Etter 13 års samarbeid med PHD bytter Coop mediebyrå og går til WAL (tidligere kjent som We Are Live). De har fra før av et omfattende reklamebyråsamarbeid med dagligvaregiganten.

Markedsdirektøren i Coop Norge, Ingrid Amundsen forteller at de ser en fordel i å koble disse to tingene sammen.

- Dagligvarebransjen og kundeatferden er i sterk utvikling og vi må hele tiden sikre at vi jobber på den beste og mest effektive måten for å nå ut til kundene våre. For å oppnå dette har vi inngått en ny avtale med WAL for å koble media og reklame tettere sammen, sier Amundsen.

Det er en av de største mediebyråavtalene som nå bytter hender.

Tall fra Nielsens reklamestatistikk viser at de største Coop-merkevarene som Extra, Obs og Mega til sammen kjøper reklame for flere hundre millioner kroner i året netto. Samtidig sitter Coop på merkevarer som Prix, Obs Bygg og modermerket.

Les også: PHD-sjef om Coop-tapet: - Vemodig

WAL har vært dagligvarekjedens reklamebyrå gjennom åtte år på merkevarer som Extra, Obs, Obs Bygg og Änglamark.

- Teamene i Coop og WAL har, med et solid partnerskap i bunn, lagt ned en enorm innsats for å vurdere potensialet i partnerskapet og lande beslutningen, forteller Amundsen og legger til at de «så en mulighet de ikke kunne si nei til»

Selv om samarbeidet ikke vil være skikkelig i gang før tidlig neste år, er byrået allerede i gang med å rekruttere mediespesialister og har flere kunder innen medietjenester på vei inn.

- WAL har alltid hatt som målestokk å hjelpe kundene sine med vekst. For å få til det kan vi ikke tillate oss å kun bry oss om hva de skal si, vi må også bry oss om hvor de skal si det, hvor ofte og når. Vi har hatt en liten medieavdeling siden 2017, men kommer nå til å skalere den opp, sier byråleder i WAL, Herman Mueller Stormyr. 

- At vi får med Coop Norge fra start er selvfølgelig svært gledelig, vi har jobbet nært med Coop i mange år og kjenner organisasjonen godt, sier Stormyr.