Apriil-byrå med permitteringsvarsel til ansatte: - Betydelig nedgang i oppdrag

Konsernsjef Tina Stiegler bekrefter at seks ansatte i Apriil Reklame Bergen har fått permitteringsvarsel.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Den norske markedsføringsbransjen har fått en tøff start på året. Før jul ble det kjent at reklamebyrået Hausmann er slått konkurs. Denne uken ble det kjent at Schibsted legger ned Manus. Nå trekker flere byråer på nødbremsen og i reklamekonsernet Apriil ble det onsdag denne uken sendt ut permitteringsvarsel til seks ansatte i Apriil Reklame Bergen.

Det bekrefter konsernsjef Tina Stiegler i Apriil og Media Bergen overfor Kampanje.

- Dessverre så ble de siste månedene i fjor krevende for deler av Media Bergen sin portefølje. Enkelte av selskapene i Apriil-samarbeidet som opplevde en betydelig nedgang i oppdrag. På samme måte som resten av bransjen, sier hun.

Apriil Reklame Bergen gikk tidligere under navnet Oktan Bergen, men fikk nytt navn da Media Bergen samlet flere av byråene sine under merkevaren Apriil. I dag teller Apriil 140 ansatte. 29 av dem er jobber i Apriil Reklame Bergen.

- Diskuterer hvilke grep vi må ta

Torsdag slapp Mediebyråforeningen ferske tall for fjorårets siste måned. Den viser ny, kraftig nedgang i reklamemarkedet. Til sammen forsvant dermed rundt en kvart milliard kroner ut av markedet i løpet av fjorårets to siste måneder.

Les mer: Bekmørk avslutning på reklameåret: - Den solide inngangen på året ble spist opp

Apriil-sjef Tina Stiegler forteller at den store usikkerheten i markedet har ført til en kraftig oppbremsing i oppdrag for enkelte av konsernets byråer, mens andre har merket mindre til usikkerheten.

- Vi hadde en veldig fin utvikling i første del av fjoråret, så opplevde noen selskaper en tydelig nedgang i de siste månedene, og økonomien i Norge ble en annen enn vi forventet, sier hun.

- Året har startet med lederdiskusjoner rundt hvilke grep vi må ta for å sikre ansvarlig drift fremover. Da er det både snakk om strategiske tilpasninger og nye inntektsmuligheter, men også generelle kostnadskutt.

- Kan det bli aktuelt å sende ut permitteringsvarsel til flere ansatte i Apriil?

- Det har vi ikke på blokken.

- Et sunnhetstegn

Hun legger til at de kommer til å arbeide hardt for å snu situasjonen sånn at permitteringsperioden skal bli så kort som mulig for de det gjelder.

- Vi jobber for at de fleste ballene skal gå i mål, og for at vi skal slippe unna så raskt som mulig.

- Tar dere andre grep i andre selskaper i Apriil og Media Bergen?

- Hvert datterselskap har ulike utfordringer, og noen har ingen utfordringer, så eventuelle tiltak vil bli besluttet og håndtert av daglige ledere i de ulike selskapene. Det er et sunnhetstegn at vi vurderer inntektsutsiktene fremover og gjør grep både på inntekt- og kostnadssiden. Men svaret er nei, ingen andre grep er besluttet.

Daglig leder Lasse Marøen i Apriil Reklame Bergen understreker at de ikke har mistet noen kunder, men at noen av dem holder litt igjen i denne perionden.

- For vår del har det gjort at vi har måttet ta noen midlertidige grep, men vi håper og tror at det blir en kortvartig situasjon, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

Apriil-byrå med permitteringsvarsel til ansatte: - Betydelig nedgang i oppdrag