På mandag kunne Kampanje melde om en norsk  film- og TV-bransje uten den nødvendige kapasiteten til å kunne ta imot så mange høykvalitetsbestillinger som det er i dag. Ketchupeffekt etter pandemien og stadig flere bestillinger fra stadig flere aktører som HBO Max, Netflix og nå ogå Amazobn blir pekt på som årsaker til mangelen på folk.

En av aktørene som på det skrivende tidpsunktet ikke ville kommentere saken overfor Kampanje var nettopp Amazon, men i dag bekrefter nettgiganten at de mener alvor med sin nordiske tilstedeværelse og sin strømmetjeneste Prime. Selskapet har allerede startet innspillingen av «Toppen», som blir den første nordiske originalserien til strømmegiganten. Med det melder Amazon seg for alvor på i jakten på lokalt innhold. Serien lanseres på Prime Video senere i høst.

- Vi har en ambisiøs plan for å levere det beste lokale innholdet til vårt nordiske publikum, og dagens kunngjøring understreker vårt engasjement og vår investering i regionen, sier Georgia Brown, sjef for europeiske originaler i Amazon Studios, i en pressemelding.

Serien er en politisk satireserie om pressesekretæren Lisa som forsøker å få sin forfengelige og selvopptatte sjef Roxanne til å gå fra å være velferdsminister til å bli Sveriges nye statsminister.

Prime-topp:

Prime-toppen i Norden er Karin Lindstrøm. Hun var tidligere sjef i Endemol Shine Nordics, Karin Lindström, men ble hentet til nettgiganten Amazon for å jakte nordisk innhold.

- Dette er bare begynnelsen
Leder for nordiske originaler, Karin Lindström, forteller at de er forventningsfulle til å kunne introdusere historier som det svenske publikummet vil involvert i.

- Dette er bare begynnelsen for oss. Med «Toppen» vil vi tilby seerne våre en komedie med satiriske vendinger faktisk som kan finne sted bak kulissene i den virkelige politiske verden under det kommende svenske valget, sier Lindström.

«Toppen» er produsert av Amazon Studios og FLX og skapt av Adrian Boberg, som også er hovedforfatter av manus, og Jessica Ericstam som utøvende produsent. Manuset er skrevet av Adrian Boberg, Jessica Ericstam og Sara Haag. Anna Carlsten er produsent.

- Vi er glade for å samarbeide med det talentfulle teamet på FLX for å produsere den første nordiske Amazon Original-serien, sier Brown. 

Serien vil i første omgang bestå av seks episoder på 30 minutter og blir lansert på Prime Video i Norden og i 240 land verden over.