OMD følger opp Telenor-seier med å snappe ny Publicis-kunde: - Tilfeldig og inspirerende

På under en uke har OMD tatt kunder til en verdi av flere hundre millioner kroner fra de to Publicis-byråene Starcom og Zenith.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det er store bevegelser i markedet for mediebyråtjenester og særlig på kundesiden. Tidligere denne uken kunne Kampanje fortelle om Telenor som valgte å forlate mediebyrået Starcom til fordel for OMD. Telegiganten valgte dermed å vende tilbake til Omnicom etter et kort stopp hos Starcom de siste fire årene.

Men Omnicom og OMD stopper ikke der og byrået som ledes av Torstein Rafgård fortsetter å snappe kunder fra rivalen og denne gangen nummer to-byrået i Publicis-gruppen, Zenith.

- Vi har hatt en ambisjon om å jobbe med Renault en stund og det er utrolig gøy for oss å vinne denne kontoen. Renault er en fantastisk spennende merkevare som har høye ambisjoner fremover og de har drivende dyktige folk i markedsavdelingen. Kjemien mellom oss stemte fra første stund, og selv om vi skal være ydmyke, spesielt i oppstarten av samarbeidet, er vi trygge på at vi med vår kompetanse og fokus på strategisk rådgivning vil ha masse positivt å bidra med, slik at Renault og Dacia vil ta ytterligere markedsandeler fremover, sier Rafgård.

- Tidligere denne uken vant dere Telenor og nå Renault, føler du at byrået er inne i medgangsbølge?  

- Vi har staket ut en retning for OMD som vi tror på og vi er veldig fornøyd med resultatene det har gitt så langt. Jeg har gleden av å lede en dyktig og svært entusiastisk gjeng og det å vinne Telenor og Renault er utrolig inspirerende, og har en positiv effekt på hele byrået, sier Rafgård.

Les også: 

Det er naturlig at annonsører bytte å byrå fra tid til annen og vi har siden 2011 hatt et godt og langt samarbeid med Renault. Tim Nilo, byråsjef Zenith

- Vi har ingenting imot Publicis

OMD er det største mediebyrået i byrågruppen Omnicom i Norge og hadde i 2018 en medieomsetning på 1,2 milliarder kroner. Nå kan Rafgård se frem til flere hundre millioner kroner i økt medieomsetning fra Telenor og Renault. Ifølge Nielsen bruttotall har Telenor en medieomsetning på rundt 500 millioner kroner, mens Renault og Dacia har rundt 140 millioner kroner.

- Betyr det noe ekstra at dere tar nok en kunde fra Publicis og dennen gangen Zenith?

- Nei, det gjør det ikke. Vi har ingenting imot Publicis. For vår del blir vi naturligvis motivert av å jobbe sammen med spennende merkevarer som Telenor og Renault, men at de begge kommer fra samme sted er tilfeldig, sier Rafgård.

Hos Zenith sier byråelder Tim Nilo at det ikke er noe spesielt ved at Renault nå forlater byrået etter nesten ti år.

- Det er naturlig at annonsører bytter byrå fra tid til annen og vi har siden 2011 hatt et godt og langt samarbeid med Renault. Vi har fullt opp med eksisterende kunder og skal fremover fokusere fullt og helt på å levere på de kundene vi har på huset også får vi se hva fremtiden bringer av nye muligheter, sier administrerende direktør i Zenith, Tim Nilo, til Kampanje.

Les også:  Nå kan Omnicom-sjef Espen Klepper skilte med resultatvekst 15 år på rad

Depper ikke:

Byråleder i Zenith må gi slipp på Renault, men depper ikke. - Vi har fullt opp med eksisterende kunder og skal fremover fokusere fullt og helt på å levere på de kundene vi har på huset, sier han.

- Klassisk «vokst fra hverandre»-situasjon

PR- og markedsdirektør for Renault og Dacia, Roger Andersen, begrunner valget av nytt byrå slik.

- OMD presenterte et sultent og kompetent team som utstrålte en sterk vinnervilje med en stor evne til å kombinere langsiktig strategisk planlegging med viljen til å tilrettelegge og igangsette kampanjeaktiviteter med korte tidsfrister. OMD har på kort tid satt seg inn i vår «verden» og vil bli en svært viktig partner for oss i den endringsprosessen som bilbransjen i Norge nå er i gang med, sier han.

- Men hvorfor besluttet å flytte fra Zenith, byrået dere har vært hos siden de startet opp i 2011?

- Etter mange gode år hos Zenith, var det en klassisk «vokst fra hverandre»-situasjon der vi ble enige om å avslutte kundeforholdet. Zenith viste forståelse for dette og vi ble enige om å skilles som venner etter en avtalt oppsigelsestid, sier Andersen.

Renault er en del av RBI Norge som markedsfører Renault og Dacia i Norge. RBI-gruppen er igjen en del av Motorgruppen som også selger Mitsubishi i Norge og som er en kunde av OMDs søsterbyrå PHD.

- Det var ikke førende for valget vårt på noen måte. Det er ingen slike krav eller «instrukser» fra MotorGruppen, sier Andersen

Andersen sier Renault benytter OMD i enkelte andre europeiske land, blant annet i Sverige og at byrået denne gangen ble valgt «som nytt mediebyrå etter en evalueringsprosess». Noen større byråkonkurranse skal dermed ikke ha blitt gjennomført.

- Det var derfor naturlig for oss å ta den første dialogen med OMD. Kjemien stemte svært godt fra første møte og byrået presenterte raskt tanker og ideer som var veldig sammenfallende med hvordan vi tenker, og hvilke spennende utfordringer vi og bransjen står ovenfor fremover, og hvordan vi skal posisjonere oss i forhold til det.  Vi så derfor ingen grunn for å invitere flere byråer inn i en større og tidskrevende prosess, sier han.

I pressemeldingen heter det at RBI har hatt en meget positiv utvikling de siste årene. Nylig lanserte Renault også en ny versjon av den elektriske bestselgeren Renault Zoe i markedet. Zoe var den tiende mest solgte bilen i Norge i fjor.

- OMD viste en imponerende handlekraft i jobben med å få implementert storparten av våre 50 forhandlere i en strukturert markedstilnærming, noe vi er overbevist om vil ha stor effekt lokalt for våre forhandlere og oss fremover, sier Andersen som presiserer at denne avgjørelsen har vært 100 prosent lokal.

OMD følger opp Telenor-seier med å snappe ny Publicis-kunde: - Tilfeldig og inspirerende