Aller Media varsler kjempeløft – vil ansette nærmere 80 nye årsverk

- Dette er det største løftet som er gjort innenfor Aller Media og Dagbladet på veldig mange år, sier konsernsjef Dag Sørsdahl.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Aller Media åpner dørene for nærmere 80 nye ansatte. Det forteller konsernsjef Dag Sørsdahl til Kampanje. Ansettelsene skal fordeles på alle selskapets merkevarer, som inkluderer Dagbladet, Se og Hør, KK, SOL og en rekke utvalgte nisjer med bla Din Side og Elbil24.

I tillegg til medievirksomheten, eier Aller Media en rekke selskaper innenfor Marketing Services, samlet i Ahead Group og Roede AS.

Aller-konsernet teller i dag i underkant av 600 mennesker. Denne ansettelsesrunden blir ikke bare den største i konsernsjefens tid. Han kaller det for «en historisk investering i egen portefølje».

- Det er det største løftet som er gjort innenfor Aller Media og merkevarene i konsernet på veldig mange år. Jeg tror ikke om det er gjort på dette nivået før, sier han.

- Hva slags stillinger er dette snakk om?

- Det er en stor andel redaksjonelle stillinger, også er det en god del på kommersiell side og på tech og data, med teknologi og analyse - utviklere og data scientists, og så videre, forteller Sørsdahl.

- Har dere vært underbemannet den siste tiden?

- Nei, det har vi i og for seg ikke vært, men vi har rom for og mulighet til å gjøre mye mer - med utgangspunkt i våre sterke posisjoner.

Les også: Aller Media prøver seg som mobiloperatør

Tror det blir krevende å finne folk

Aller Media har i likhet med resten av mediebransjen brukt mye krefter på kostnadskutt og nedbemanninger det siste tiåret, og antall journalister i den norske mediebransjen er så å si halvert fra toppen.

Så sent som i fjor satte Aller Media i gang et kuttprogram på over 40 millioner kroner. Da resultatet for regnskapsåret 2019/2020 ble lagt frem tidligere i år, kom det frem at bemanningen var redusert med 20 prosent på ett år.

Les mer: Sviktende salg i Aller Media - har redusert bemanningen med nesten 20 prosent på ett år

- Var det nødvendig, når dere nå skal ansette igjen?

- Ja, det var det. På vei inn i pandemikrisen var det ingen av oss som visste noe om utfallet. Men vi reduserte ikke ansatte og vi permitterte ingen ansatte. Vi har ansatt felre dyktige medarbeidere på TV-siden i perioden.

- Er tiden for kutt og nedbemanning over i Aller Media nå?

- Ja, slik det ser ut nå.

Samtidig understreker Aller Media-sjefen at endringene i sammensetning av kompetanse og ansatte vil fortsette.

- Men vi har ingen større alternative kostnadsprogrammer nå, samtidig som vi kontinuerlig har utviklet og tilpasset virksomheten.

- Blir det vanskelig å finne alle disse årsverkene?

- Det har alltid vært krevende å finne flinke folk. Oslo er lite og Norge er lite, og når det er vekst i markedet blir ikke konkurransen mindre om de flinke folka, så det er en utfordring.

- Når skal dere være i mål?

- Aller Media starter på et nytt regnskapsår 1. oktober og vi vil bruke det neste året på disse prosessene.

Henter flere kjendisjournalister

Rekrutteringene skal blant annet styrke mediekonsernets grep på norske kvinner gjennom merkevarene KK og Se og Hør.

- KK er større enn Dagens Næringsliv på mobil. Kvalitetsjournalistikk mot kvinner er noe vi virkelig kan, og nå skal vi oppskalere innsatsen betydelig. Ikke minst skal Se og Hør og kjendisdesken få mange nye journalister på laget. Vi forventer sterk vekst, sier Sørsdahl.

Satsingen skal også sikre fortsatt vekst for Dagbladet, som ifølge Sørsdahl styrer mot et rekordresultat i 2021.

- Dagbladet har med sin 152 års historie en helt unik posisjon i norsk medieflora. Vi ønsker å bygge et forsterket Dagbladet for fremtiden. De siste årene har Dagbladet satset kraftig på nyheter, avsløringer og underholdning – den satsingen fortsetter fremover. I tillegg skal vi gjøre betydelige investeringer innenfor digital brukerbetaling, sier konsernsjefen.

Les også: Ny Ahead-sjef vil ta opp kampen mot Try-konsernet: - En av de mest spennende jobbene i Byrå-Norge

Klubbleder: - Veldig, veldig gøy

Leder for redaksjonsklubben i Aller Media, Mina Knudsen, er begeistret over nyheten.

- Vi synes dette er veldig, veldig gøy. Det er lenge siden vi har oppbemannet så kraftig og det er gøy at det er en digital satsing over hele fjøla og på alle merkevarene våre, sier hun til Kampanje. 

Det er fortsatt for tidlig å si hvor mye større redaksjonen i Aller Media blir. 

- Vi er fortsatt i en prosess på å si hvor mange som skal hit og dit, men det blir et kraftig løft på redaksjonell side, noe som er veldig gledelig! Vi vokser og satser stort, noe som vises nå.

Aller Media varsler kjempeløft – vil ansette nærmere 80 nye årsverk