Bilforhandler i Trøndelag overrasker på ny sosiale medier-måling: - Styres ikke av noe hovedkontor i Oslo

Nielsens nye, digitale reklamemåling har skapt reaksjoner. Men Nardo Bil sier de «kjenner seg igjen i tallene.»

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

De første resultatene fra Nielsens tjeneste for statistikk over reklameinvesteringer i sosiale medier, YouTube og apper, fikk nok mange til å sperre opp øynene. For da Kampanje for første gang kunne omtale tallene over landets største annonsører på sosiale medier i september, var det bilforhandleren Nardo Bil med hovedsete i Trondheim som toppet listen foran konkurrentene Bavaria og Møller.

- De største hovedgrupper i september i sosiale medier er bil, elektronikk, telekom og klesbransjen, sa Inger Lise Gundersen i Nielsen Media Research.

Nardo Bil hadde i perioden de første to ukene av september hele 5,2 millioner annonsevisninger og slo dermed ikke bare konkurrentene på bilmarkedet også store selskaper som Discovery, Nike og Amazon var bak på listen og det fikk PHD-direktør Thomas Johansen til å stille spørsmålet:

- Kan virkelig en bilaktør fra Trøndelag være landets største annonsør i sosiale medier? Svaret er nei, skrev Johansen i en kommentar på Kampanje før helgen.

Les også: - Kan virkelig en bilaktør fra Trøndelag være landets største annonsør i sosiale medier?

Kritisk:

Digital direktør i PHD, Thomass Johansen, er kritisk til funnene til Nielsen Media Research. - Fremstår som litt merkelig at ikke Nielsen har tatt et steg tilbake og vurdert egne funn før de etableres som sannheter, skrev han i en kommentar publisert på fredag før helgen.

- Kjenner oss igjen i tallene

Når Kampanje tar kontakt med Nardo Bil og markedsansvarlig Stine Jensås Andersen sier hun at det var overraskende å lese.

- Vi har ikke kjørt noe særlig med kampanjer i september, så vi er jo for så vidt overrasket selv om vi ifølge Nielsen er landets største annonsør i sosiale medier den måneden, sier hun.

Andersen i Nardo Bil kan imidlertid bekrefte at hun kjenner seg igjen i tallene etter å ha sjekket dem opp internt.

- Det jeg har fått tilbakemelding på er at vi kjenner oss igjen i disse tallene, i hvert fall basert på Facebook, Instagram og Story, sier Andersen. 

Foreløpig dekker undersøkelsen kun Facebook, Instagram, Twitter, YouTube og en del reklame i apper, men Nielsen Media Research sier planen er å utvide undersøkelsen ytterligere med TikTok, Snapchat og etter hvert søk.

Nominert til markedsførings-pris

Nardo Bil-gruppen er en kjede av forhandlere som har ti avdelinger fra Steinkjer til Ålesund som fører bilmerker som Volvo, Jaguar, Land Rover og Polestar. Selskapet ble etablert helt tilbake i 1983 og omsetter for nærmere to milliarder kroner.

- Vår strategi med et always on-løp gir veldig mange visninger som igjen støttes opp av de løpende kampanjene, små som store. Det gjør vi for eksempel på annonsering av verksted. Og så har vi større kampanjer på blant annet nybil og bruktbil gjennom året, sier Andersen.

En kjapp titt på Facebook-siden til Nardo Bil viser hyppig aktivitet.

- Kort fortalt så er vi til enhver tid synlige med ulike budskap på tvers av kanaler og vi er der kunden er. Det er god lokal annonsering som ikke styres av noe hovedkontor i Oslo som mange andre aktører har, vi styrer dette selv sammen med vår dyktige samarbeidspartner HK Link i Trondheim, sier Andersen.

Selskapet gikk også langt i konkurransen «Årets markedsfører» i Trondheim der de gikk helt til finalen sammen med Vassfjellet Vinterskipark og Trondheim Kammerfestival blant på grunn av en «vanvittig, aggressiv snuoperasjon». I begrunnelsen het det blant annet.

- Fra den 12. mars 2020 gikk omsetningen til Nardo Bil ned med over 50 prosent i flere måneder. Men etter en vanvittig aggressiv snuoperasjon med hjelp av gjennomtenkt markedsstrategi, sterke markedsmidler og solide konsepter endte 2020 opp med å bli det beste året i konsernets historie, het fra juryen til Trondheims Markedsføringsforening.

Enn så lenge har Nielsen valgt kun å dele visninger og innrykk, men har lovet at måltall på investeringer vil komme i løpet av kort tid.

Det er et stort panel som Nielsen nå har satt sammen med sin samarbeidspartner og til sammen består det norske panelet av rundt 70.000 mennesker.

Les også: Kammerfestival kåret til Årets markedsfører i Trondheim: - Dette var helt fenomenalt

Bilforhandler i Trøndelag overrasker på ny sosiale medier-måling: - Styres ikke av noe hovedkontor i Oslo