KK og Dagbladet lager ny kvinnesatsing: - Som om Wonder Woman og Hulken hadde slått seg sammen

KK-redaktør Ingeborg Heldal og utviklingsredaktør i Dagbladet Martine Lunder Brenne investerer i mer «glitter og glam».

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

- Vi når 1,6 millioner norske kvinner hver uke, men vi synes vi kan gjøre mer for å nå enda flere, sier ansvarlig redaktør i magasinet KK, Ingeborg Heldal, til Kampanje.

- Vi har bestemt oss for å slå sammen troverdigheten, tyngden og kunnskap som KK har på kvinner, sammen med de enorme tabloide musklene som ligger i Dagbladet. Det er litt som hvis Wonder Woman og Hulken hadde slått seg sammen, fortsetter hun.

Utviklingsredaktør i Dagbladet, Martine Lunder Brenne, forteller at prosjektet er noe hun og Heldal har hatt i tankene i lengre tid.

- Det er noe vi har snakket om egentlig siden vi hadde vår første kaffe sammen. Det er en synergi mellom Daglbadet og KK. Det er ille at vi ikke har fått det ut tidligere, men vi gjør det nå, sier Lunder Brenne.

Kvinnesatsingen har fått navnet Dagbladet Kvinner og innebærer to redaksjonelle ansettelser i Dagbladet. Prosjektet skal ifølge Lunder Brenne gi mer glitter og glam på forsiden og i Dagbladets univers, mens det for KK sin del vil bety hyppigere oppdateringer på fronten. Prosjektet går i gang i løpet av oktober.

- Koster dette penger for Aller?

- Utover årsverkene gjør det ikke det. Men det er en investering i to årsverk. Selv om det er et prosjekt så er det investering man må ta, så må man fortløpende vurdere om det lønner seg eller ikke. Men ja, det er en betydelig investering, sier Lunder Brenne.

- Dere investerer altså i en tid hvor mange kutter?

- Det er kjempeoffensivt. Vi trenger ikke late som det ikke er et tøft marked, også for oss, for det er det for alle. Men vi heier på alle i bransjen som gjør offensive grep og som kan ansette folk, sier Lunder Brenne.

Blir med på bølgen av endringer

Heldal forteller at prosjektet har kommet fra KK og Dagbladet selv.

- Det er et initiativ som har kommet mellom linjene, og det er kanskje det som gjør det litt morsommere og enklere å få til. Det er alltid morsommere å komme på noe selv, enn å få det tredd nedover øra, sier Heldal.

Hun mener timingen er bra ettersom Aller har vært gjennom flere endringer i år.

- Vi blir med på bølgen av endringer. Det skjer ting her på huset, sier Heldal.

Les også: Aller media slår sammen tre mediedivisjoner – én toppsjef ryker ut av ledelsen

Hun håper KKs redaksjonelle profil kan ta lærdom av Dagbladet når samarbeidet er stablet på beina, og at også de kan bli enda skarpere på nyheter.

- Vi har bra digital vekst i KK, men vi er fascinert av tempoet i Dagbladet. Vi ser for oss at vi kan lære enormt mye av dem. Både hva gjelder tempo, vinklinger og fokus på det aktuelle, samtidig som vi fortsetter med det vi tradisjonelt sett har vært gode på - å lage stoff for norske kvinner, sier Heldal.

Lunder Brenne forteller at de ønsker at Dagbladet skal nå ut til enda flere kvinner gjennom satsingen.

- Kjønnsbalansen er ikke så gæren, men det er en liten overvekt av menn, og da kan det være godt å ha innhold som er typisk for den kvinnelige målgruppa, sier hun.

- Vi sitter med en gnagende mistanke om at andre ruster opp mot målgruppe kvinner. Det er en attraktiv målgruppe som er kjøpesterk og mye verdt for annonsørene. Aller har tradisjonelt eid denne målgruppe, og vi kan ikke glippe på den nå, legger Heldal til.

Mer nyheter:

Ingeborg Heldal forteller at leserne vil merke satsingen på KKs forside. Samtidig håper hun redaksjonene vil ta lærdom av hverandre.

«Glam-satsing»

- Er det en glam-satsing?

- Ja, det er det, sier Lunder Brenne som understreker at innholdet ikke er forbeholdt kvinner, selv om satsingen heter Dagbladet Kvinner.

- Uansett hva du identifiserer deg som, så er du velkommen til å lese stoffet. Det er kanskje en litt gammeldags måte å tenke på, men for enkelhets skyld, så deler vi det opp sånn, sier Heldal.

- Disse to nyansettelsene - vil de jobbe med Dagbladet-stoff ellers?

- Nøyaktig hvordan stillingen skal jobbe vil jeg ikke gå i detalj på enda. Men de skal primært jobbe med denne typen innhold, sier Lunder Brenne.

- Men hvorfor gå hardere inn mot en gruppe dere allerede har en sterk posisjon hos?

- Vi tenker at fremtiden er 100 prosent digital, og da trenger vi å styrke kvinneposisjonen, også på det digitale. Det er riktig at vi har hatt en kjempeposisjon hos kvinner, men det betyr ikke at vi skal lene oss tilbake og gjøre noe nytt. Det handler om å befeste og øke den posisjonen, sier Lunder Brenne.

- Vi tenker at Dagbladet skal ha den optimale miksen, og med litt stjernestøv fra KK, så vil miksen vår bli enda bedre, legger hun til.

Les også: Dagbladet med sterkeste resultat på over ti år: - Vi har styrket oss i mediemarkedet

Satser:

Frode Hansen, ansvarlig redaktør i Dagbladet, her sammen med Alexandra Beverfjord, konserdirektør i Aller Media, satser på kvinner.

- Vi må naturligvis passe på kostnadene

Opprustningen av Aller Medias kvinnesatsing kommer i en tid dere flere mediehus varsler store kutt.

Frode Hansen, ansvarlig redaktør i Dagbladet, skriver i en SMS til Kampanje at kvinnesatsingen er et prosjekt de mener er bærekraftig også på sikt.

- Det er et mer krevende marked, og vi fryder oss selvsagt ikke over at konkurrentene kutter. Vi heier på alle i bransjen som også tør å satse når det blåser litt mer, skriver Hansen og fortsetter:

- For Dagbladet er det avgjørende at vi klarer å gasse og bremse samtidig. Vi må naturligvis passe på kostnadene, men det er viktig at vi klarer å skjerme journalistikken. Det har vi gjort til nå, og har planer om det samme fremover.

Les mer: Story House Egmont varsler kutt på 70 millioner kroner

KK og Dagbladet lager ny kvinnesatsing: - Som om Wonder Woman og Hulken hadde slått seg sammen