Discovery-sjefen ikke aktuell for nordisk toppjobb: - Jeg hadde tatt et absolutt valg

Tine Austvoll Jensen skal ha orientert Discovery-ledelsen om sin nye jobb før omorganiseringen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Torsdag denne uken ble det klart at Discovery-sjef, Tine Austvoll Jensen, gir seg som sjef for det amerikansk-eide TV-konsernet. Discovery står bak kanaler som TVNorge, Eurosport og strømmetjenesten Dplay. Jensen slutter for å starte i ny jobb i et annet selskap.

- Av og til kommer det uventede endringer i livet, og nå fikk jeg et jobbtilbud som jeg ikke kunne si nei til. Er det ikke det det heter, sier Jensen til Kampanje.

Hvor Discovery-sjefen skal begynne, vil hun ikke fortelle. Men hun sier at hun i dag formelt trer ut av stillingen som administrerende direktør i Discovery i Norge i dag og starter i sin nye jobb tidlig i 2021.

- Jeg kan ikke kommentere noe på dette i dag. Det vil tidsnok bli kjent, sier hun.

- Er det et selskap Kampanje tidvis omtaler på spalteplass?

- Det kan jeg ikke si noe om, men det er et veldig spennende selskap. I og med at det har vært så spennende å jobbe i Discovery så måtte det nesten det være det, sier hun.

Les også: Tine Austvoll Jensen slutter i Discovery

Hadde jeg ikke gått til en ny jobb, hadde jeg mer enn gjerne vært med på denne reisen videre. Tine Austvoll Jensen

- Det som nå skjer med Discovery er helt riktig

Nyheten om Tine Austvoll Jensens avgang blir kommunisert samtidig med at TVNorge-eieren offentliggjorde en større omorganisering, der Discovery oppløser de nasjonale direktørstillingene og samler seg om en ny, nordisk ledergruppe under ledelse av svenske Nicklas Norrby. Dermed forsvinner også stillingen som Austvoll Jensen har bekledd siden 2017 da hun tok over etter Harald Strømme.

- Kjente du til denne omorganiseringen da du bestemte deg for å slutte? 

- Mitt jobbytte har ikke noe med omorganiseringen å gjøre og var ikke en del av min beslutningsprosess. Det er også noen måneder siden jeg tok mitt valg, sier hun.

Når det gjelder omorganiseringen stiller hun seg fullt og helt bak den.

- Jeg tror helhjertet at Discovery med denne omorganiseringen vil få enda mer fart, noe som er avgjørende for å vinne i dette markedet som er inne i en så rivende utvikling. Det vil frigjøre enda mer tid og ressurser som kan brukes på lokalt innhold, sport og strømming, sier hun. Det gir oss også enda bedre muligheter til å hente gevinster fra vår internasjonale organisasjon, både på innhold og digitalt.

Dersom jobbtilbudet ikke hadde dukket opp, ville hun mer enn gjerne ha fortsatt i Discovery og i TV-bransjen.

- Det som nå skjer med Discovery er helt riktig og veldig spennende. Hadde jeg ikke gått til en ny jobb, hadde jeg mer enn gjerne vært med på denne reisen videre.

- Betyr det at du ikke var med å kjempe om jobben som ny, nordisk sjef i Discovery?

- Jeg hadde tatt et absolutt valg allerede, men hadde jeg ikke tatt valget håper jeg det hadde vært andre spennende muligheter i Discovery. Det var lite som kunne rive meg løs fra Discovery og jeg er utrolig glad i selskapet.

Under Austvoll Jensen har Discovery i Norge opparbeidet seg en omsetning på i overkant av to milliarder og med unntak av en gigantisk nedskrivning i 2019 på 350 millioner kroner, har TV-huset tjent gode penger selv om trenden har vært fallende. 

Les også: Skriver ned TVNorge-aksjer for milliarder: - Vi skal fortsette å investere tungt i Norden

 

Enslig kvinne:

Blant landets TV-sjefer har det vært få kvinner opp gjennom årene. Nå blir det mer mannsdominert igjen når Tine Austvoll Jensen forsvinner fra Discovery. Her Jensen sammen med kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen, og TV 2-sjef Olav T. Sandnes. Foto: Eivor Eriksen.

Ikke inspirerte av Nent

Tine Austvoll Jensen begynte som finansdirektør og operativ sjef i Norge i 2015 og fikk dermed med seg fem år i selskapet.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne i min nye jobb, men samtidig føles det veldig vemodig å gå fra en jobb som de siste årene har vært drømmejobben min. Vi har en knallsterk ledergruppe og organisasjon som er svært dyktig og kompetent og det en utrolig flott kultur i Discovery i Norge som vi har klart å ta vare på og som jeg er sikker på vil eksistere også i fremtiden. Det er veldig vemodig å slutte, sier hun.

I den nye nordiske ledergruppen vil det være nok av folk fra den norske delen av selskapet for både Eivind Landsverk (innhold), Rebecca Rørmark (markedsføring), Espen Skoland (kommunikasjon) og Winta Negassi (personal) kommer fra den nå oppløste norske ledelsen.  Dermed gjør Discovery som konkurrenten i Nordic Entertainment Group (Nent) og samler alt i en nordisk ledelse.

- Er Discovery inspirert av Nent her?

- Discovery er inspirert av seg selv. Det er klart vi ser hva andre bedrifter gjør, men opplever at det Nent gjorde, hadde vi i stor grad allerede gjort, på vår måte.Vi har vært proaktive i ved å fokusere mer på lokalt innhold, det digitale og skalerbarheten i de de digitale tjenestene våre. Det er avgjørende for å vinne i fremtiden.

Les også: Nent Group oppløser hele den norske ledergruppen – Vegard Drogseth mister stillingen som norgessjef

 

Blir den siste TVNorge-sjefen i Norge

Med Tine Austvoll Jensen ved roret har Discovery vært gjennom mye – både på godt og vondt. Siden 2015 har Discovery nedbemannet rundt 100 årsverk

- Høydepunktene har nok vært OL-satsingen, eliteserien i norsk fotball og alle de lokale produksjonene våre som har gjort Dplay til den raskest voksende strømmetjenesten i Norden, sier hun.

- Det har kostnadskutt og flere runder med nedbemanninger også, har det gått utover motivasjonen?

- Nei, jeg har vært veldig motivert og føler meg utrolig privilegert som har fått lov å lede selskapet gjennom en periode med rivende utvikling i mediemarkedet. Vi har utviklet oss til å bli et digital first-selskap både i forretningsmodell og mindset, sier hun.

- Det var sluttordene til historiens siste TVNorge-sjef?

- Det skal fortsatt være en operativ sjef i Norge  som også er redaktør i TVNorge og det vil være Espen Skoland som skal fylle den rollen. I tillegg blir Espen kommunikasjonsdirektør for hele EMEA-området i Discovery. Det er veldig stort, sier hun.

- Så nå ser du frem til en litt lengre juleferie enn vanlig her?

- Jeg kan i hvert fall håpe på det. Jeg skal være tilgjengelig for Discovery noen uker til for, men kanskje blir det mulig å gå litt på ski før jeg starter opp i min nye jobb, sier Tine Austvoll Jensen.

Discovery-sjefen ikke aktuell for nordisk toppjobb: - Jeg hadde tatt et absolutt valg