Posten-byrå med millonsmell - men slipper unna koronakrisen

- Med mindre det krasjer en meteoritt på Youngstorget, så tyder alt på at 2020 vil bli et veldig bra år, Arild Horsberg.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Posten-eide Bas Kommunikasjon (tidligere Netlife Dialog, red. anm.) kan vise til en omsetning på 166,6 millioner kroner i 2019, opp seks millioner fra 2018. Daglig leder Arild Horsberg er fornøyd med at deres satsing på personalisert kommunikasjon gir effekt.

- Vår satsing på personalisert og relevant kommunikasjon ga resultater i form av økt omsetning på flere kunder. Vi ser at det er stigende etterspørsel på dette området og at vi er bra posisjonert, sier Horsberg til Kampanje.

Les også: Ny navneendring for Netlife-selskap: - Har et behov for å rendyrke hver vår profil

Til tross for økt omsetning endte resultatet på minus 8,7 millioner kroner før skatt. Det var en kraftig forverring sammenlignet med tilsvarende tall i 2018. 

- Hvis du hadde hatt regnskapet foran deg, ville du sett engangskostnader og årsoppgjørsdisposisjoner, og vi hadde rundt elleve millioner av de. Så driftsresultatet før årsoppgjørsdisposisjoner var positivt med fire millioner kroner, sier Horsberg.

- Det var ikke noe knallår under noen omstendigheter, men det bar preg av det vi gjorde mot Data Factory og vi omorganiserte også betydelig i 2019, fortsetter Bas-sjefen.

- Alt tyder på at 2020 vil bli et bra år

Bas Kommunikasjon overførte i fjor et virksomhetsområde til Data Factory og sistnevnte fikk alle kunder og all omsetning på området. 

- Data Factory er ledende innenfor sitt fagområde som da er data- og informasjonskvalitet og levere rett data til rett tidspunkt i rett kanal. Vi jobbet også med det, men vi var mye mindre enn de. Så vi overførte området til dem og fikk oppgjør i aksjer i Data Factory, forteller Horsberg.

Les også: Posten med byråoppkjøp

Horsberg sier at Bas Kommunikasjon har et drifsresultat på tre millioner hittill i år.

- Og det på tross av korona, sier Horsberg.

- Så dere er ikke blitt så hardt rammet av koronakrisen?

- Nei, vi har ikke det, bank i bordet, sier Horsberg.

Han sier de ikke har måtte permittere noen i 2020.

- Vi har ikke permittert og ikke sagt opp en eneste sjel, tvert imot så har vi ansatt. Det begynner to nye i september, og vi hadde også folk som begynte i første halvår. Og vi har ikke mistet en eneste kunde, men faktisk fått flere nye kunder, sier Horsberg.

- Vil den gode flyten fortsette utover høsten?

- Med mindre det krasjer en meteoritt på Youngstorget så tyder alt på at 2020 vil bli et veldig bra år. Jeg er veldig optimistisk og synes jeg har fakta til å understøtte min egen optimisme.

Horsberg sier han er veldig fornøyd med hvordan de ansatte har håndtert hjemmekontor-situasjonen. 

- Jeg er stolt og veldig fornøyd med hvordan våre ansatte har taklet det å sitte veldig mye på hjemmekontor og fremdeles klare å ha fokus på kunder, tjenester og inntjening, på tross av hjemmeværende barn og litt vanskelige arbeidsforhold, sier Horsberg.

Her ser du regnskapstallene til BAS for 2019. Alle tall i MNOK.Underskuddet øker i Bas

Bas Kommunikasjon 2019 2018 Endring i %
Omsetning 166,6 160,3 + 3,9
Driftsresultat - 7,9 - 1,3 -
Resultat før skatt - 8,7 - 1,2

Posten-byrå med millonsmell - men slipper unna koronakrisen