Amazon trapper opp strømmekampen med norsk reality, dating og Blipp-comeback

Amazons strømmetjeneste Prime Video satser tungt på underholdning når de skal vinne norske seere.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Amazon har for alvor vendt nesa mot det norske markedet. I sommer markedsførte de heftig for tredje sesong av action-komedien «The Boys», og de holdt trykket oppe da de lanserte «Ringenes herre: Maktens ringer» inne på Oslo City, tidligere i høst.

Nå står strømmetjenesten klar med sin første norske serie i form av realityen «The Bridge» med Jakob Oftebro som programleder. Serien har premiere i november. I tillegg har ytterligere tre norske serier premiere i løpet av desember og januar.

- Det holder ikke med én serie for å vinne det norske folket. Derfor gjør vi en storinvestering og lanserer fire serier. Det er «The Bridge» som er den første serien, så har vi den konkurransedrevne serien «Good Luck Guys», datingserien «Heit» og «Spice of life» som er et morsomt skjult kamera, narreshow, sier Head of Originals Nordic i Amazon, Karin Lindström.

Les også: Amazon gjør sitt største reklamestunt i Norge noensinne: - Visste vi måtte komme med noe utrolig

Henter flere norske profiler

Lindström og Amazon har hentet store norske navn til å lede sine programsatsinger. I tillegg til Oftebro skal Stian Blipp lede programmet «The Spice of Life», mens Kristin Gjelsvik skal lede datingprogrammet «Heit».

- «Heit» er en datingserie spilt inn i Norge hvor vi har prøvd oss frem med dating fra en badstue, mens «The Spice of Life» er et humoristisk «prankeserie» med Stian Blipp hvor han lurer kjente personer, men òg det norske folket, sier Lindström.

I tillegg lanserer de konkurranseprogrammet «Good Luck Guys» med Tonje Frigstad, kjent fra «Farmen», og influencer Lasse Matberg, som sist var å se i «Skal vi danse: All Stars», som programledere. Her har Prime Studios invitert kjente norske fjes til å konkurrere i lag bestående av to deltakere på en strand i Thailand.

- Hva er tanken bak å starte med unscripted-serier og reality fremfor drama som lokalt innhold?

- Jeg vet at nordmenn elsker sin reality, men også sin humor og dating. Vi håper disse produksjonene skal sette i gang en dialog med seerne. Vi har allerede mange kunder og mye innhold i form av internasjonale serier, men dette blir vår første dialog som vi kan ha med de norske kundene omkring det lokale og de lokalproduserte seriene, sier Lindström.

- For oss i Amazon Prime Video så handler det om kunden. Hva er det nordmenn ønsker å se? Og noen av de største og beste seriene i Norge over lengre tid har vært sånne typen serier vi lanserer, legger Head of Content Nordics i Prime Videos, Andreas Hjertø til.

Les også: Amazon tar opp kampen med HBOs drager med tidenes mest påkostede TV-serie: - Stort, eksklusivt og dyrt

TV-comeback:

Tidligere TV 2-programleder Stian Blipp gjør comeback på skjermen. Han skal lede Prime Videos nye humorsatsing «Spice of Life» der han «pranker» norske kjendiser. Programmet har premiere 16. desember.

Inngår avtale med Nordisk Film

- Når kan det norske folk vente seg lokale dramaproduksjoner fra Amazon?

- Vi har veldig mye scripted. Vi har en innholdsportefølje bestående av amerikanske filmer og serier og vi lanserer noe nytt hver uke. I tillegg til det annonserer vi nå den største nordiske filmavtalen noensinne. Vi har signert med Nordisk Film og kommer til å få eksklusiv tilgang til alle deres filmer i mange år fremover. Det kommer til å gi det norske folk ekstremt mange av de beste filmene. Avtalen lanseres til neste år og går over tre år, sier Hjertø som legger til at de allerede har lansert den svenske komedien «Toppen».

- Vi har daglig dialog med produsenter i Norge om serier vi ønsker å gjøre, men det er ingenting vi kan si noe om nå, sier Lindström.

I en pressemelding skriver Prime Video at lokale titler som «Den første julen i Skomakergata» og «Bamse» er en del av den nye avtalen med Nordisk Film.

Kristin Giftekniv:

«Bloggerne»-profil Kristin Gjelsvik inviterer til badstu-dating i «Heit», som har premiere 26. desember på Prime Video.

Lover nye oppsiktsvekkende reklamestunts

Amazon Prime Videos har som nevnt markedsført sine serier med brask og bram i Norge, blant annet med en syv meter høy statue utenfor Oslo S i anledning premieren av «The Boys».

Hjertø forteller at den typen reklamestunts er noe de vil fortsette med og at publikum kan glede seg til markedsføring av Prime Videos første norske serie, «The Bridge».

- Vi synes det er veldig gøy å gjøre ting som er annerledes. Både på innholdet vi kjøper og på reklamesiden. Så når vi har jobbet med kreatører på innhold er det gøy, og kreatører på markedsføring. Det var en morsom idé med statuen for «The Boys». Etter at den var på Oslo S så sendte vi den ut i Europa. Det samme gjorde vi med «The Grand Tour»-bilen. Sånne ting er gøy å gjøre, og det vil nok komme mer i fremtiden. Når «The Bridge» nå lanseres i Norge kommer det nok til å bli litt kule ting der også, sier Hjertø.

Amazon trapper opp strømmekampen med norsk reality, dating og Blipp-comeback