Kineserne har fått det travelt med å lansere sine nye bilmerkevarer i Norden. For litt tid tilbake omtalte Kampanje lanseringen og oppbyggingen av det nye bilmerket Nio i Norge og nå er det klart for nok et kinesisk bilmerke som skal prøve seg på det norske markedet. Det er luksusbilen Voyah som skal nå frem til norske bilkjøpere og til det har selskapet som står bak salg og distribusjon av det nye kinesiske elbilmerket fått hjelp av en landets største popartister, Aurora.

- Vi er stolte over å kunne jobbe sammen med Aurora i vår første norske kampanje, Hennes musikk beskrives som avantgarde pop, og hun er på evige søken etter å finne nye måter å uttrykke seg på. Dette gjør henne til en svært god samarbeidspartner for Voyah, og du kan blant annet høre låten «Everything Matters» i vår nye kampanje «Freedom to Explore Something New», sier Torje Aleksander Sulland, administrerende direktør i Electric Way.

Les også: Slik skal kinesisk bilgigant bygge merkevare i Norge – tar opp kampen med Audi, Tesla og VW

Aurora er en av Norges største popartister og har til nå lansert fire kritikerroste album, som har oppnådd millioner av strømminger på verdensbasis. Hun har turnert på flere av verdens største festivaler og opptrådt på en rekke av de mest populære TV-programmene i USA, Australia, Mexico og Brasil.  Den er reklame- og designbyrået Anti Hamar som har fått i stand partnerskapet mellom Aurora og Electric Way. 

Kjetil Wold, strategisk rådgiver og grunnlegger i ANTI Hamar, forteller at dialogen med både Electric Way og det kinesiske bilmerket sitt internasjonale merkevareteam «har vært både spennende og lærerikt.»

- Å utvikle en helhetlig merkevarestrategi på denne måten er selvfølgelig alltid krevende, og vi var selvfølgelig spente på om måten de ulike aktørene tenker merkevarekommunikasjon ville kunne by på problemer eller motsetninger. Det viste seg heller å være helt motsatt.  Vi har etablert konseptet «Freedom to Explore» og fått muligheten til å implementere dette i alt fra utformingen av Vohays norske nettsider, i Voyag-showroom, produksjon av film og kampanjemateriell, i mediestrategi og digital strategi. Det hele starter med kampanjen «Freedom to Explore Something New» denne uken, sier Wold.

Sulland forteller at reklamebyrået Anti Hamar har vært tett involvert i de strategiske prosessene helt siden avtalen med kinesiske Voyah kom i stand.

- Ett av suksesskriteriene for arbeidet har vært å sitte tett sammen nesten hele veien. Allerede fra de første forhandlingsmøtene med Voyah har merkevarestrategi og kommunikasjon vært viktig for å bygge tillit til en vellykket Europa-lansering. Anti Hamar har vært viktige for det unike konseptet vi er ferd med å skape, sier Sulland.

Som Nios showroom i Karl Johans gate har også Voyah funnet seg til rette i Oslo Sentrum, nærmere bestemt i Klingenberggata i Oslo. Her har designerne fra Permafrost og Void bidratt til å skape et sted hvor besøkende kan oppleve bilen i det som skal være «et autentisk nordisk miljø.» Showroomet er blant annet bygd opp av landskapskoter, kunst og en gigantisk lys installasjon som blant annet projiserer Nordlyset og Aurora i overflaten på bilen.

- Vi håper folk tar turen innom for å oppleve noe helt utenom det vanlige, sier Mikkel Lehne, rådgiver og administrere i Void.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Voyah og salgsselskapet Electric Way.