Amazon gjør sitt største reklamestunt i Norge noensinne: - Visste vi måtte komme med noe utrolig

- Den klart største utfordringen i mitt liv, sier prosjektleder i JCDecaux.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Tirsdag ettermiddag ble forbipasserende på Øvre Torg på Oslo S vitne til åpningen av en syv meter høy statue med fontene. Bak statuen står strømmetjenesten Amazon Prime Video som skal ta opp kampen om det norske folk. 

Strømmetjenesten Amazon Prime Video er ifølge Norske Mediebarometer den syvende mest populære strømmetjenesten i Norge med om lag seks prosent av Norge som abonnenter. 

Nå smeller imidlertid gigantselskapet på stortromma og skal lokke flere inn i deres strømmeunivers. På Øvre Torg på Oslo S tirsdag avduket de en syv meter høy statue med fontene. Statuen har kommet på plass i samarbeid med mediebyrået Initiative og utendørsreklameselskapet JCDecaux, og skal være det virkelige startskuddet for satsingen i Norge og Norden.

De har hentet inn Dori Dunai, Creative Lead Nordics i Amazon for anledningen. Hun forteller at de har flere lokale produksjoner på vei, noe som ble bekreftet tidligere i mai da det ble klart at «Toppen» blir den første nordiske originalserien på Amazon. For bare noen dager siden annonserte Amazon Prime Video også at de har fått Stian Blipp med på laget som brand partner. Nå smeller altså strømmetjenesten til med en enorm utendørsreklameinstallasjon og lovnader om Norge og Norden som satsingsområde. 

Les også: Amazon-topp om nordiske TV-planer: - Dette er bare begynnelsen

Håper på «boost» med «The Boys»

Den amerikanske superhelt-serien «The Boys», som statuen på Jernbanetorget er reklame for, går inn i sin tredje sesong. De to foregående sesongene ble imidlertid ikke promotert like hardt som denne. 

- Hvorfor annonserer dere så kraftig for denne serien nå? 

- Dette er det største varemerket på Prime Video, og på fredag kommer den tredje sesongen. Den nordiske regionen hadde ikke muligheten til å være med på lanseringen av de to første sesongene fordi Prime-tjenesten ikke opererte her på tidspunktet. Av den grunn visste vi at vi måtte komme med noe utrolig for å få folk til å gå inn i sesong tre av serien, sier Dunai. 

Hun håper reklamestuntet skal være med på å lokke folk til Prime og «booste» antall abonnenter fra Norge og Norden. 

- Vi har hatt en fin økning i abonnenter, men vi håper dette skal være med å «booste» antallet. Vi håper dette er noe som skal hjelpe oss til å bli enda mer konkurransedyktige i et allerede tøft marked. Det er så mange strømmetjenester her og et veldig konkurranseutsatt marked, men vi føler vi har veldig gode serier, og dette var den beste måten å skille seg ut på, sier Dunai. 

- Kan man si at denne statuen er et slags «Big Bang» før dere virkelig ekspanderer i Norden? 

- Ja, det er det. Det er et utrolig utgangspunkt. Vi håper publikum setter pris på statuen. Den representerer Prime og viser at vi våger å tenke annerledes samtidig som vi vil gi kundene kvalitet, sier hun. 

Les mer: TV-bransjen «støvsuges» for folk - nå skal også Amazon kjempe om de norske talentene

- En tøff prosess

Det er ikke bare på torget på Oslo S at statuen skal skinne. Den skal pakkes ned og sendes nedover i Europa. 

- Den skal stå her i Norge i to uker, før turen går videre til Polen. Deretter blir den sendt til Danmark, Nederland og flere europeiske land, sier Dunai. 

Prosjektleder i JCDecaux, Stian Stark Husby, forteller til Kampanje at det har vært en ren glede å jobbe med strømmeaktøren som har vært åpne for å være annerledes. 

- Det har vært en tøff prosess, men vi har alle presset på og det er bare helt fantastisk å se statuen stå her nå, sier Husby. 

Han forteller at det har tatt mange måneder med hardt arbeid for å få statuen på plass. 

- Jeg kan egentlig ikke beskrive modigheten, villigheten og stå-på-viljen til Amazon godt nok, men den er helt fantastisk! Denne statuen har vært den klart største utfordringen i mitt liv, og det største om mest omfattende vi har gjort i JCDecaux Norge noen gang. Dette har virkelig vært et lagarbeid. Dyktige kollegaer, det kreative teamet og kunden og andre samarbeidspartnere har alle jobbet knallhardt i lang tid for at denne litt gale ideen skulle bli en realitet, sier han. 

Også Dunai forteller om et samarbeid som har vært mer enn bare velfungerende. 

Også strategisk leder i Initiative, Kåre Hauge, er imponert over hvor godt samarbeidet har fungert. 

- Dette kreative uttaket viser hvor viktig samarbeidet mellom kunde, byrå, media og mediebyrå kan være. JCDecaux ble briefet tidlig og vi har sammen skapt noe som ikke er gjort før i Norge. 

- JCDecaux har alltid vært av våre beste samarbeidspartnere. De er innovative og helt på linje med Amazons tankegang. De skaper noe av ingenting – og noe som blir hos folk. Det er en «match made in heaven», legger Dunai til.

Henter vann fra nabokommuner

Installasjonen tar i bruk vann, og for dem som skulle stille spørsmålstegn ved bruk av vann i henhold til vannmangel i Oslo, sier JCDecaux følgende:

- Vi har absolutt gjort vurderinger og tatt hensyn til vannmangelen i Oslo. Vi har derfor hentet vann fra områder rundt Oslo som ikke er pålagt de samme restriksjonene. Vi hentet først vann fra Jessheim, og da vi trengte litt mer fikk vi dette vannet fra Asker, sier markedsdirektør Jo-Øystein Slinde.

Amazon gjør sitt største reklamestunt i Norge noensinne: - Visste vi måtte komme med noe utrolig