Tar over som sjef i Sannum & Bergestuen - PR-byrået tjente flere millioner i sitt første driftsår

Eva Sannum trer til siden som daglig leder i Sannum & Bergestuen. - Det var perfekt timing, sier Eva Sannum.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud og Ragnhild Aarø Njie

Kommunikasjonsbyrået Sannum & Bergestuen ble startet opp høsten 2020, men ble formelt opprettet 1. januar 2021 og hadde med det sitt første hele driftsår i fjor. Det endte med 8,2 millioner i omsetning og et driftsresultat på om lag 2,4 millioner kroner. Nå har byrået gått til ansettelse av ny daglig leder og det er Vilde T. Coward (32) som tar over jobben som Eva Sannum har hatt det siste året i byrået hun startet med Svein Tore Bergestuen. 

- Det var perfekt timing. Som gründere måtte Svein Tore og jeg dele på oppgavene, men de administrative oppgavene har vokst rask nå når vi blir stadig flere. Nå har selskapet så mange fine oppdrag, flinke ansatte og spennende planer at vi trengte noen som virkelig kan styre prosjekter, holde oversikt og sikre fremdrift. Vilde blir helt sentral i en svært viktig fase av utviklingen av Sannum & Bergestuen, sier Eva Sannum til Kampanje.  

Den nye daglige lederen selv ser frem til å ta over et byrå som har hatt solid vekst i sitt første år.

- Det var ikke en vanskelig beslutning å ta da Eva og Svein Tore spurte om jeg ville ta over som daglig leder. Den brede kompetansen og engasjementet denne gjengen representerer er helt unik, og jeg kan ikke annet enn å glede meg over å få lære av dem og å få jobbe med dem. Jeg håper å kunne styrke selskapets portefølje med min kompetanse innen næringsliv og politikk, og bygge selskapet videre i en spennende vekstfase. Dette gleder jeg meg virkelig til, sier Coward.

Coward er samfunnsteknolog fra NTNU, og har de siste årene jobbet som politisk rådgiver i NHO, der hun har hatt ansvar for områder som klima, kraft og energi, kompetanse og innovasjon, europeisk politikk og EØS. Hun har også vært prosjektleder for NHOs Arendalsuke og har jobbet som rådgiver ved Det Kongelige Hoff.

Les også: Sannum og Bergestuen dobler antall ansatte – henter sosiale medier-sjefen til Amnesty

Vi ville jobbe med fine folk og meningsfulle oppdrag. Så ble det litt mye. Da måtte vi ta et strategisk valg. Svein Tore Bergestuen

- Skulle vi si nei til oppgaver eller vokse?

Byrået som så vidt har fylt ett år teller dermed hele åtte ansatte etter at Sannum & Bergestuen startet opp som byrået to eneste ansatte. Siden har stadig flere kommet til og grunnlegger og partner Svein Tore Bergestuen forteller at han ikke ante at Sannum & Bergestuen ville ha den utviklingen de fikk.

- Vi avviste vel ikke vekst, men hadde faktisk ingen konkrete planer om hvordan 2021 skulle bli. I hvert fall ikke noe annet enn at vi ville jobbe med fine folk og meningsfulle oppdrag. Så ble det litt mye. Da måtte vi ta et strategisk valg. Si nei til oppgaver eller bygge selskap. Nå er vei glade for valget. For plutselig har vi skapt det fineste arbeidsmiljøet jeg har opplevd, etter snart 30 år i arbeidslivet, sier han.

Han tør ikke komme med noen lovnader om hvorvidt de vil ansette enda flere i 2022, men er meget fornøyd med å ha fått nevnte Coward på laget.

- Vilde har en sjelden kombinasjon av kvaliteter som gjør at jeg rett og slett er takknemlige for at hun valgte oss. Hun har en usedvanlig bredde av kunnskap og erfaring, tross en relativt ung alder. Det har gitt henne dyp innsikt i hvordan politikk, næringsliv og organisasjonsliv spiller sammen, sier Bergestuen om den nye daglige lederen.

I tillegg kommer også Maria Nakken (42) inn som en av byråets ferskeste signeringer. Nakken tar med seg mye erfaring både som journalist, vaktsjef og programleder i NRK og nå sist også som seniorrådgiver i Apeland. Nakken har også jobbet sammen med Eva Sannum i Geelmuyden Kiese (GK). 

- Maria har vært på blokka helt fra vi startet. Eva jobbet med Maria i Geelmuyden Kiese og lovet en tvers igjennom dyktig og svært entusiastisk kollega, hvis vi klarte å få tak i henne. I tillegg har Maria solid og bred medieerfaring som passer godt med vår profil. Men først og fremst er begge veldig fine folk. Det er tross alt det viktigste, sier Bergestuen.

Nakken starter i Sannum & Bergestuen i mars og går nå inn i et partnerløp i selskapet.

- Jeg deler Sannum & Bergestuens interesse for medier og kommunikasjon, og digger samfunnsengasjementet. De har rett og slett en uimotståelig kraft. Til slutt ble valget enkelt, og jeg er glad for tilliten jeg har blitt vist, sier Nakken.

Les også: Bygget opp Instagram-kontoen til DNB - nå blir hun rådgiver i PR-byrået Sannum & Bergestuen

Nye i Sannum & Bergestuen:

Eva Sannum (til venstre) og Svein Tore Bergestuen sammen med sine to nyeste ansatte, Vilde T.Coward og Maria Nakken. - Jeg håper å kunne styrke selskapets portefølje med min kompetanse, sier den nye sjefen byrået, Vilde Coward. Foto: Tobias Myklebust Fjeldheim.

Vokser også med Tut og Mediekjør-podkast

Sannum & Bergestuen jobber i dag med kunder som Redd Barna, TV 2, Stortinget og Norsk Journalistlag på kundelisten. Bergestuen forteller at han er fornøyd med at kundelisten har utviklet seg til å bli en miks fra forskjellige bransjer.

- Vi jobber med ulike bransjer, men felles for alle kundene våre er at de drar samfunnet i riktig retning. Enten det er medier, institutter, teknologiselskaper eller tjenesteleverandører, sier Bergestuen.

Partner i Sannum & Bergestuen, Kristine Meek, sier byrået «fra dag én har hatt åpne kundelister».

- Vi har et sterkt ønske om å skape et verdibasert arbeidsmiljø hvor ansatte oppfordres til å engasjere seg, mene og delta i samfunnsdebatten. Vi er også over middels opptatt av og engasjert i media, derav podkasten «Tut og Mediekjør». Vi mener vi har funnet en formel som funker, som kunder setter pris på og som ikke minst gjør at vi kan tiltrekke oss de beste talentene, sier hun.

For i tillegg til å jobbe i byrå står Bergestuen og Sannum også bak podkasten «Tut og Mediekjør». Som et kirsebær på toppen av 2021, opplevde de også vekst på dette prosjektet i fjor.

- Det er vekst der også, men først og fremst er lytterne svært lojale og engasjerte. Det liker vi. Derfor holder vi på med dette sideprosjektet på fritiden. Med våre kollegers velsignelse. Enn så lenge, sier Bergestuen.

Resten av gjengen i Sanneum & Bergestuen består av Frida Marie Grande, Kornelia Minsaas og Øystein Ruud (tilknyttet partner).

Les også: Jobber og «podder» sammen: - Skal ikke være et sideutvalg til PFU

Tar over som sjef i Sannum & Bergestuen - PR-byrået tjente flere millioner i sitt første driftsår