Forsøkte å kuppe norsk fotball sammen med Telenor - nå går han i krigen for Telia

Bjørn Erik Hagbartsen slutter i Altibox etter ti år hos TV- og internettleverandøren.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Telia styrker TV- og forhandlingsteamet sitt ved å ansatte Bjørn Erik Hagbartsen i stillingen som strategisk innholdssjef. Det betyr at Hagbartsen blir sentral når TV-distributøren Telia skal i de krevende forhandlingene med TV-kanaler som TV 2 og Discovery. 

- Det er en stilling som skapt for noen som liker utfordringer. Jeg har ansvar for anskaffelse av innhold mot Telia sine tjenester. Jeg har også blitt bedt om å bidra inn i pågående strategiprosesser som omfatter innhold. Jeg gleder med veldig til å ta fatt på arbeidsoppgavene, fortsetter han.

Hagbartsen forteller at utviklingen i bransjen virker pirrende og at han liker retningen som Telia har tatt de siste årene.

- Når det kommer til selve Telia-jobben så er media- og telekom to bransjer som begge står overfor store transformasjoner i årene som kommer. Grenselandet mellom disse to synes jeg er et spennende sted å være. Telia på sin side er Nordens største telekom-aktør og har gjort flere spennende grep innen innhold allerede, blant annet gjennom oppkjøpet av Bonnier Broadcast. I Norge har Telia vokst gjennom flere oppkjøp, sist med Get tilbake i 2018, sier Hagbartsen.

Hagbartsen forteller at han mener det ligger noe uforløst i å utnytte muligheter på tvers av kundeporteføljen.

- Det å få sjansen til å ta denne utfordringen hos Norges største utfordrer var derfor for spennende til å kunne si nei. Dette er en gjeng med et kommersielt driv og som har fått meg til å føle meg velkommen fra første stund, sier Hagbartsen.

Les også: TV-krangel til flere hundre millioner - Toppsjefene måtte til slutt rydde opp i den bitre striden

I alle forhandlinger så er det minst to parter som må bli enige for at det skal ende med en avtale. Bjørn Erik Hagbartsen, Telia

Bytter beite etter ti år

Hagbartsen går til Telia etter ti år i Altibox. De første fire årene i Altibox var han innleid gjennom sitt eget selskap, før han så ble fast ansatt i telekom-selskapet.

- Jeg har fylt ulike roller i denne perioden. Først som kommersiell leder i produktavdelingen, siden som strategisk rådgiver for Nils Arne Bakke da han ledet Altibox. De siste årene hadde jeg ansvaret for strategiske prosjekter i Altibox, noe som har inneholdt alt fra oppkjøp av mobilaktøren Hello til å lede an i samarbeidsinitiativet med Telenor som forsøkte å anskaffe TV-rettighetene for norsk fotball. Parallelt i denne perioden har jeg sittet rundt forhandlingsbordene når de største innholdsavtalene har blitt fremforhandlet, forteller Hagbartsen.

Les også: TV-distributører i fotballallianse - Altibox og Telenor går sammen om fotballbud

Avskjeden med den gamle arbeidstakeren forteller Hagbartsen er helt udramatisk da han ganske enkelt ønsker å prøve ut nye ting og samtidig se mer til familien.

- Alt har sin slutt. Hovedgrunnen er søken etter nye utfordringer. Så er det samtidig slik at jeg er en Oslo-gutt – riktig nok ikke bosatt i Oslo nå, men bor med familien utenfor Oslo. Ti år med opptil flere reiser til og fra Stavanger på ukentlig basis har ikke alltid vært like lett å kombinere med familielivet, sier Hagbartsen.

Les også: Altibox deler reklamekontoen i to - nytt byrå møter tøff konkurranse

Liker utfordringer:

Bjørn Erik Hagbartsen ble i sommer ansatt som strategisk innholdssjef hos Norges største utfordrer, Telia. -  Som skapt for en som liker utfordringer, sier han.

Skal gå i krigen

Den nye stillingen innebærer at Hagbartsen blir personen som skal forhandle betingelser med innholdsprodusentene, da knyttet til distribusjon og andre typer partnerskap.

- Innholdsforhandlinger og utvikling av partnerskap er ikke nytt for meg. Nå skal jeg derimot fokusere 100 prosent i denne retningen og jeg skal samarbeide tett med eksisterende og dyktige fagmiljøer i Norge og Sverige. Dette er samtidig ikke et sololøp, og jeg ser veldig frem til å jobbe med flinke folk. Det er både gøy og lærerikt, sier Hagbartsen.

Det kan fort oppstå konflikter mellom TV-distributører og innholdsprodusentene. Eksempelvis var Telia i fjor i en lengre konflikt med TV 2, noe som førte til at alle TV 2s kanaler sto i svart for dem som var i besittelse av distributøren Get sine tjenester.  Nå er det altså Hagbartsen som skal gå i forhandlinger for Telia, som Get ble en del av i 2018.

- Blir det flere eller færre TV-konflikter med deg som forhandler?

- I alle forhandlinger så er det minst to parter som må bli enige for at det skal ende med en avtale. Vi vil alltid være opptatt av å gi våre kunder størst mulig valgfrihet, og jeg og resten av TV-teamet vil alltid søke etter løsninger som er bra for alle parter og våre kunder. Gjensidig nytte og verdi må være et fundament når denne typer avtaler fremforhandles, sier Hagbartsen.

Forsøkte å kuppe norsk fotball sammen med Telenor - nå går han i krigen for Telia