Altibox deler reklamekontoen i to - nytt byrå møter tøff konkurranse

- De skal ikke få det enkelt, sier Fasett-sjefen om den nye avtalen mellom Good Morning Naug og Altibox.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Bredbånds- og underholdningsleverandøren Altibox har avsluttet letingen etter et nytt reklamebyrå. De inngår nå et samarbeidet med reklamebyrået Good Morning Naug, og blir ønsket velkommen av både deres nye kunde og konkurrenten.

- Vi kjenner Good Morning Naug fra før og hilser dem velkommen. For oss er det ingen panikk eller dramatikk i at de inngår dette samarbeidet. Det blir bare sunn konkurranse, sier daglig leder i det konkurrerende reklamebyrået Fasett, Pål Hjorth Berge, som har jobbet med Altibox de siste årene.

Daglig leder i Good Morning Naug, Eldar Skylstad, legger ikke skjul på at denne avtalen er stor for byrået.

- Hadde det ikke vært for at vi fortsatt holder alle på hjemmekontor, hadde selvsagt jubelen stått i taket. Det er en klisjé, men akkurat nå var den ikke til å unngå, sier Skylstad.

Han gir spesielt to herrer litt ekstra oppmerksomhet for at de har vunnet frem i flere byråkonkurranser den siste tiden.

- Etter å ha kommet oss helskinnet gjennom den verste delen av pandemien, valgte vi å satse og styrke det kreative laget vårt og ansatte Morten Andresen og Mattis Bentzen. Det har virkelig vist seg å være riktig. Siden de kom om bord i februar har vi vunnet flere byråkonkurranser, blant annet Tufte Wear, Delphi fondene, noe vi ikke får lov å snakke om ennå, og nå altså Altibox, fortsetter han.

Les også: Byråkonkurransen skjerpes i Stavanger – nå blir det kamp om å være størst i byen

Likestilte avtaler

Merkevareansvarlig i Altibox, Helene Tendenes Matre, forteller at det er naturlig å ha samarbeid med flere byråer, ettersom avtalen strekker seg utover kun Altibox.

- Avtalen gjelder hele Lysekonsernet. Det vil si at vi har to likestilte avtaler med Fasett og Good Morning Naug. Vi har ikke kartlagt hvilke oppgaver som skal utføres av hvem enda. Det er ingen tvil om at vi har enormt mange spennende kommunikasjonsoppgaver ventende. Men for oss  handler det nå om å bli kjent med Good Morning Naug, sier Matre.

Les også: Altibox vekstvinner i TV-marked til ti milliarder kroner - Telia og RiksTV går tilbake

I tillegg til Altibox så leverer også Lyse produkter og tjenester under merkevaren Smartly. Det betyr at Good Morning Naug også vil kunne få oppdrag på områder som strøm, elbillading og solcellepaneler.

Samarbeidet mellom Altibox og Good Morning Naug er allerede i gang og de første briefene er allerede på bordet. Ifølge reklamebyrået ble de trigget av at Altibox har skåret høyt på kundebarometeret i sin bransje i en årrekke.

- Vi kjenner Altibox som et selskap som er både offensive, nytenkende og veldig kundeorienterte. Det siste er knyttet opp mot en kultur hvor de tar både hverandre, samarbeidspartnere og kunder på alvor. Det mener vi det blir gode resultater av når det kommer til kommunikasjon også. For noe av det viktigste i et byråsamarbeid handler jo om å kombinere gjensidig respekt og åpenhet med å kunne utfordre hverandre på en god måte, sier Skylstad.

Også Altibox ser frem til samarbeidet med deres nyeste signering.

- Det som avgjorde valget for oss var at de gjennomgående skåret høyt på vurderingskriteriene vi hadde satt opp. De overbeviste oss spesielt med deres evne til å formidle sin strategiske tilnærming til faget samtidig som de engasjerte oss med deres kreative kompetanse, sier Matre.

Beholder kunden:

- For oss er det ingen panikk eller dramatikk i at de inngår dette samarbeidet, sier daglig leder i det konkurrerende reklamebyrået Fasett, Pål Hjorth Berge,

Det blir ikke noe samarbeid. De skal ikke få det enkelt med å komme hit Pål Hjorth Berge

Ser ikke negative sider

Pål Hjorth Berge i Stavanger-baserte Fasett ser ikke mørkt på å dele på kunden.

- Den største er vel kanskje at de beveger seg til Oslo for å se etter et nytt byrå, men landet vi bor i er jo ikke stort uansett, så det betyr ikke all verden. Nei, jeg ser ikke så mye negativt i det her. Bare sunn konkurranse, sier Berge som legger til at byråene opererer etter to ulike profiler.

- Altibox ville kanskje ha en større bredde.

Les også: Reklamebyrå med overskudd tross «koronasjokk»: - Ville vært skuffende i et normalt år

Berge forteller at det både er rom og behov for to byråer i samarbeidet med Lyse og at det ikke hadde gagnet noen om det bare hadde vært et byrå som skulle ta for seg alt arbeidet.

- Det er ganske omfattende, så det er et helt naturlig samarbeid. Men det blir en intern konkurranse, og konkurranse skal de få. Det blir ikke noe samarbeid. De skal ikke få det enkelt med å komme hit, sier Berge.

- For deres del. Hvor viktig er samarbeidet med Altibox?

- Det er klart at det er en stor og viktig kunde. De har en veldig synlig profil, samtidig som det er utfordrende å jobbe for dem. Det er veldig spennende og vi har opplevd stor tillit hos dem, sier Berge.

Det blir en intern konkurranse, og konkurranse skal de få. Pål Hjorth Berge

Går ut av avtalen

Samtidig avslutter Hey-Ho Let's Go og Altibox samarbeidet. Tidligere i år ble det klart at Solv kjøpte Hey-Ho Let's Go, som blir en del av deres design- og nyskapningsteam. Solv, tidligere Peanuts, tilbyr rådgivning i tillegg til IT-design og systemutvikling.

Daglig leder i Hey-Ho Let’s Go, Bjarne Uldal, forteller at dette er grunnen til at de nå går ut av avtalen med Lyse.

- Vi har akkurat hatt en dialog og vi har bestemt for å avslutte rammeavtalen nå. Så tar vi heller og blir med på en ny hvis vi bestemmer oss for det til høsten, da som en del av Solv, når de skal lyse ut etter byråer, sier Uldal.

Altibox deler reklamekontoen i to - nytt byrå møter tøff konkurranse