Lotto kvittet seg med Otto og får årsbeste i Reklamebørsen: - Det kilte i magen

Norsk Tippings Lotto-reklame klinker til med årets best likte film i Reklamebørsen. Se alle resultatene her.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Mediacom har målt 13 av reklamefilmene som har hatt høyest trykk i september. Blant annet ble Sølvfisken-vinner for august, «Mandag på lørdag» av Finn målt. Tross Sølvfisk, nådde den ikke helt opp på «Reklamebørsen». Vinneren for september ble Norsk Tipping med deres Lotto-reklame «Rom med utsikt». Filmen topper på liking og leverer også god oppmerksomhet.

- Med mindre humor og mer varme lar folk seg fortsatt sjarmere av Lotto og historien om den eldre damen som tar med seg utsikten når hun flytter til omsorgssenteret er rett og slett årets hittil best likte film i Reklamebørsen, sier innsiktssjef i Mediacom, Håvard Ose.

Les også: Norsk Tipping tar Otto-pause i ny reklamefilm: - På tide å ta en helt annen retning

Forrige måned kunne Kampanje melde om et bunnpunkt for norske reklamefilmer på Reklamebørsen. August samlet den nest laveste scoren på liking i undersøkelsens historie, samtidig som året 2022 lå an til å bli et historisk dårlig liking år. Nå smeller like gjene Lotto til med årets best likte reklamefilm, i tillegg til at også Volkswagen blir godt likt for deres kjøreskole.

- Otto har fått hvile på laurbærene, men det stopper ikke Lotto fra å dra hjem sin tredje liking-seier i Reklamebørsen i 2022. Volkswagen leverer også svært godt. Med sin kjøreskolefilm oppnår Volkswagen den høyeste likingen vi har sett for bilreklame i Reklamebørsen på nesten ti år Det er solid, sier Ose.

Les også: Bunnpunkt for norske reklamefilmer på reklamebørsen: - Oppsiktsvekkende

Best likt:

Norsk Tipping går over 40 prosent på positiv liking i den siste utgaven av Reklamebørsen. Foto: Skjermdump.

- Det kilte i magen å legge Otto på siden

Markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Norsk Tipping, Tove-Kristin Liberg, har med Lotto gjort det meget godt på Reklamebørsen ved en rekke anledninger, og spesielt på liking. Nå treffer de med sin helt nye film der hovedpersonen er en eldre dame. Men selv som hovedpersonen er godt voksen, slår den an i alle aldersgrupper.

- Det er ekstra gledelig å treffe i alle aldersgrupper med en eldre Lotto-millionær. Vi ønsket å treffe bredt med å ha de to forskjellige generasjonen i fokus, sier Liberg.

- Sist gang gikk det mot et rekorddårlig liking-år for norske reklamefilmer. Hva tror du er grunnen til at liking har ligget så lavt og hvor viktig er liking for dere i Norsk Tipping?

- Det har jeg ikke noe klart svar på, men noe av suksessen vår er at vi satser på lengre historiefortellinger. Dette er en 60-sekundersfilm. I disse dager er det kanskje mer vanlig å se digitalt, før man flytter seg over til andre kanaler. Det kan være at det gjør at man mister noe på liking, men det betyr ikke at det ikke er effektivt, sier Liberg.

Norsk Tippings nyeste reklamefilm scorer hele 41 prosent positiv liking, noe som kvalifiserer til «virkelig» godt likt reklamefilm.

- Det er ekstra moro. Det gjør at denne filmen slår Ottos første film, og det er ikke til forkleinelse for Otto. En del av konseptet «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer» er at vi ikke skal slutte å overraske, men det kilte litt i magen å legge Otto til siden, sier Liberg.

Det norske folk ble introdusert for Otto i 2020, og senere er det er blitt laget en rekke reklamefilmer om Lotto-millionærens hund. Den første filmen vant Gullfisken og flere av filmene har hevdet seg i Reklamebørsen.

Se vinnerfilmen til Lotto her:

- Et humoristisk konsept

I tillegg til filmen som er blitt målt på Reklamebørsen i september, så står Norsk Tipping klare med flere filmer i samme reklameserie. I disse filmene går imidlertid spillselskapet tilbake til humor som virkemiddel.

- Jeg tror underholdning går på liking. Konseptet vårt med at «Lotto-millionærer ikke er som andre millionærer» er et humoristisk konsept, selv om det er mye hjertevarme i denne første filmen. Filmen gir oss noen kreative muligheter. Nå blir vi kjent med personene, litt sånn som vi ble kjent med Otto i sin tid, sier Liberg.

Hun legger til at Norsk Tipping nå vil la denne serie sette seg og etablere seg, før det blir «noen nye store sprell.»

- Det er et bevisst valg fra oss, sier Liberg som legger til at det blir mer humor i de neste filmene.

- Tok dere en sjanse da dere skrotet Otto?

- Vi har ikke skrotet Otto. Vi har fortsatt rettighetene. Han har blitt en tydelig markør for Lotto som kan dukke opp fra tid til annen. Han har vært helt fantastisk for oss, men nå ligger han og hviler. Denne gangen har vi vært bevisste på å gjøre noe annerledes.

- Åpner disse filmene opp for et nytt Lotto-univers? 

- Ikke nødvendigvis. Det kommer flere filmer og vi skal få lov til å bli kjent med denne bestemoren og hva hun gjør med millionene sine. Filmene skal bli sendt og vist inn i 2023, men skal kanskje ikke være på skjermen i to år sånn som Otto, sier Liberg.

Norsk Tipping kjører på med humor - også i ny reklameserie

Oppmerksomhet:

Telia scorer høyest på oppmerksomhet denne måneden. - Telia huskes av klart flest med sin film hvor vi møter fem Gamlinger som Gønner Ginseng på en Gård i Grenland, sier Ose.

Lotto kvittet seg med Otto og får årsbeste i Reklamebørsen: - Det kilte i magen