Mediebyråsjef går tilbake til Anorak - ny ledergruppe i Red Dentsu X

Kine Werenskiold gir seg etter kort tid i byrågruppen. Disse skal lede byrået videre.

Publisert / Oppdater

Red Dentsu X har spikret ledelsen som skal ta selskapet videre etter at Maria Aas-Eng forlot sjefsstolen tidligere i år, og hennes etterfølger som byråleder i byrågruppens flaggskip, Red Media Consulting, Kine Werenskiold, takket for seg ikke lenge etter.

- Vi skal fortsette å være en toneangivende aktør i bransjen samtidig som vi skal levere enda mer sømløst på de endrede behovene vi opplever at kundene våre har, sier Christian Espeseth, administrerende direktør i Red Dentsu X.

Les også: Maria Aas-Eng slutter i Red Dentsu X – etterfølgeren er allerede klar

 

Christian Espeseth tok over jobben som administrerende direktør for hele byrågruppen etter Maria Aas-Eng tidligere i år. Aas-Eng holdt også i stillingen som byråleder i Red Media Consulting, men denne jobben overtok Kine Werenskiold i januar.

Nå har hun vendt tilbake til Anorak og North Alliance. Det bekrefter Espeseth overfor Kampanje.

- Kine kom til oss ved årsskiftet, og rett etter det fikk hun i fanget den krevende situasjonen som covid-19 har gitt hele bransjen. Kine gjorde en svært god innsats under de krevende forholdene som vi alle var i fra våre hjemmekontor, men hun kjente samtidig på at hun savnet Anorak som hun forlot noen måneder tidligere og valgte å gå tilbake dit, sier han til Kampanje.

Vi er veldig glade for tiden vi fikk med Kine, og gleder oss til å jobbe tett sammen med henne i hennes nye rolle

- Det er en ærlig sak og vi har stor respekt for alle som følger følelser. Vi er veldig glade for tiden vi fikk med Kine, og gleder oss til å jobbe tett sammen med henne i hennes nye rolle. Samtidig er det jo herlig å være i et system hvor dyktige personer står parat til viktig lederansvar, fortsetter han.

Det er Adrien Bjørnskau som nå leder Red Media.

- Vi kunne ikke funnet en bedre person enn Adrien til å lede dette fagområdet inn i en meget spennende tid med store muligheter og noen utfordringer, sier Espeseth.

Kampanje har vært i kontakt med Kine Werenskiold, som henviser til Christian Espeseths kommentarer. Da Werenskiold begynte i Red tidligere i år sa hun følgende til Kampanje. 

- Årene på reklamebyråsiden har vært fantastisk morsomme og lærerike. Jeg har imidlertid savnet det å være tettere på et bredere spektrum av marketing-oppgavene til kundene, og opplever at Red er et sted hvor dette er en del av hverdagen, sa Werenskiold den gangen. 

Werenskiold har 17 års erfaring fra Vizeum, både som kundedirektør og strategisjef, men de siste seks årene tilbragte hun i reklamebransjen. Først i DBB, og de siste fire årene i Anorak som partner og rådgiver i North Alliance (Noa).

 

- Alt under samme tak

I fjor sa også Magnus Strømnes Bøe opp jobben som leder for Red Performance. Han er blitt erstattet av Thomas Faye Willoch.

Les også: Magnus Strømnes Bøe går til Foodora: - Kommer til å savne miljøet i Red

Flaggskipet i Red Dentsu X, Red Media Consulting, hadde en omsetning på 946,7 millioner kroner (-5%) og et resultat før skatt på 22,5 millioner kroner (+45%) i 2019.

Red Performance hadde en omsetning på 100,6 millioner kroner (-27%) og et resultat før skatt på 10,1 millioner kroner (+51%).

- Mediekjøp, innsikt, teknologi og kreative tjenester, alt under samme tak, det er dette som er Red Dentsu X-metoden, og som Dentsu X-selskaper i andre markeder nå bruker som et forbilde for hvordan de selv skal rigge seg for å kunne levere på behovene i dagens marked, sier Espeseth.

Den nye ledergruppen i Red Dentsu X består nå av Christian Espeseth (administrerende direktør), Therese Becke (viseadministrerende/operasjonell direktør ), Inge Hofstad Kjeilen (innovasjonsdirektør), Adrien Bjørnskau (leder medier), Thomas Faye Willoch (leder performance), Lena Sarset (kundedirektør) og Hanne Brekke (finansdirektør)..

Mediebyråsjef går tilbake til Anorak - ny ledergruppe i Red Dentsu X