Coops markedsdirektør får ny rolle: - En del av en større endring

Ingrid Amundsen går inn i konsernledelsen i Coop Norge.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

I februar tok Philipp Engedal over som sjef for Coop Norge. Nå setter han i gang en stor omorganisering av selskapet med sikte på å skape mer konkurransekraft, lønnsomhet og bærekraftig vekst i samvirkelagene. Som Dagens Næringsliv har skrevet, medfører omorganiseringen at flere direktører får nye oppgaver eller byttes ut. Extra-sjef Daniel Kyrre Pedersen tilhører sistnevnte gruppe.

- Som Norges nest største dagligvareaktør, har Coop et svært godt utgangspunkt for å lykkes i markedet. Markedet er i endring og forbrukereide Coop, med 2,3 millioner medlemmer, må tilpasse seg og realisere det uforløste potensialet i organisasjonen, sier Engedal i en pressemelding.

En av dem som nå rykker opp er markedsdirektør Ingrid Amundsen. Hun blir direktør for kunde, marked og driftstøtte, og tar samtidig plass i konsernledelsen i Coop Norge for første gang.- Dette er en del av en større endring der vi løfter kjedene inn i konsernledelsen med direkterapportering til administrerende direktør, sier hun til Kampanje.Dette skal gjøre Coop Norge mer effektive og sikre at de blir et mer kundefokusert selskap, forteller hun- Betyr det at dere skal ansette ny markedsdirektør?- Nå er det øverste laget lagt, og så blir det opp til hver av oss som har fått ansvarsområder å finne ut av hvordan vi ønsker å organisere avdelingen videre. Jeg skal bruke litt tid på å gjøre mine vurderinger ut fra hva som er smart fremover, men jeg har foreløpig ikke tatt noen beslutninger.

- Helt avgjørende

Det er nå tre år siden Ingrid Amundsen tok på seg jobben som markedsdirektør i Coop Norge. Hun kom da fra stillingen som europeisk markedssjef i Circle K. Som markedsdirektør i Coop Norge har Ingrid Amundsen vært en av Norges mektigste reklamekjøpere, men hun har altså ikke sittet i konsernledelsen før nå. 
- Det har pågått en debatt om at markedsdirektørene har manglet i ledergruppene til flere av landets største annonsører. Hva tenker du om den debatten nå?- Jeg har hele tiden sagt at det er øverste leders privilegium å sette sin egen ledergruppe. Det har Philipp nå gjort og han har hatt fokus på at organisasjonsstrukturen skal være forretningsorientert, autonom og med beslutningsmyndighet i linjen sånn at vi får ting til å gå raskere, sier Amundsen.- For å få til det må du se ting i helhet, og det å være med i de viktigste beslutningsprosessene i selskapet tror jeg er helt avgjørende. Jeg må si at jeg synes det er positivt at man tar dette grepet og støtter det selvfølgelig fullstendig.

Har tatt flere store grep

Som markedsdirektør har Ingrid Amundsen gjort seg bemerket med flere store grep i år. I mars kjøpte de reklamebyrået Inkognito, og for snart to uker siden kunngjorde Coop Norge at de flytter mediekontoen sin fra PHD til WAL, som allerede sitter på flere store reklameavtaler for dagligvaregiganten. 

Dagens nyhet innebærer ingen kursendringer her, ifølge Amundsen.- Vi er i ferd med å bygge opp samarbeidet på mediesiden og vil ha fullt fokus på å sikre et godt trepartssamarbeid med WAL, oss selv, Inkognito og de andre byråene vi har tilknyttet oss, sier Amundsen.

Les mer: WAL kuppet Coop-avtale foran nesa på byrågiganter: - Vi avlyste konkurransen

Coops markedsdirektør får ny rolle: - En del av en større endring