Behovet er der og vi heier på positive bidrag til økt innsikt i det digitale annonsemarkedet. Utfordringen er at dagens løsning gir et feilaktig bilde.

Les også: Møller, Nike og Discovery inne på ny toppliste - her er landets største annonsører på sosiale medier

Lanseringen til Nielsen er et kjærkomment tiltak for å gi bedre forståelse av utviklingen og styrkeforhold i det digitale landskapet. Forhåpentligvis på sikt kan denne tjenesten være med på å fullføre puslespillet, slik at vi som bransje får felles forståelse av investeringer, både de tradisjonelle og de digitale.

Med bakgrunn i et panel på 70.000 presenteres tall for september, og gir oss en toppliste over landets største annonsører i sosiale medier. Dette er spennende lesning!

Men med all respekt for Nardo Bil AS, som utvilsomt virker å ha omfavnet sosiale medier, så fremstår det som litt merkelig at ikke Nielsen har tatt et steg tilbake og vurdert egne funn før de etableres som sannheter. Kan virkelig en bilaktør fra Trøndelag og Nordvestlandet være landets største annonsør i sosiale medier i september?

Svaret er nei. Ved en rask titt på tall fra våre annonsører, så ville nærmere tosifret antall inntatt listen til Nielsen. Ingen av dem er representert på den publiserte topplisten. Min mistanke er at dette også gjelder andre byråer og deres annonsører. Da blir det farlig å benytte statistikken fra Nielsen som innsikt for strategiske og taktiske veivalg.

Avventende til kvalitet og presisjon var ordene til vår forhandlingsdirektør, Jonas Buskop, når han kommenterte nylanseringen. De står fremdeles, men vi heier på initiativet og ser frem til økt innsikt i det digitale annonsemarkedet. Men det må vi vente litt lengre på.