Mandag kveld ble det kjent at Canal Digital skrur opp prisen for tilgang på TV 2 Sport Premium. Canal Digital vil øke sin pris fra 499,- i måneden til 699,- i måneden fra 1. november, meldte VG

Canal Digital begrunnet prisøkningen på hele 40 prosent med at TV 2 har økt deres veiledende pris. Også Altibox og RiksTV ser seg nødt til å øke prisen for deres kunder. 

- Altibox kommer også dessverre til å sette opp prisen på TV 2 Sport Premium-produktet, og det kommer til å øke fra 499,- til 649,- per måned. Og det blir med virkning fra 1. desember 2020, sier kommunikasjonsansvarlig for Altibox, Andreas Veggeland til Kampanje.

Les svar fra RiksTV, Telenor og Telia lengre ned i saken.

- Skal ikke tjene noe på prisøkningen 
Altibox tar 50 kroner mindre enn Canal Digital i måneden, og skrur først opp prisen en måned senere. 

- Vi har økt prisen tilsvarende økningen vi har fått fra TV 2. Altibox mener vi ikke skal tjene noe på denne prisøkningen og vi kommer ikke til å tjene noen ting på denne prisøkningen, sier Veggeland.

- Tror du Altibox-kundene blir med på dette prishoppet?

- Det gjenstår jo å se. Det må nesten TV 2 svare for. Selve Premier League-produktet har høy interesse, men det er klart vi synes denne prisøkningen her er for høy. Samtidig kan vi ikke selge tjenesten med tap, så vi må nesten være med på den prisøkningen TV 2 kommer med, sier Veggeland.

Saken fortsetter etter bildet.

Synes det er trist:

- Vi synes det er trist for kundene at TV 2 velger å skru opp prisene så mye, sier kommunikasjonsansvarlig for Altibox, Andreas Veggeland.

RiksTV øker også
Markedsansvarlig Tonje Øvervoll i RiksTV sier de også vil øke prisen for deres kunder.

- Som et resultat av at TV 2 sport har økt prisen, så kommer vi også til å øke den, men vi kommuniserer direkte til kundene våre via epost og post i løpet av utgangen av måneden, sier Øvervoll til Kampanje.

- Hvilken pris vil RiksTV legge seg på?

- Vi har ikke satt en pris enda. Vi ønsker å kommunisere det med kundene våre, før vi kommuniserer det i media, sier Øvervoll.

RiksTV vil som Canal Digital endre sin TV 2 Sport Premium-pris fra 1. november 2020.

Telia og Telenor i tenkeboksen
Også Telia som nylig vrakte Get-merkevaren, bekrefter at TV2 har varslet en større prisøkning for Premier League-kanalene.

- Vi vurderer nå hvordan dette skal håndteres, og kundene våre vil få beskjed om eventuelle prisøkninger god tid i forveien, sier kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia til Kampanje.

Informasjonssjef Magnus Line i Telenor Norge sier følgende til Kampanje:

- Vi kommer tilbake til hvordan dette påvirker Telenors kunder, og vil varsle eventuelle endringer til berørte kunder god tid i forkant.

Med prisøkningen koster ett år med TV 2 Sport Premium 8388,- for Canal Digital-kunder, mens Altibox-kunder må ut med 7788,- i året for TV 2 Sport Premium-tilgang.