Konsulentgigant sluker Byråprofil-vinner: - Starten på noe stort

Eggs Design opphører som eget selskap, men merkevaren skal leve videre i Sopra Steria.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

I fjor høst gikk Eggs Design for første gang helt til topps i Byråprofil som bransjens beste design- og teknologibyrå. Nå slukes det av Sopra Steria gjennom en fusjon med konsulentgigantens egen innovasjons- og designavdeling, kalt Sopra Steria Creative. 

Eggs Design ble kjøpt opp av Sopra Steria i 2021, men har inntil nå operert som et selvstendig designbyrå ved siden av Creative. 

- Nå blir vi ett! Da får vi et fagmiljø på utrolige 220 spydspisser innen innovasjon og design. Sammen med våre kunder jobber vi med strategi, design og teknologi for å skape verdifull endring, sier Ellen Lidgren, som er en av to ledere av Eggs.

Dette betyr at Eggs Design opphører som eget selskap, bekrefter Anders Kunz, som er tidligere leder av Sopra Steria Creative.

- Alle ansatte i Eggs har fått ny arbeidsgiver, men Eggs vil være en egen avdeling i selskapet, og vil beholde og utvide kontorene i Møllergata for å gjøre plass til over 100 nye kolleger fra Sopra Steria Creative, sier Kunz.

- Eggs-merkevaren er sterk

Den nye avdelingen får navnet Eggs, Part of Sopra Steria, og skal ledes av Ellen Lidgren og Anders Kunz i tospann.

- Eggs-merkevaren er sterk, så den skal styrkes ytterligere, nå større totalkapasitet og med et utvidet tilbudet for kundene, med Sopra Steria-kompetanse innen blant digitalisering, innovasjon og bærekraft i ryggen, sier Kunz.

Endringen skal ikke innebære noen form for nedbemanning.

- Alle blir med over, og det skal forsterkes, ikke nedbemannes. Vi er allerede i gang med å rekruttere de beste talentene til å være med oss på den spennende reisen som ligger foran oss, sier Lidgren.

Ellen Lidgren og Øystein Lium-Valmot har ledet Eggs Design sammen etter at Ulla Sommerfelt, som hadde lederstillingen siden starten i 2011, sluttet tidligere i år.

Store kunder av Eggs Design er SpareBank 1, DNB, Ikea og Cognite. Eggs Design er heleid av Sopra Steria. 

- Starten på noe stort

Den nye avdelingen vil telle 220 ansatte. Sammen vil de øke totalkapasiteten og tilbudet til kundene betraktelig, ifølge Lidgren.

- Vi bistår nå med alt fra forretningsstrategier for vekst og bærekraft, inkluderende og helhetlige merkevare- og tjenesteopplevelser og førsteklasses produktutvikling, til digitalisering, teknologi og IT-infrastruktur, sier hun.

- Jeg tror dette er starten på noe stort. Vi vet at innovasjon og design er to nøkkelkomponenter dersom vi skal lykkes med fremtidens virksomheter. Vi vil nå tilby kundene et av de mest innovative miljøene i Skandinavia, og det vil gi resultater, både for dem og oss, sier Kunz.

Lederne har allerede sendt de ansatte til Kragerø for at de skal bli bedre kjent med hverandre. Der disket Sopra Steria opp med en helt egen festival, kalt «Eggchella», fritt etter Coachella.

- Det gikk over all forventning. Vi ser at med vårt felles verdigrunnlag, der vi begge kommer fra verdener der vi har et genuint ønske om å lage en meningsfylt og verdifull fremtid for samfunnet, så vil denne sammenslåingen bli helt unik. I tillegg viser det seg at vi også liker å være på festival sammen, sier Kunz.

Legger alle eggene i én kurv:

Sopra Steria slo på stortromma da de inviterte over 200 ansatte til Kragerø for å drive med teambuilding. Resultatet ble «Eggchella».

Gikk på brakunderskudd i fjor

Rent økonomisk fikk ikke Eggs Design en pangstart på sitt liv under Sopra Steria-paraplyen. Hele 15 millioner kroner i underskudd ble fasit for designbyrået i 2022.

Resultatforverringen var oppsiktsvekkende ettersom selskapet gikk 11 millioner kroner i pluss i 2021. Dermed ble resultatsvekkelsen på hele 26 millioner kroner.

- Kundene våre var mer føre-var. Verdensøkonomien ble uforutsigbar, og kundene våre avventet. Men vi har også åpnet nytt kontor og ansatt flere. Vi kjører på, spesielt i Oslo, forklarte Lidgren til Finansavisen da.

Les mer: Brakunderskudd for Eggs Design - tape 15 millioner kroner etter oppkjøp

- Vi vet at Eggs Design gikk på et stort underskudd i fjor. Skjer dette som en konsekvens av dårlig økonomisk utvikling for selskapet?

- Vi slår sammen miljøene fordi vi blir sterke sammen. Vi så at det ikke var hensiktsmessig å ha to såpass like miljøer jobbe side om side istedenfor sammen, sier Lidgren nå.

Hun mener sammenslåingen kommer alle til gode, inkludert ansatte og kunder.

 - Vi får et bredere tilbud til sistnevnte og sterkere fagmiljø for medarbeiderne. Både Sopra Steria og Eggs sine kunder får nå lettere tilgang på spisskompetanse innen innovasjon og design, i tillegg til den brede ende-til-ende-porteføljen til Sopra Steria. I tillegg ser vi at det er mange administrative synergier ved å være ett miljø – vi jobber i samme systemer og kan samhandle på en helt annen måte enn vi kunne før.

 

Konsulentgigant sluker Byråprofil-vinner: - Starten på noe stort