Apriil PR ruster opp i Oslo: - Enorme muligheter

Tidligere Trigger-rådgiver og nordisk merkevaresjef i Clas Ohlson, Yousef Musavi, sikter høyt i ny jobb.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Etter ett år i tenkeboksen, er tidligere nordisk merkevaresjef i Clas Ohlson, Yousef Musavi, klar for ny jobb som seniorrådgiver i Apriil PR Oslo. Musavi har tidligere byråerfaring fra tungvektere som Geelmuyden Kiese og Trigger.

- Da Vibeke og Kristin begynte å snakke om ambisjonene og ideene sine, og hva de ønsket å få til i dette miljøet, så ble jeg gira. Jeg tenkte at «dette er en perfect match», sier Musavi.

Han mener Media Bergen-eide Apriil har en helt unik posisjon i bransjen.

- Vi er det litt ukjente. Det er veldig få assosiasjoner og attributter tilknyttet oss, og det gjør det veldig gøy for meg som markedsfører og kommunikatør å gå inn og bygge dette med positive ting og posisjonere oss ytterligere. Det gleder jeg meg veldig til, sier Yousef.

Apriil PR Oslo ledes av Vibeke Johannesen. Hun tok over sjefsjobben i august i fjor. Før det var hun daglig leder i Sportsklubben brann.

- Jeg er veldig glad for at Yousef har lyst til å være med på å utvikle Apriil. Det er de ansatte som er Apriil, så det å få de riktige ansatte med oss er like viktig som å ha de riktige kundene, sier Johannesen.

Les også: PR-byrå dobler staben i Oslo etter oppkjøp: - Dette er noe vi har villet selv

Jakter suksesshistorier

Musavi har bare jobbet i byrået en drøy uke, og har til gode å møte flesteparten av kollegaene i Apriil-konsernet, men førsteinntrykket er godt.

- Vi har noen søsterbyråer her som er ekstremt kompetente. Kraften i dette huset gjorde det til en ganske enkel sak å signere, rett og slett, sier han.

Apriil-fellesskapet teller 150 ansatte i Stavanger, Oslo og Bergen fordelt på ulike bransjegrener som reklame, PR, event og digital markedsføring. PR-byrået Oslo utgjør bare en liten del av totalbildet med åtte ansatte og en omsetning på snaue fire millioner kroner i 2022, men det er bare starten ifølge byrålederen.

- Det ligger enorme muligheter i å øke synligheten av dette fellesskapet slik at kunden faktisk ser hvem vi er og hva vi kan levere, sier Vibeke Johannesen.

- Har dere vært for lite synlige?

- Jeg tror rett og slett at vi som fellesskap har jobbet internt for å komme tettere sammen. Husk at Apriil er satt sammen av veldig mange ulike miljøer og byråer. Jeg tror det har vært fint for fellesskapet å få jobbe litt i fred. Vi har også jobbet med å bli tydeligere internt på hvem vi er, før vi kommuniserer det ut så sterkt.

Nå vil byrålederen jakte på oppgavene som kan snakke på vegne av byrået.

- Vi må jobbe for å få til suksesshistoriene, for da blir vi sett. 

- Målet er å skape prosjekter som gjør at vi virkelig synes på radaren, istemmer Musavi.

- Det kommer til å kreve mer av oss. Vi er kanskje ikke helt der i dag, men kanskje er vi der i morgen, fortsetter han.

Har ambisjon om å vinne priser

Da Yousef Musavi jobbet i Geelmuyden Kiese og Trigger, stod prisvinnende PR-kampanjer høyt på agendaen. Det gjør de fortsatt, bekrefter han.

- Det er ikke til å stikke under stol at jeg har jobbet på veldig mange spennende prosjekter som har vunnet mange priser. Det har jeg lyst til å fortsette med, så denne ambisjonen tar jeg med meg inn i dette huset og dette fellesskapet.

Apriil PR Oslo er bygget på selskapet som tidligere het Navigator Kommunikasjon. På kundelisten finner vi blant annet Rørentreprenørene Norge, som byrået nylig bistod med rekrutteringskampanjen «Bli Rørlegger». Kampanjen bidro til søkerrekord til rørleggerfaget. PR-byrået er også tungt inne i IT-bransjen og IT-sikkerhet.

- På sikt ser vi for oss at vi vil stå på enda flere bein og et av områdene vi ser på nå er retail, for der ser vi at vi har veldig mye sterk kompetanse på huset. Mange av søsterselskapene våre er veldig sterke på det. 

- Hvordan merker dere de makroøkonomiske utfordringene hos dere?

- Det er noe vi snakker om hele tiden og vi har god dialog med kundene våre for å være sikker på at vi ikke bygger opp noe som vi må bygge ned igjen. Vi prøver også å skaffe oss kunder i ulike bransjer og i ulike størrelser, sånn at vi blir mindre sårbare, sier Johannesen og legger til:

- Det er ingen tvil om at våre gode kollegaer på reklamesiden har kjent på dette i enda større grad. Og det er jo derfor det er fint at vi som fellesskap bygger opp sterke miljøer på ulike områder, sånn at konjunkturene treffer oss litt ulikt.

Les også: Apriil-byrå med permitteringsvarsel til ansatte: - Betydelig nedgang i oppdrag

- Digger at Yousef kommer inn med selvtillit

Lærdommen deres er at bransjen alltid vil være i endring.

- Det kan gi muligheter og det kan gi utfordringer. Så det gjelder å tilpasse oss sånn at vi både er en trygg samarbeidspartner for kundene våre og en trygg arbeidsplass.

- Det er kanskje en fordel å vokse inn i dette markedet?

- Det er et godt poeng. Vi blir til i dette marked og det er veldig lett for oss å gjøre tilpasninger.

Hvem som er de nærmeste konkurrentene, er ikke byrålederen altfor opptatt av. 

- Vi har vært mest opptatt av kundene, sier hun.

Yousef Musavi mener på sin side at byrået må tørre å sikte høyt.

- Med min bakgrunn så er det de store fullservicekjempene jeg snuser på og tenker at her hadde det vært gøy å ta opp kampen. På en ydmyk måte, selvfølgelig. Det er ambisjonen på sikt, sier han og får støtte av sin nye sjef.

- Jeg digger at Yousef kommer inn med den selvtilliten. Det er helt gull, smiler hun.

Apriil PR ruster opp i Oslo: - Enorme muligheter