Magnus Strømnes Bøe går til Foodora: - Kommer til å savne miljøet i Red

Nå blir han kommersiell sjef i oppstartsselskapet som leverer mat med sykkel.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger og Dag Robert Jerijervi

Den internasjonale matleveringstjenesten Foodora, som ble etablert i Norge i 2015, styrker det kommersielle teamet og henter Magnus Strømnes Bøe inn som kommersiell sjef. Han trer inn i sin nye rolle denne høsten etter å ha vært partner og leder av mediebyrået Red Performance de siste tre årene.

- De 19 siste årene har jeg jobbet med digital markedsføring, søk, webanalyse og digital strategi, men nå gjør jeg et hopp over til kundesiden. Foodora er i en rivende utvikling og erfaringen min fra bransjen passer som hånd i hanske opp mot utfordringene som selskapet står overfor, sier Strømnes Bøe til Kampanje.

Strømnes Bøe solgte seg ut av Red-gruppen i forbindelse med salget av byrågruppen til Dentsu for rundt 200 millioner kroner.

Les også: Priser Red-gruppen til 200 millioner – partnerne fikk utbetalt rundt 100 millioner i kontanter  

Tre kjappe til Strømnes Bøe: - Har støttet norsk næringsliv ved å pusse opp huset ute på Nesodden

- Hva tror du skal til for å få enda flere til å prøve tjenesten Foodora?

 

- Å få flere Foodora-brukere handler mye om å i enda bedre grad dekke knutepunktene i Norge med relevante restauranter og butikker, bygge ut utvalget enda mer og lytte til våre kunder om hvordan tjenesten kan bli bedre

 

- Hva gjør du oftest selv, ringer Peppes eller Foodora?

 

- Jeg bor på Nesodden og har vært i pappaperm en lengre periode nå, så jeg har ikke hatt gleden av hverken bestille mat online via Foodora eller Peppes. Men overtidsmaten fra tiden i Red ble for det meste bestilt fra Foodora - enkelt og greit på grunn av det store utvalget, valgfriheten og veldig rask levering.

 

- Det er vel ikke mulig å kjøpe seg inn og bli partner i Foodora – hvor har du investert pengene du fikk fra Dentsu for Red-aksjene?

 

- Jeg har støttet norsk næringsliv ved å pusse opp huset ute på Nesodden, betalt ned på lån - også har jeg en liten sum som jeg sparer til investeringer. Jeg ønsker å gå inn i martech - det er fremtiden for bransjen jeg kommer fra. Er det noen som har noen gode ideer, så er jeg veldig klar for å ta en prat.

- Etter åtte år var det på tide med en endring

Det var i fjor at Strømnes Bøe valgte å si opp stillingen sin i Red Dentsu X som er byråets nye navn i dag, etter oppkjøpet.

- De åtte årene i Red Performance er en stor del av livet mitt, samtidig blir det utrolig spennende å gå i gang med arbeidet i Foodora og gleder meg stort til å gå i gang med jobben. Jeg har hatt veldig god tid til å tenke på hva jeg skal gjøre siden jeg sa opp jobben min i fjor og det har vært mange forskjellige veier å gå for meg, skjønt mulighetene har vært innskrenket av klausuler som selgende partner i Red, sier Strømnes Bøe.

Han sier han «er veldig stolt av jobben som har vært gjort i Red Performance og veldig fornøyd med driftsresultatet.» Selskapet landet i 2019 et driftsresultat på rundt ti millioner kroner og det til tross for at omsetningen falt med nesten 40 millioner kroner.

- Det er ikke lett å forlate den fantastiske gjengen i Red Dentsu X og Red Performance, og ikke minst de flotte folkene i Dentsu Aegis som jeg har blitt kjent med de siste årene. Men etter åtte år var det på tide med en endring. Jeg har lært mye, jobbet hardt og høstet gevinst av tiden i konsernet både med tanke på min egen kompetanse, på det mellommenneskelige plan, men også økonomisk, sier Strømnes Bøe.

Strømnes Bøe innrømmer at det var tungt å si farvel til sine gamle kolleger.

- Det var veldig vanskelig for meg å gi beskjeden til mine ansatte som jeg har blitt veldig glad i og trives å jobbe med. Det er et unikt miljø som har blitt bygd over tid i Red Performance, med et sterkt faglig fokus og en kultur for å bygge hverandre opp. Jeg har tiltro til at Dentsu Aegis tar vare på investeringen de har gjort og ønsker Thomas Faye Willoch som ny leder for byrået all lykke til på veien videre. Det er ikke til å komme vekk i fra at jeg kommer til å savne miljøet i Red og Dentsu Aegis, sier han.

- Skal du forlate bransjen helt?

- Ikke helt og jeg er inne i mitt andre år i styret i INMA og sitter som flerårig styreleder i Bra Søk og akter å fortsette med det. Jeg har også blitt valgt inn som eksternt medlem i styret i Bohus og ser frem til å bidra med min kompetanse innen digital markedsføring og forretningsutvikling der også. Jeg kommer også til å fortsette å skrive på bloggen min om digital markedsføring på magnusboe.no, sier han.

Les også: Dentsu Aegis-sjefen måtte erstatte fire sjefer under koronakrisen: - Ekstremt krevende

Opplevde en tredobling under koronakrisen

I Foodora skal han lede et sterkt voksende team på nærmere 30 mennesker. Foodoras driftsinntekter i 2019 var på 145,7 millioner kroner, opp fra 107,7 millioner kroner fra året før. Etter bare noen års drift leverer selskapet mat fra over 1.400 restauranter i 11 byer i Norge. Men oppstartsselskapet er fortsatt ingen pengemaskin. Foodora gikk med et underskudd på 53,6 millioner kroner i 2019. Underskuddet er dermed enda større enn underskuddet på 11,2 millioner kroner i 2018.

I Foodora vil Strømnes Bøe jobbe tett med administrerende direktør Elisabeth Myhre og ha hovedansvaret for å videreutvikle partnerskap med eksisterende og nye restauranter.

- Magnus Strømnes Bøe har bred erfaring innenfor ehandel, webanalyse, produktutvikling og salg, og vi er sikre på at han er en perfect match med Foodora. Vi er veldig glade for å få Magnus med på laget. Med hans erfaring og kompetanse vil han bli en viktig bidragsyter til å utvikle satsningene og partnerskapene våre ytterligere, sier administrerende direktør i Foodora, Elisabeth Myhre.

Hun forteller om en tredobling i antall ordrer til Foodora under koronakrisen.

- Vi hadde mye vekst før korona, men etter korona kom, har det blitt enda mer. Vanene til nordmenn har forandret seg enda raskere enn vi hadde forutsett og vi er veldig ydmyke for at vi er en av bedriftene som det går bra for i denne tiden. Det skaper nye muligheter, sier Myhre.

Tidligere i år introduserte Foodora levering fra butikker på 30 minutter, og ble med det Norges første aktør innen det selskapet kaller Q-handel eller quick-handel. Strømnes Bøe vil være dypt involvert i utviklingen av nettopp Q-handel og i å skape gode samarbeid med kjeder og enkeltstående butikker. 

- Elisabeth Myhre har bygd opp en imponerende organisasjon, og det er veldig mye på trappene som jeg vet vil ta selskapet videre, en reise som blir veldig spennende for meg og mine nye kolleger, sier han.

Foodora er et datterselskap av den tyske leveringsgiganten Delivery Hero. Siden selskapet begynte å operere i Norge i 2015 er det samlede underskuddet 89 millioner kroner før skatt – inkludert fjoråret.

Foodora har over 100 ansatte i den norske administrasjonen og sysselsetter i tillegg over 800 bud.

Magnus Strømnes Bøe går til Foodora: - Kommer til å savne miljøet i Red