Sannum og Bergestuen dobler antall ansatte – henter sosiale medier-sjefen til Amnesty

De skulle ikke vokse, men nå har rådgivningsselskapet til Eva Sannum og Svein Tore Bergestuen blitt dobbelt så mange mennesker siden starten.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Da de to kommunikasjonsrådgiverne Eva Sannum og Svein Tore Bergestuen, også kjent fra mediepodkasten «Tut & mediekjør», i fjor høst bestemte seg for å slå seg sammen i det nye partnerskapet Sannum & Bergestuen, var ikke planen å bli så mange flere. Et snaut halvår ut i det nye året, har de to partnerne doblet antall ansatte og fått inn en assosiert partner.

- Går det så bra i Sannum & Bergestuen? 

- Ja, det går bra og det har gått fort. Vi har fått mange spennende oppgaver som gjorde at vi måtte ta et valg. Skulle vi si nei til oppdrag eller skulle vi finne flinke folk og vokse. Når du er to stykker som Eva og jeg har vært, er det begrenset hva du har kapasitet til, så dette var et valg vi tok, sier gründer og partner i Sannum & Bergestuen, Svein Tore Bergestuen, til Kampanje. 

Han tror Sannum & Bergestuen vil omsette for et sted mellom fem og ti millioner kroner i sitt første hele driftsår i 2021.

- Vi har god fart og vi har omsatt for noen millioner kroner allerede i de første tre-fire månedene av året, så vi må regne med det kommer til å ligge på det nivået i vårt første fulle driftsår, sier Bergestuen.

Les også: Mer tut og mediekjør på Sannum og Bergestuen – nå starter de to opp rådgivningsselskap

Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg ikke skulle jobbe i et byrå igjen, det var ikke lenger min greie Frida Marie Grande, sosiale medier-rådgiver

Henter Frida Marie Grande fra Amnesty

Siste tilskudd på stammen av «flinke folk» er sosiale medier-sjefen i Amnesty International Norge, Frida Marie Grande.

- Vi har lett etter den beste på sosiale medier-feltet, en som kan løfte våre kunder på strategisk kommunikasjon i sosiale medier, og som kan dette bedre enn oss. Hun fant vi. Og det til gangs, sier partner og daglig leder i Sannum & Bergestuen, Eva Sannum, til Kampanje.

Grande blir selskapets fjerde ansatte etter at de PR- og kommunikasjonsrådgiverne hentet inn Kristine Meek fra Medietilsynet tidligere i vår. Meek gikk i staben som partner og seniorrådgiver, mens Grande får ansvaret for forretningsområdet digital kommunikasjon og sosiale medier-strategier i Sannum & Bergestuen.

- Å si opp jobben i Amnesty føles veldig rart. Det har vært en stor ære å engasjere tusenvis av nordmenn i viktige menneskerettighetsspørsmål, men det lille eventyret Eva og Svein Tore inviterte meg med på, var rett og slett ikke mulig å si nei til. Vi deler mange av de samme verdiene og ønsker å jobbe med samfunnsnyttig kommunikasjon som dytter verden i riktig retning. Det blir veldig gøy å bruke all min erfaring til å hjelpe andre organisasjoner og virksomheter med å oppnå ekte engasjement i deres kanaler, sier Grande.

- No bullshit:

Frida Marie Grande mener at en «må kommunisere på målgruppenes premisser og alltid sette publikum først». Til sine nye kollegaer Svein Tore Bergestuen og Eva Sannum at hun ikke vil være med på selge noe bullshit til kundene. Foto: Eivor Eriksen.

Ville ikke jobbe i byrå igjen

Som sosiale medier-sjef i Amnesty de siste årene har Grande vært med å øke alt fra engasjement, følgere og oppmerksomhet omkring organisasjonen og til Kampanje sier hun at hun måtte ta litt betenkningstid måtte imidlertid Grande ta. En jobb i privat rådgivningsselskap var nemlig ikke det som øverst på ønskelisten til Amnesty-rådgiveren.

- Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg ikke skulle jobbe i et byrå igjen, det var ikke lenger min greie, sier Grande.

Etter endt bachelorgrad i PR og samfunnspåvirkning fra Høyskolen Kristiania gikk nemlig turen til først PR-byrået Trigger og deretter Släger, før hun tok fatt på organisasjonslivet i Redd Barna og så i Amnesty.

- Jeg var ærlig overfor Eva og Svein Tore og fortalte om alle mine fordommer, men så skjønte jeg etter at vi hadde snakket sammen at vi egentlige var ganske like og opptatt av mye av det samme, sier hun.

Ett krav kom imidlertid fort på bordet og det var ikke noe bullshit-prat i jobbsammenheng og i møter med kunder.

- Jeg har erfart at jeg måtte være med på å selge inn noe som jeg ikke var så sikker på at vi kunne levere på og det hadde jeg ikke noe lyst til å være med på. Jeg vil heller selge det jeg kan, og jeg sikker på at vi har nok å tilby uten å smøre på masse ekstra sier hun.

Jobber med Norsk Journalistlag

Sannum & Bergestuen jobber i dag med kunder som North Alliance, Econa, Statens Arbeidsmiljøinstitutt, Norsk Journalistlag, TV 2 og MyGame for å nevne noen. I tillegg deltok byrået også i sin første pitsj der vant kunden Norsk Filminstitutt i konkurranse med flere av de ledende PR-byrået. Bergestuen sier selskapets oppdragsgivere «flytter stadig mer og viktigere kommunikasjon til sosiale medier.»

- Men uten nødvendigvis å tilpasse budskapet eller formen til plattform og målgruppe. Dette er tema i nesten hvert møte vi er i. Vi kunne valgt en underleverandør, men siden dette er kjernevirksomhet, ville vi ha den beste kompetansen i eget hus og her er Frida Marie Grande helt rå, sier gründeren Svein Tore Bergestuen.  

Samtidig er det også klart at Øystein Ruud, tidligere grunnlegger av Varde-gruppen blir assosiert partner. Ruud er ifølge Bergestuen en av landets mest erfarne rådgivere innen selskapskommunikasjon, konseptutvikling og strategiprosesser.

- Øystein er rett og slett unik i denne bransjen. Hans kompetanse og strategiske forståelse, blandet med en unik formuleringsevne og kreativitet, gjør Øystein til en svært verdifull ressurs for Sannum & Bergestuen i arbeidet med strategiske fortellinger, sier Bergestuen.

Øystein Ruud var en av to gründere bak Varde-gruppen, men solgte seg ut i 2018 og har siden startet restauranten Rest i Oslo. 

- Teamet i Sannum & Bergestuen er ikke bare rasende dyktige kommunikatører med en langt bredere kunnskapsbase i bunnen. Like viktig er at det er mennesker av en støpning du vil ha rundt deg, både i uvær og når sola skinner. Bra folk tiltrekker dessuten bra kunder. Jeg stortrives allerede i dette landskapet, sier Ruud.

 Flytter til Aker Brygge

Eva Sannum og Svein Tore Bergestuen sier det ikke ligger i planen å ansette noen flere – i hvert fall er det ingen nye ansettelsesløp på gang akkurat nå.  Like full har de fått seg ny kontoradresse på Aker Brygge, en mulighet som dukket opp gjennom kunde og samarbeidspartner, Advokatfirmaet Berngaard

- Svein Tore var litt skeptisk til å flytte til blåskjortedistriktet Aker Brygge og nå sitter han i her i egen blåskjorte, sier Sannum.

Bergestuen innrømmer at han var skeptisk til sin nye adresse. 

- Jeg var usikker på hvilket signal vi kom til å sende ut, men i dag er Aker Brygge et helt annet område enn det var under jappetida, sier han.

Sannum og Bergestuen dobler antall ansatte – henter sosiale medier-sjefen til Amnesty