Det norske folk ble introdusert for Otto i 2020, og senere er det er blitt laget en rekke reklamefilmer om Lotto-millionærens hund. Den første filmen vant Gullfisken og flere av filmene har hevdet seg i Reklamebørsen.

Nå er Norsk Tipping klar med film nummer 55 i den 30 år gamle serien av Lotto-millionærer som ikke er som andre millionærer, og denne gangen handler det verken om Otto eller andre hunder.

- Det er nedskrevet hos oss at Lotto skal være en merkevare som aldri slutter å overraske. Etter mange filmer med Otto i hovedrollen så var det på tide å ta en helt annen retning. Det begynte å bli en stund siden Otto var nybakt vinner, så tiden var kommet for en annen Lotto-millionær. Men det betyr ikke nødvendigvis at Otto ikke dukker opp igjen. Nå er det nye Lotto-utsikter og vi vet aldri hvem som dukker opp som neste Lotto-millionær, sier markedskommunikasjonsansvarlig Tove-Kristin Liberg i Norsk Tipping.

- Har dere fått tall som tyder på at Otto-effekten har avtatt?- Nei, egentlig ikke. Han har i større grad blitt en markør for oss. Når du ser han nå krever du ikke en lengre historiefortelling for å dekode det til Lotto, så vi har brukt han mer taktisk enn tidligere.
- Sterk tematikk
Otto fortsatt dukke opp «fra tid til annen», men nå vil Norsk Tipping fortelle en litt annen Lotto-historie. Ifølge Liberg ønsket de seg en hovedperson som skilte seg fra de man vanligvis ser i reklamepausen.- Det er lenge siden vi hadde fokus på eldre som vinner. Historien er fortalt gjennom barnebarnet og dette er en tematikk vi synes er sterk for det brede lag av befolkningen. Eldresaken er et tema som er aktuell for flere og at en eldre vinner gjennomfører en kul idé, er vinn-vinn for flere generasjoner.

Det er fortsatt reklamebyrået Pol som står bak.

- Lotto-millionærer kommer i alle aldre, fra hele landet og drømmene som går i oppfyllelse strekker seg fra nedbetaling av gjeld til... ja, noe langt mer uventet. For oss som lager kommunikasjon er det vel ingen tvil om at de gode historiene ligger hos de som gjør noe litt mer uventet, sier Christian Lauritzen og Janne Brenda Lysø, som har vært kreatører i Pol.

- Det handler om å ta vare på Lotto-sjelen og lage filmer som føyer seg inn i Norges lengstlevende reklamekonsept. At Norsk Tipping fortsetter å satse på gode historier er en sann glede. Og – det viser seg å være sabla effektivt, forsetter de.

Utfordres av lineær-TV-nedgang
Målgruppen er hele det norske folk. Liberg tror ikke nødvendigvis unge må se unge som vinner for å bli inspirert.- Man må kjenne at historien rører noe ved deg og det håper vi at vi klarer her.Hovedfilmen er på 60 sekunder og skal vises på TV, Youtube, sosiale kanaler og kino.

- Er det en utfordring for dere at dekningen til lineær-TV krymper?- Ja, det er det, for historiefortelling er så sentralt for Lotto. Men det vi klarte med Otto var å levere veldig godt på profil i digitale kanaler. Det hadde vi aldri sett før. Vi hadde lang seing i digitale kanaler og det tror vi at vi får til her også. I et støyende reklamemarkedet hvor mye er digitalt, vil det emosjonelle fortsatt skille seg ut fra alt det andre.

Einar Film har produsert reklamefilmene og Aksel Hennie har hatt regi.

Se hovedfilmen her:


Se tre oppfølgere her: