Saken blir oppdatert.

Mediehuset Story House Egmont, som gir ut blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad, Vi Menn og Her og Nå, varsler mandag morgen kostnadskutt på 70 millioner kroner.

- De siste månedene har vi for alvor merket konsekvensen av endringene i makroøkonomien med økte renter og en kraftig prisøkning som rammer folk flest, og som demper kjøpekraften. Det samme gjelder blant de aktørene som annonserer i våre publikasjoner og på våre nettsteder. Flere har satt på bremsene, og det påvirker naturligvis også vår virksomhet, sier Nina Vesterby, administrerende direktør i Story House Egmont, i en pressemelding.

Hun legger til at økte priser på trykk og distribusjon og en svak norsk krone gjør situasjonen enda mer utfordrende. Selskapet hadde i 2022 et driftsresultat på 50 millioner kroner. 

- Vi skal finne 70 millioner i besparelser for å demme opp for den markedssituasjonen vi står i. Dette betyr at vi må redusere det totale kostnadsnivået, og trolig omprioritere eller nedskalere noen av satsningene vi har på trappene. Nøyaktig hvilke områder som blir berørt jobber vi med, og det er naturligvis viktig at denne prosessen ikke drar for mye ut i tid. Vi kan dessverre ikke utelukke at det vil innebære nedbemanning, sier Vesterby. 

I august ble det kjent at også Story House Egmonts norske søsterselskap i Egmont-konsernet, TV 2, skal kutte kostnader. Der skal hele 400 millioner kroner kuttes, dersom anslaget til ledelsen står står seg.

Les mer: TV 2 varsler kostnadskutt på 400 millioner - utelukker ikke nedbemanning