Trondheim kammerfestival ble kåret til Årets markedsfører for året 2020 og hentet med det hjem Robert Millar-prisen. Prisen har blitt delt ut siden 1976. Markedskonferansen avholdes vanligvis på våren, men grunnet koronapandemoen ble den utsatt til fredag forrige uke.

- Dette har vi ventet lenge på. Det er fortsatt en god del restriksjoner og smittevern som vi må forholde oss til, og vi har god dialog med Britannia for en trygg gjennomføring av dette. De er helproffe og vi har halvert antall billetter for å kunne sikre god nok avstand mellom folk. Alle er så glade for å kunne være med på noe mer enn rene digitale møter, så motivasjonen til å overholde smittevernsreglene er stor, sa Mats Muri Løberg, leder for Trondheims markedsforening.

Sigmund Tvete Vik festivalsjef og Kristin Reigstad leder TICC representerte Kammerfestivalen under markedskonferansen og var overrasket over at nettopp de stakk av med prisen.

- Dette var helt fenomenalt, og jeg har egentlig ikke ord. De andre to nominerte hadde utrolig gode caser. Det å vinne et så sterkt finaleheat var utrolig gøy, og ikke noe vi hadde trodd for vi følte oss som en underdog, sa Tvete Vik.

Av de til sammen 15 bidragene, var det Vassfjellet Vinterskipark og Nardo Bil som gikk til finalen sammen med festivalen.

Løberg, som i tillegg til å være leder for markedsforeningen også var juryleder, ga følgende begrunnelse for vinneren:

- Denne aktøren har evnen til å snu seg rundt og se utfordringer som muligheter. De har både et tydelig budskap og en tydelig strategi som gjør at kommunikasjonen ut til folket fungerer. De har lekt seg med markedsføringsfaget i form av nytenktende og modig markedsføring. Ved hjelp av kreativ tekstbruk, spennende stunts, høy aktivitet på sosiale medier og et godt samarbeid med byrå, har de bygd en solid merkevare og skapt all time high belegg. Årets vinner har fått til relativt mye med lite ressurser inhouse. På tross av en utfordrende samfunnssituasjon i året som gikk, solgte de ut over 80 prosent av alle konserter. De har glimt i øyet, er uredd, har høy gjennomføringsevne og byr på seg selv. Dette gjør at de stadig når ut til nye målgrupper, og har virkelig satt Trondheim på det internasjonale kartet når det kommer til klassisk musikk.

Følgende personer utgjorde årets jury: Mats Muri Løberg, Peter André Gjerde, Ingrid Dyrnes, Ranja Vassli, Oda Ryggen, Tore Resell, Roar Knudsen og Kaja Kristensen. I saker hvor det oppstod et spørsmål om habilitet, ble de aktuelle jurymedlemmene holdt utenfor diskusjonen og mistet stemmerett.