Norsk Tipping setter mediemillionene i spill: - Skal gjøre alt vi kan for å forsvare kunden

Samtidig åpner Norsk Tipping for nye konstellasjoner og samarbeidsformer.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Norsk Tipping inviterer i disse dager mediebyråene til kamp om mediekontoen sin, når avtalen med Red Media utløper denne høsten. Annonsøren, som i utlysningen oppgir at de i 2018 brukte brutto 318 millioner kroner på markedsføring, skal ha hjelp med strategisk rådgivning, medierådgiving, digital markedsføring og optimalisering, samt datafangst og effektanalyser.

Avtalen er som tidligere på to år med mulighet for to års forlengelse, ett år av gangen, og Norsk Tipping regner med å ha på plass nytt byrå 10. oktober.

Nytt denne gangen, er at pitsjprossesen er åpen, og alle som deltar vil bli evaluert. 

Administrerende direktør i Red Media, Maria Aas-Eng, som snappet kontrakten fra Mindshare i 2015, forteller at de er beredt på å kjempe om fornyet tillit fra spillmonopolisten.

Les også: Red snapper Norsk Tipping

- Vi har hatt et godt samarbeid, vi synes det er spennende å jobbe med dem og vi skal gjøre alt vi kan for å forsvare kunden, sier Aas-Eng til Kampanje.

- Har det vært en stor kontrakt for Red Medias del?

- Jeg kommenterer ikke størrelser på kunder eller pågående anbud, men Norsk Tipping er en av Norges sterkeste merkevarer, og en kunde som vi har jobbet tett med de seneste årene.

- Kan være vi får nye konstellasjoner

Aas-Eng regner med at det blir kamp om kontrakten, som i 2014 ble anslått å gi en medieomsetning på rundt 250 millioner kroner.

- Det vil jeg selvfølgelig anta da Norsk Tipping er en utrolig spennende merkevare å jobbe med.

Markedssjef i Norsk Tipping, Kristin Røe, forteller at de har hatt et godt samarbeid med Red, og at de har gjort hverandre gode.

- Det har skjedd litt på de fire årene vi har samarbeidet, og vi har vokst sammen, sier hun til Kampanje.

Blant annet ble 2017 det første året der Red-gruppen passerte den «magiske» milliardgrensen, før de året etter ble kjøpt opp av Dentsu Aegis. 

Les også: Dentsu kjøper Red-gruppen - blir landets største byrågruppe

Røe tror også at det vil bli flere om beinet. 

- Det har det vært tidligere, og det regner vi med at det blir nå også. Det kan være vi får noen nye konstellasjoner og samarbeidsformer denne gangen, eller etablerte byråer med store internasjonale konsern i ryggen. Jeg tipper vi får litt forskjellig, og det blir veldig spennende.

- Ingenting frister før vi ser hva markedet tilbyr

Blant de nye konstellasjonene som har dukket opp siden sist Norsk Tipping var på jakt etter ny mediepartner, er Try og Group Ms samarbeid om sitt eget fullservice mediebyrå, som bygger videre på performance-miljøet Try Opt. For to år siden signerte også Norsk Tipping med Try for reklametjenester, i en avtale som anslås til å være verdt mellom 70 til 140 millioner kroner over fire år.

Les også: Jackpot til Try og Redink i kampen om Norsk Tipping

Om det kan være fristende å samle reklame- og mediekjøp et sted, svarer Røe:

- Det er det alt for tidlig å si noe om. Vi vet ikke om de leverer, så vi er spent hva som kommer inn. Ingenting frister før vi ser hva markedet kan tilby akkurat nå, og hvordan aktørene oppfyller de kravene vi har. Det skjer mye rundt oss og nå har vi åpnet for å se om det finnes noen nye samarbeid, slik at alle føler at de får muligheten til å levere.

- Vil dere oppfordre Try til å delta i pitsjen?

- Vi oppfordrer alle som mener at de kan levere som vårt mediebyrå, det gjelder Try også.

Kampanje har vært i kontakt med Try, som sier de ikke ønsker å kommentere hvilke konkurranser de deltar i.

Vil ikke kommentere hvor mye som går via mediebyrå:

Tidligere har markedssjef i Norsk Tipping, Kristin Røe, anslått at 250 millioner kroner av medieinvesteringene går gjennom mediebyrå. Nå henviser hun til Norsk Tippings brutto forbruk av markedsføring, som er på 318 millioner kroner. Foto: Norsk Tipping.

Norsk Tipping setter mediemillionene i spill: - Skal gjøre alt vi kan for å forsvare kunden