kundene som blir med videre på best mulig måte.

- Vi kommer til å sørge for at kundene får teamene og nøkkelpersonene som de har forholdt seg til i det siste, men hvor mange det blir er for tidlig å si, sa han for en uke siden.

Les mer: SMFB Dinamo-eier kjøper konkursbo: - Et lett valg

Dette sier kundene etter SMFB Dinamo-konkursen: - Ser gjennom kontrakten