Altibox reagerer på prisforskjell: - Tydelig at TV 2 vil ha flest mulig egne kunder

- Vi merker oss også at TV 2 forsøker å skyve skylden for prisøkningen over på distributørene, sier TV-distributøren.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

I ettermiddag kom nyheten om at TV 2 vil selge Premier League direkte til Sumo-kunder for 519 kroner i måneden. Det gir en prisøkning på «kun» 70 kroner, opp drøye 15 prosent fra dagens pris på 449 kroner i måneden. Til sammenlingning har flere TV-distributører varslet en større prisøkning med bakgrunn i at TV 2 har økt deres veiledende pris. Canal Digital sin Premier League-pris vil fra 1. november ligge på 699 i måneden, opp hele 40 prosent fra dagens prisnivå. 

- Vi registrerer prisøkningen på TV 2 Sumo, men TV 2 setter sine egne priser og det er ikke noe vi kommenterer, sier konsernsjefen i Allente Bjørn Ivar Moen til Kampanje.

- Hva tenker du om at det er så stor prisforskjell?

- De setter sine priser, og det er ikke noe vi kommenterer, sier Canal Digital-eier Bjørn Ivar Moen i Allente.

Etter det Kampanje kjenner til er fordelingen mellom TV 2 og distributørene 75 prosent til TV 2, og 25 prosent til distributør. Det vil si at når Canal Digital øker sin pris fra 499 til 699, så tjener TV 2 150 kroner, Canal Digital 50 kroner.

Les også: Dette er den nye Premier League-prisen til TV 2 Sumo

- Vi synes det er merkelig

Altibox varslet på sin side at de ville legge seg på 649 kroner. 50 kroner billigere enn Canal Digital, men fortsatt 130 kroner dyrere enn utsalgsprisen til TV 2 Sumo. 

Altibox var den av distributørene som reagerte sterkest på prisøkningen forrige uke. Kommunikasjonsansvarlig for Altibox, Andreas Veggeland, sa til Kampanje at de ikke skal tjene noe på prisøkningen, samtidig som han sa prisøkningen var for høy. Nå reagerer Veggeland på TV 2s nye Sumo-pris.

- Altibox mener som tidligere, at TV 2s prisøkning på engelsk fotball er altfor høy. TV 2 bestemmer selvsagt sine egne priser på Sumo, men vi synes likevel at det er merkelig at TV 2s veiledende priser for Premium-produktene med Premier League skal være vesentlig høyere hos distributørene, sier Veggeland til Kampanje.

Han mener det er tydelig hva TV 2 prøver å oppnå med de nye prisene.

- Det er tydelig for oss at TV 2 ønsker å få flest mulig kunder over på sin egen plattform før de mister PL-rettighetene og måten de gjør dette på setter mange kunder i en vanskelig situasjon. Dette er først og fremst trist for kundene som blir forskjellsbehandlet på denne måten, sier Veggeland.

Vi merker oss også at TV 2 forsøker å skyve skylden for prisøkningen over på distributørene. Andreas Veggeland, kommunikasjonsansvarlig Altibox

- Skyve skylden over på distributørene

- Vi merker oss også at TV 2 forsøker å skyve skylden for prisøkningen over på distributørene. Altibox har denne gangen fått en direkte prisøkning på 150 kroner i måneden fra TV2. Vi tjener ikke ei krone på prisøkningen, alle de 150 kronene går direkte til TV2, sier Veggeland.

- Klarer Altibox å konkurrere mot TV 2 Sumos tilbud?

- Dersom du kjøper Premier League gjennom Altibox, er du sikret høyere bildekvalitet enn det du får i Sumos tjeneste, sier Veggeland.

- De fleste fotballinteresserte kan også kjenne seg igjen i den frustrasjonen man opplever dersom man ikke får sett favorittlaget sitt på grunn tekniske problemer hos Sumo. Mange kunder setter pris på driftsstabiliteten til vår TV-tjeneste, fortsetter Veggeland.

TV 2, så vel som Canal Digital, øker sine priser fra 1. november, mens Altibox venter til 1. desember før deres prisøkning gjelder.

- Det gjenstår å se hvor mange som er villige til å betale for høyere bildekvalitet og stabilitet når prisen økes fra 1. desember, sier Veggeland.

Selv om prisen ut mot abonnentene øker hos Canal Digital og Altibox, høster verken distributør eller TV 2 hele gevinsten selv. Etter det Kampanje kjenner til er fordelingen mellom TV 2 og distributørene på 75 prosent til TV 2, og 25 prosent til distributør. Det vil si at når Canal Digital øker sin pris med 200 kroner får TV 2 150 kroner av 200-lappen, mens Canal Digital blir sittende de siste femti kronene uten at det spiller for fotballsupporteren. 

TV 2: - Distributørene er viktige partnere

Kampanje har spurt kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, om hva som er årsaken til at differensen mellom den veiledende prisen til distributørene og TV 2s egen utsalgspris på Premier League er større enn noensinne.

- Tidligere har inntektene fra salg av Sport Premium via distributør vært vesentlig lavere enn det vi har hentet i vårt eget direktesalg på TV 2 Sumo. For å forsvare de økte rettighetskostnadene er vi nødt til å utjevne denne forskjellen, sier Willand til Kampanje.

- Kommer abonnentene til å flytte seg fra distributørene til TV 2 Sumo som en følge av prisforskjellene?

- Distributørene er viktige partnere for TV 2, og vi tror mange kunder fortsatt ønsker å ha TV-produktet TV 2 Sport Premium. Dessuten ønsker vi at distributørene kan tilby TV 2 Sumo og Sumo Sport Premium, slik vi for eksempel har avtalt med Altibox. Da kan kundene selv velge hva de vil ha, sier Willand.

Altibox reagerer på prisforskjell: - Tydelig at TV 2 vil ha flest mulig egne kunder