Byråleder bryter med Sannum og Bergestuen: - Opplevde ikke å få tilliten

Det sier Vilde T. Coward, som trådte av som byråsjef sist fredag. Mandag denne uken startet hun opp som rådgiver hos konkurrenten.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist
Tobias Fredø
Dag Robert Jerijervi Journalist

Kommunikasjonsbyrået Sannum & Bergestuen ble startet opp høsten 2020, men ble formelt opprettet 1. januar 2021. Ett år senere kunne partnerne offentliggjøre ansettelsen av ny daglig leder, Vilde T. Coward, som kom fra en stilling som politisk rådgiver i NHO.

Under ni måneder senere har hun begynt i ny jobb som rådgiver i konkurrenten Kruse Larsen. Nyheten ble kjent i en pressemelding onsdag morgen. Nå forteller Coward om bakgrunnen for det brå byttet:

- Jeg opplevde ikke å få den tilliten og myndigheten som stillingen krever, da ble det vanskelig for meg å fortsette som daglig leder. Vi skilles som venner, og jeg ønsker dem lykke til med selskapet. Nå ser jeg frem til å komme på plass i nytt sted og endelig jobbe med politikk igjen, sier hun til Kampanje.

- Har det vært uenighet omkring din ledelse i Sannum & Bergestuen?
 
- Jeg kommer ikke til å kommentere noe mer utover det jeg har sagt.

Senere onsdag er det klart at også Furore-sjef Frida Marie Grande og rådgiver Ane Løvereide slutter.

Byttet byrå på en helg: - Har visst det en stund

Coward forteller at hun hadde sin siste arbeidsdag hos Sannum & Bergestuen fredag sist uke. Mandag denne uken var hun så på plass i Kruse Larsen, hvor hun skal jobbe med strategisk kommunikasjon, politisk påvirkning og langsiktig posisjonering for Kruse Larsens kunder.

- Kruse Larsen er anerkjent for å være et av Norges beste byrå på politikk og mediehåndtering, og med en faglig dybde som er midt i blinken for meg. Politikken og bredden Kruse Larsen har av kunder i porteføljen interesserer meg veldig, sier hun på spørsmål om hvorfor valget falt på Kruse Larsen.

- Når visste du at du skulle starte der?
 
- Det har jeg visst en stund.
 
- Du vil ikke utdype?
 
- Nei.

Bergestuen: - Det ble ikke fulltreffer

Svein Tore Bergestuen, som startet Sannum & Bergestuen sammen med Eva Sannum, er forelagt uttalelsene fra Vilde T. Coward.

- Begge parter tok en sjans og vi benyttet prøvetiden til å finne ut om vi var en match. Det ble ikke fulltreffer denne gang, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

- Jeg er sikker på at Vilde kommer til å bruke sin kunnskap om politikk og organisasjonsliv godt hos de flinke folkene i Kruse Larsen, fortsetter han.

- Har dere startet jakten på ny daglig leder?

- Vi er på konstant jakt etter flinke folk som deler våre verdier og vårt mål. Nemlig bygge bransjens morsomste byrå for ansatte og kunder.

Kommunikasjonsbyrået har vært en økonomisk suksess i sitt første hele driftsår med 8,2 millioner kroner i omsetning og et driftsresultat på om lag 2,4 millioner kroner.

Les også: Tar over som sjef i Sannum & Bergestuen - PR-byrået tjente flere millioner i sitt første driftsår

Byråleder bryter med Sannum og Bergestuen: - Opplevde ikke å få tilliten