Sannum og Bergestuens sosiale medier-stjerne slutter: - Forutsetningene mine har ikke blitt møtt

Frida Marie Grande bekrefter at hun slutter i Furore. Også byråets andre halvdel gir seg.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist
Tobias Fredø
Dag Robert Jerijervi Journalist

Frida Marie Grande ble hentet til Sannum & Bergestuen for et års tid siden for å bygge opp deres sosiale medier-byrå Furore. Hun kom fra stillingen som sosiale medier-sjef i Amnesty International Norge, og har fungert som byråleder for Furore og som sosiale medier-rådgiver.

- Det har vært gøy å prøve å bygge opp et nytt sosiale medier-byrå, og jeg vil takke alle kunder som har tillit til Furore. Men det jeg ønsket å få til ble dessverre ikke mulig, skriver Grande i en tekstmelding til Kampanje.

Hun har oppsigelsestid ut november. 

- Forutsetningene som lå til grunn for at jeg tok jobben har ikke blitt møtt, og når jeg nå har mulighet til å leve av det jeg oppriktig bryr meg om, på mine egne premisser, ble det riktig for meg å avslutte arbeidsforholdet, fortsetter hun.

Tidligere i dag ble det kjent at byråsjef Vilde T. Coward bytter ut Sannum & Bergestuen til fordel for Kruse Larsen etter knappe ni måneder i sjefsstolen. Hun begrunnet den brå avgangen slik: 

- Jeg opplevde ikke å få den tilliten og myndigheten som stillingen krever, da ble det vanskelig for meg å fortsette som daglig leder. Vi skilles som venner, og jeg ønsker dem lykke til med selskapet. Nå ser jeg frem til å komme på plass i nytt sted og endelig jobbe med politikk igjen, sier hun til Kampanje.

Les også: Byråleder bryter med Sannum og Bergestuen: - Opplevde ikke å få tilliten

- Fullt fokus på avkobling

Grande som både er sosiale medier-rådgiver og illustratør forteller at hun ikke går til en ny jobb for øyeblikket.

- Foreløpig har jeg opprettet Frida Marie AS og er spent på fremtiden. Men akkurat nå er jeg sykmeldt og det innebærer fullt fokus på avkobling. For det er hva jeg trenger nå, sier hun. 

10. oktober fortalte hun gjennom sin sosiale medie-konto @frida.tegner, som har omtrent 40.000 følgere, at hun nå var sykemeldt. Hun bekrefter overfor Kampanje at sykemeldingen dreier seg om arbeidsforholdet i Furore. 

- Jeg kommer til å fortelle mer om den spennende veien videre når jeg er klar for det, men nå skal jeg hvile, sier Grande, som samtidig ønsker Sannum & Bergestuen lykke til videre.

For halvannet år siden åpnet Grande en konto på Instagram for å dele tegninger med ulike budskap. Det er gjerne politiske budskap om likestilling, psykisk helse eller klima og miljø som går igjen. Hun har på kort tid bygget opp en stor følgerskare, og i sommer fikk hun stor respons da hun solgte tegninger og klær til støtte for Oslo Pride i kjølvannet av terrorhendelsen natt til 25. juni i år. 

Bergestuen: - Synd at hun opplever det slik

Partner og grunnlegger av Sannum & Bergestuen, Svein Tore Bergestuen, kommenterer Frida Marie Grandes uttalelser slik:

- Det er synd at hun opplever det slik. Forutsetningene våre har alltid vært de samme. Frida er en stjerne som vi veldig gjerne skulle beholdt. Men vi ønsker henne alt godt og lykke til. Hva enn Frida bestemmer seg for å gjøre, er vi sikre på at det vil bli lagt merke til, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

Han vil ikke kommentere Frida Marie Grandes sykemelding.
- Generelt vil vi si at arbeidsmiljøet i Sannum & Bergestuen er bra. Men vi har erfart at vår ambisjon om å ha en bedre work/life-balance enn det som kanskje er vanlig i konsulentbransjen, har vært vanskelig å etterleve. Vi har nok alle jobbet litt for mye i denne perioden, og derfor er det en påminnelse om at vi som konsulenter må klare å styre vår egen arbeidshverdag, svarer han.

- Jeg fikk et tilbud

Ane Løvereide, som har jobbet deltid som sosiale medie-rådgiver i Furore sammen med Frida Marie Grande, bekrefter at hun også slutter. Hun forteller at hun slutter på gode vilkår.

- Jeg kan ikke kommentere for hva som har ført til at andre har valgt å avslutte sitt engasjement her. For min del var det på grunn av at jeg fikk en fin mulighet i min andre deltidsstilling. I sommer kom det til et punkt hvor det ble lagt frem to tilbud på bordet. Jeg måtte ta en runde med meg selv på hva jeg ville gjøre fremover, og da vant hjertet litt frem til slutt.

I november tar hun fatt på stillingen som kommunikasjonsansvarlig for Endometrioseforeningen, hvor hun også har jobbet deltid samtidig som hun har vært i Furore.

Hun roser samtidig sin kollega Frida Marie Grande, som har utgjort den andre halvdelen av Furore.

- Jeg har hatt det kjempe hyggelig på jobb sammen med Frida som er eksepsjonelt dyktig og kjempeflink i jobben sin. Jeg har lært masse av prosessen vi har vært sammen om, og fått et godt forhold til henne, noe jeg er veldig takknemlig for, avslutter Løvereide.

Sannum og Bergestuens sosiale medier-stjerne slutter: - Forutsetningene mine har ikke blitt møtt