Volkswagen slår nykommer i bilduell: - Det tar tid å etablere et nytt merke

Samtidig står Volkswagen for den best likte bilreklamen på nesten ti år i Reklamebørsen. - Intet mindre enn imponerende, sier innsiktssjef i Mediacom.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Da «Reklamebørsen» for september lå klar var det Norsk Tippings nyeste reklamefilm som ble rundens vinner, men det var en annen film som også imponerte innsiktssjef i Mediacom, Håvard Ose.

- Volkswagen stod kanskje for månedens sterkeste prestasjon med både solid oppmerksomhet og høy liking i kategorien bil, som det generelt er utfordrende å engasjere folk flest i, sier Ose til Kampanje.

Volkswagen har den nest mest likte reklamefilmen med 38 prosent positiv liking, kun tre prosentpoeng bak Lotto, men hele 22 prosent bedre likt enn konkurrenten Voyah.

- Volkswagen leverer svært godt. Med sin «Kjøreskole»-film oppnår Volkswagen den høyeste likingen vi har sett for bilreklame i Reklamebørsen på nesten ti år, sier Ose.

Les også: Lotto kvittet seg med Otto og får årsbeste i Reklamebørsen: - Det kilte i magen

Foran:

Volkswagen er et godt stykke foran sin konkurrent Voyah på liking i den siste reklamebørsen.

Best likte bilreklamen på ti år

Markedssjef i Volkswagen, Thomas Mietinen, kan ikke annet enn å juble over den gode nyheten. 

- Såpass ja! Wow. Vi er superstolte. Det er veldig gøy å få det til. Det er jo virkelig en fjær i hatten for oss, og det inspirerer oss til å fortsette å lage gode reklamer som folk der ute for øynene opp for, sier Mietinen. 

Han sier Volkswagen alltid har lyst til å lage reklame som blir likt godt og lagt merke til.

- I Volkswagen tenker vi sånn at det skal være med et glimt i øyet, og det har vi lyktes godt med her, fortsetter han.

Les også: Volkswagen oppdaterer både biler og foreldre i ny kampanje

Han gir reklamebyrået Try ros for deres arbeid og at denne reklamen er et resultat av å benytte seg av den innsikten man allerede sitter på.

- Vi kom med en reklamefilm i vinter med en bil som fløy. Med den fikk vi god innsikt på bordet, og vi ville denne gangen bevege oss inn i situasjoner som folk kanskje kjenner seg mer igjen i. Try jobbet med det kreative uttaket, og det var flott gjort å få det ut på denne måten, sier Mietinen.

- Er dette en reklamefilm som også sikter seg på en målgruppe som foreløpig ikke har førerkort?-

- Vi hadde en trafikkregelquiz forskjellige steder på nettet som nærmere 14.000 fullførte. Det vi så var at mange unge tok quizen, i tillegg til foreldre og andre som skal ut og øvelseskjører. Så ja, det er definitivt viktig å også snakke til den fremtidige bilkjøperen, sier Mietinen. 

Volkswagen tar familier med på øvelseskjøring

Nykommeren Voyah: - Godt fornøyde

Håvard Ose i Mediacom mener luksusbilmerket Voyah har mindre grunn til å være fornøyd med resultatene.

- Bilmarkedet endres som aldri før med både en rekke nye bilmerker og en uvanlig stor glidning mellom folke- og premiumbiler. Mulighetsrommet for nykommere har dermed aldri vært større, ikke minst når man lover levering før nyttår. Voyah er i dag et av de absolutt minst kjente bilmerkene på det norske markedet og i sin første TV-kampanje har Voyah engasjert både artisten Aurora og eventyreren Aleksander Gamme for å gjør noe med dette. Med moderate resultater på både oppmerksomhet og liking spørs det om ikke mulighetsrommet kunne vært utnyttet bedre, sier Ose.

Selv er Electric Way, som driver import, distribusjon, kundeservice og digitale plattformløsninger for premiummerket Voayh i Norge, fornøyde med deres første kampanje.

- Vi er godt fornøyde med denne starten med tanke på mediespend og antall flater vi er synlige på. Det tar tid å etablere et nytt bilmerke og vi må gi merkevaren og publikum tid til å bli kjent med oss, sier administrerende direktør i Electric Way, Torje Aleksander Sulland, til Kampanje.

Les også: Norsk popstjerne fronter lanseringskampanjen til ny kinesisk luksus-bil

- Vi skal tørre å utfordre ved å være annerledes

Kineserne har fått det travelt med å lansere sine nye bilmerkevarer i Norden. For litt tid tilbake omtalte Kampanje lanseringen og oppbyggingen av det nye bilmerket Nio i Norge og tidligere i år var det altså klart for kuksusbilen Voyah. Til å hjelpe seg med reklamen har Voyah fått bistand fra Anti Hamar- 

- Voyah havner et lite stykke bak bilkonkurrent Volkswagen. Hva skal dere gjøre for å score bedre enn dem i fremtiden?

- Volkswagen er et merke som har høy kjennskap i markedet gjennom mange år, vi skal tørre å utfordre ved å være annerledes i vår kommunikasjon, nå skal vi fortsette og bli lagt merke til og få flere til å ville utforske alle de gode egenskapene til Voyah. Vi har allerede solgt et bra antall Voyah free biler så for oss går dette etter planen. Bil er følelser og vi vet at vi må stå i markedet over tid for å etablere oss, samtidig ønsker vi å være litt lekene, sier Sulland.

Han forteller videre at de er godt fornøyde med å havne over SAS og Storebrand på liking. Han håper at de fremover, med mer seertid og større frekvens, vil havne enda høyere opp ved neste måling.

- Ser vi på tidligere målinger så ligger vi faktisk litt over kjente merkevarer som BMW, Toyota og Citroën, det viser at vi er godt på vei. Vi har akkurat høstet inn to bronse i Cresta awards med lanseringsfilmen vår med Aurora som viser at vi leverer på et høyt internasjonalt nivå i våre produksjoner og vi gleder oss til vi har fått mer tid hos seerne fremover, sier Sulland og fortsetter:

- Vi skal og må levere kvalitet også framover. Da håper jeg vi fortsatt har en god representasjon på reklamebørsen, men viktigst av alt er fornøyde kunder så vi kan etablere Voyah som et respektert merkevare.

Isbjørn i baksetet

Volkswagen slår nykommer i bilduell: - Det tar tid å etablere et nytt merke